"Furta"

Ogłoszenie

Jest to forum powo³aniowe, którego celem jest wspólne d±¿enie do Pana Boga, szukanie Go, odkrywanie swego powo³ania..., a wiêc modlimy siê za siebie :)

1.U¿ywamy tylko jednego konta i nie tworzymy podobnych nicków ani avatarów.
2.Dbamy o jêzyk na forum. Nie u¿ywamy wulgaryzmów.
3.Szanujemy siê wzajemnie. Nie obra¿amy, nie oczerniamy, nie wy¶miewamy innych forumowiczów.
4.U¿ywamy ogólnie przyjêtych zasad kultury.
5.Wszelkie naruszenia regulaminu czy jakie¶ zaistnia³e konflikty powinny byæ zg³oszone administracji.
6 Nie piszemy krótkich postów typu: "ok.", "acha", "super" itd.
7.Nie tworzymy nowych w±tków, je¶li taki temat ju¿ istnieje, szukamy.
8.Kolor czerwony jest przeznaczony tylko dla administratorów i moderatorów forum.
9.Je¶li wklejamy co¶ z jakiego¶ ¼ród³a, wklejamy te¿ link lub piszemy sk±d to wziêli¶my, ¿eby nie naruszaæ praw autorskich.
10. Dbamy o porz±dek na forum. Staramy siê nie pisaæ posta pod postem, u¿ywamy funkcji "edytuj", wyj±tkiem mo¿e byæ od¶wie¿enie tematu.
11. W zwi±zku z przeprowadzanymi na forum porz±dkami, przynajmniej raz na rok trzeba napisaæ chocia¿ jeden post. Osoby nieaktywne bêd± usuwane z forum.

Rangi na forum s± jedynie symboliczne, nie maj± odzwierciedlenia w rzeczywisto¶ci.

#1 2013-06-13 19:47:48

siostrzyczka

Użytkownik

9926180
Punktów :   18 

spotkanie ze ¦WIÊTYM!!!

JEDYNA, NIEPOWTARZALNA OKAZJA

by spotkaæ siê ze ¶wiêtym podziwianym na ca³ym ¶wiecie! Co jest tu najbardziej niezwyk³e? Otó¿ nie jest to kto¶, kto za ¿ycia jest "zaopiniowany" przez ludzi jako pewniak na ¶wiêtego... to zaakceptowany przez papie¿a prawdziwy kanonizowany ¶wiêty! Otó¿ jako, ¿e zbli¿a siê rocznica 200 lat od urodzin naszego tajemniczego go¶cia, postanowi³ on zrobiæ sobie wycieczkê i pozwiedzaæ ca³y ¶wiat! Oczywi¶cie ¿aden ¶wiêty nie powinien byæ stronniczy i kogokolwiek pomijaæ, wiêc odwiedza te¿ POLSKÊ! Otó¿ przyby³ do nas ju¿ 26 maja, by ¶wiêtowaæ u nas Dzieñ Matki i odt±d wêdruje sobie po ró¿nych miastach i parafiach, gdzie byæ mo¿e w swoich miastach bêdziecie mieli okazjê go spotkaæ. Niestety ten wspania³y czas jego wizyty w naszym kraju nie mo¿e trwaæ wiecznie, 17 sierpnia bêdziemy musieli go po¿egnaæ... ALE! uchylaj±c r±bka tajemnicy, owym przybyszem jest nie kto inny, jak ¦WIÊTY JAN BOSKO! No a jak wiadomo, ks.Bosko uwielbia³ m³odzie¿, wiêc jako ¿e ksi±dz Bosko przyby³ do Polski prawdziwy, a nie podrabiany, to chce siê z nami spotkaæ! Dlatego specjalnie po to, by spêdziæ z nim trochê czasu, a potem po¿egnaæ go i wyprawiæ na dalsz± wêdrówkê w dniach od 15 do 18 sierpnia, ca³a polska m³odzie¿ spotyka siê w O¶wiêcimiu (jest to miejsce, gdzie powsta³ pierwszy w Polsce dom salezjanów, czyli duchowych synów ksiêdza Bosko)! Tego nie mo¿na przegapiæ! Rezerwujcie ten termin w czasie wakacji, zapraszajcie setki znajomych i bardzo bardzo t³umnie przyje¿d¿ajcie na byæ mo¿e jedyn± okazjê spotkania ze ¶wiêtym! Wiêcej info i zapisy na stronie: http://www.sen.donbosco.pl/

"Jak¿e jest wa¿ne zdaæ sobie sprawê,
¿e mi³o¶æ, aby by³a prawdziwa, musi boleæ..."
                                               Matka Teresa z Kalkuty

#2 2013-06-13 21:05:08

kamcia

Mistrzyni Nowicjatu

28860759
Call me!
Punktów :   14 

Re: spotkanie ze ¦WIÊTYM!!!

ale daje po oczach!! a¿ nie mogê tego czytaæ heheh
ale domy¶lam siê ¿e chodzi o ks. Bosko u nas bêdzie 22 czerwca

Nie umiem dziêkowaæ Ci Panie, Bo ma³e s± moje s³owa. Zechciej przyj±æ moje milczenie, I naucz mnie ¿yciem dziêkowaæ.

https://www.facebook.com/ForumFurta

#3 2013-06-13 21:47:29

siostrzyczka

Użytkownik

9926180

mniej wiêcej o to chodzi³o, ¿eby bi³o po oczach przynajmniej choæby siê nie wiem jak bardzo chcia³o, to siê nie da przeoczyæ

Matka Teresa z Kalkuty

#4 2013-06-14 04:36:03

karmolcia

Gość

zapraszam do Ostrowa Wielkopolskiego w dniach 20 i 21 czerwca te¿ tam bêdzie I ze mn± te¿ siê bêdzie mo¿na spotkaæ

#5 2013-06-14 10:29:42

siostrzyczka

Użytkownik

9926180

ale spotkanie w ka¿dym mie¶cie, to jest jedno, ja te¿ bêdê widzia³a siê z ks.Bosko zarówno w Lubinie, jak i we Wroc³awiu, ale O¶wiêcim, to zupe³nie inna klasa, nadrzêdny poziom, tam trzeba byæ

Matka Teresa z Kalkuty

#6 2013-06-14 18:49:53

b³awatek

Gość

a wiecie czy w diecezji Tarnowskiej bedzie ?
o 17 sierpnia wyruszam na pielgrzymi szlak do MATULKI na Jasna Gore

#7 2013-06-15 12:32:36

Berberys

Użytkownik

Punktów :   

Tu znajdziesz ca³y program w Polsce, z mapami, tak¿e z Polsk± po³udniowo-wschodni±:
http://salezjanie.pl/zapowiedzi/program … o-w-polsce

Stopka forum

RSS