Gość
Często słyszę i rekolekcjach indywidualnych, może ktoś z Was na takich był ?
Jak one się odbywają ?
Gość
Ja byłam i to nie raz Odbywają się zależnie od wspólnoty, tam gdzie byłam były one przygotowywane "pode mnie", pod to co akurat mnie nurtowało, oczywiście na tyle, na ile siostry o tym wiedziały
tak więc lectio divina, wspólne modlitwy z siostrami, rozmowy, msza św...
Gość
A byłaś kiedyś u sióstr, których w ogóle nie znałaś ?
ja na swoje urodziny byłam na takim można powiedzieć skupieniu, co prawda wyobrażałam sobie to trochę inaczej, ale nie było źle
dostałam radio, płytę z jakimiś rekolekcjami i słuchałam, miałam brać udział w modlitwach, ale zamiast tego słuchałam nagrań haha
Gość
Hmmm.. no to faktycznie w sumie, to tak średnio, bo takie ton sama sobie w domu mogłaś zrobić hahaha
Ostatnio edytowany przez terestynkaa (2013-06-30 08:49:36)
bardzo bym chciała, żeby w tym roku udało się do Lublina pojechać na swoje urodziny
i wtedy na takie skupienie
kiedyś natomiast byłam w zakonie z taką dziewczyną na skupieniu, byłyśmy w kaplicy, Siostra dała nam teksty, ale już nie pamiętam co to było, później rozmawiałyśmy o tym, było spotkanie z Biblią, rozważałyśmy jakiś fragment, później adoracja, różaniec, nieszpory i kolacja
Gość
dziś przypadkiem znalazłam ogłoszenie, że u sióstr elżbietanek w moim mieście odbywa się dzień skupienia dla rozeznających powołanie. Duch Święty i te Jego "przypadki"
Gość
O widzisz
Ostatnio edytowany przez terestynkaa (2013-06-30 08:48:42)
jesli Pan Bóg chce być incognito to ubiera się w przypadek hahah
Gość
Ponoć to Jego drugie imię
Gość
a ja słyszałam, że ostatnie Ducha Świętego hahaha