Gość
Wczoraj byłam 1-szy raz na skupieniu u Sercanek i poznałam Sercanki Chciałabym wam opowiedzieć jak tam jest
Siostry pracują tam w Domu Opieki jako pielegniarki. Ale jak zobaczyłam plan dnia to byłam troche zaskoczona Spotkanie z panią biolog na temat NPR ?! w Zakonie...taki temat? Zawsze byłam przekonana i zresztą dośwaidczenie mi pokazało ze jak siostry coś organizują to szukają powołań do swoich Zgromadzen. A tu zupełnie inaczej...i jeszcze takie coś: Szybkie gotowanie :)Siostra nam mówiła jak się co przyrządza choc już wczesniej bylo to gotowe
a wiec odczułam tam na tym spotkaniu połączenie duchowości z przygotowaniem do małżeństwa. Było to bardzo miłe bo nigdy od Sióstr nie padły jakiekolwiek słowa które by mogly nam sugerowac to Zgromadzenie czy w ogóle jakiekolwiek Zgromadzenie... A kaplica...ach piekna! Siostry sa takie... hmm delikatne i subtelne i takie kochane
Co do moich głębszych przeżyć to wole milczeć... Niech tylko Pan Jezus nie skąpi mi takich dni... Pozdrawiam!
Ostatnio edytowany przez szukajaca Boga (2009-03-15 14:24:21)
Gość
Dziękuje za świadectwo
Pozdrawiam!
Gość
dzięki za świadectwo...
Gość
Tak, sercanki są kochane
I chodź sama byłam, u nich na rekolekcjach powołaniowych, to nie usłyszałam żadnej sugestii odnoszącej się do wstąpienia do nich ...
Pozdrawiam:*
Moderator!
dziękuję za to piękne świadectwo
Gość
A mnie siostry z łodzi znalazły na skypie... i zapraszają na kolejne skupienie... ale ja niestety mam już plany... Ślub mojej koleżanki
Ej siostry mi pisały że ja bardzo pilnie obserwuje poczynania..chyba Olgi... albo Szukającej Boga...kto o tym mówił siostrzyczkom???? Przyznać się!!!! Bo widzę,że Siostry trochę o mnie wiedzą i mnie znają z relacji kogoś
Gość
O nie! ja nic na ten temat nie mówiłam ale chyba wiem kto to może być... Może Rafcio z barki bo on pisze z s.Savią
Gość
Nie no ale sisters z Łodzi do mnie na skypie pisały,że się dowiaduje o dniach skupieniach przez ciebie przeżywanych.... to pisały siostry łódzkie sercanki.. i zapraszały mnie na Polesie.. nie wspominałaś coś????
Gość
Nie...nic serio z reszta nawet nie miałam do tego głowy i nie wiem jaki by mógł być tego cel...trzeba sie chyba wprost Sióstr spytać
i nie Olga tylko Aleksandra
poza tym s.Savia jest łódzką Siostra Sercanka
Gość
Dziwne..dziwne.. ale nie wnikam..ciesze się,ze Siostry nawiązały ze mną kontakt
Gość
haha no własnie
dobrze powiedziane bo Promyk taki jest pewny swojego Zgromadzenia
Gość
Ej no wiecie co... strzelam focha... A pewności nigdy się nie ma
Ale ufam... że dobrą drogą idę
Gość
No oki..brak focha
Gość
Ja myślę że już teraz to poleciałyśmy nie na temat ale już niedługo nast skupienie w Łodzi
Moderator!
to czekam na nowe świadectwo
Gość
a dziękuje mam nadzieje że znów będe mogła tam byc
achhhhhhhhhhhhhhhhhh
wspomnienia wracają
Gość
Hmmm...skupienie w Łodzi... w maju No to matura..ale w czerwcu kto wie
Gość
a kwiecień to co
i to jeszcze 18
Gość
Kwiecień 18..wiesz co... mam już inne plany Wyjazdowe...ślub i wesele mojej koleżanki
I to na podkarpaciu
Gość
Przecież ty tam będziesz Owca na ślubie i weselichu