Jestem ze Zgromadzenia Sióstr Św. Ojca Augustyna w Polsce. Obecnie na III roku formacji juniorackiej. Mieszkam w Krakowie, obecnie zajmuję się dziećmi przedszkolnymi.
Witamy Siostrę serdecznie na forum
Bardzo mi miło gościć
Gość
Szczęść Boże Zapraszamy do częstego pisania na forum
witamy a w jakim mieście jeszcze mają Siostry dom?
Gość
Szczęść Boże.
Szczęść Boże !!!
Św. Augustyna - prawodawca Zakonu Paulińskiego....
Mają Siostry dom w Częstochowie ??
Witam serdecznie podejrzewam, że mam przyjemność z bratem paulinem:) nie mamy domu centralnie w Częstochowie, ale w pobliskiej Kalei:)
Pozdrawiam
kamcia napisał:
witamy
a w jakim mieście jeszcze mają Siostry dom?
Mamy jeszcze dwa domy na dolnym śląsku koło Częstochowy, koło Zakopanego i obok nas czyli w Niepołomicach:)
hahah Wszystko w pobliżu częstochowy, a Honorat to po prostu Adaś i paulinem nie jest, tylko uczniem gimnazjum
No to nieźle!! dobrze się uśmiałam:) a może... nic nie wiadomo co Pan przygotował?
A to też prawda z tymi domami że nasze domy niejako tworzą wianuszek wkoło naszej duchowej stolicy:)
w Częstochowie jest podobno 30 zgromadzeń żeńskich... Kamcia osobiście zna ponad 30 hahaha
Gość
Niepołomice ---> blisko mnie
pozdrawiam siostre gorąco i wspomnę w modlitwach
s. Laura napisał:
Witam serdecznie podejrzewam, że mam przyjemność z bratem paulinem:) nie mamy domu centralnie w Częstochowie, ale w pobliskiej Kalei:)
Pozdrawiam
Do Kalei mam na rowerku około godzinki jazdy. W którym miejscu dokładnie aha chyba kojarzę obok kościoła ??
Mieszka tam moja rodzina (myślę, że Siostry ją kojarzą ) i bywam w Kalei. Teraz wakacje więc będę częściej an rowerku sobie jeździł, bo kościółek bardzo ładny
Jak kamcia sprostowała nie jestem Paulinem, ale są blisko nie tylko na mapie...
Pozdrawiam
PS Św. Augustyn dość bliska postać
To bardzo sie cieszę że kościółek się podoba zapraszam także do mojego klasztoru w Krakowie, może też rowerkiem? A wybierasz się na PDM Honoracie?
Serdeczności:)
bławatek napisał:
Niepołomice ---> blisko mnie
![]()
pozdrawiam siostre gorąco i wspomnę w modlitwach
Serdecznie dziękuję i bardzo mi miło, że mam wsparcie u Pana!
Kamcia będzie na PDM
Marzenak, jeszcze nie założyłam żadnego, ale myślę że to kwestia czasu hahah
a dziś poznałam nazaretankę prowincji Warszawskiej, albo Poznańskiej - nie pamiętam już hahaha
Niestety nie będę na PDM, ponieważ w tym czasie będę w Łodzi na Warsztatach Teatru Chrześcijańskiego u Honoratek