Hej, trzy lata temu przygotowa³em graficzny nag³ówek oraz logo dla tego forum.
Pomy¶la³em aby troszkê o¿ywiæ forum "Furta" po tylu latach owocnego funkcjonowania. Przygotowa³em nowy projekt graficzny forum oraz zaktualizowa³em logo.
Oto strona z projektem - ******
Mogê dodaæ równie¿ modu³ facebook'a na forum (w projekcie wy¶wietla siê w stopce). Mam te¿ kilka innych pomys³ów na o¿ywienie forum.
Napiszcie jak siê Wam podoba projekt z linku.
P.S. mam problem aby skontaktowaæ siê z Kasi±, administratorem forum, móg³by kto¶ pomóc w tej sprawie?
Ostatnio edytowany przez Marcin (2015-01-12 14:49:12)
Gość
To logo takie trochê nie bardzo
Gość
Bardzo podoba mi siê niebieska grafika, jednak dla mnie bardziej wymowne jest aktualne logo
A jakie s± te inne pomys³y na o¿ywienie forum? To zawsze siê przyda
Kasie trzeba z³apaæ online. Innej opcji raczej nie ma
My¶lê ¿e logo mo¿e byæ, a kolor forum da siê indywidualnie zmieniæ w ustawieniach
Fajnie, ¿e wyszed³e¶ z takim pomys³em!
Na facebookowej furcie te¿ by siê przyda³o od¶wie¿enie zdjêcia profilowego i w tle.
Mo¿e og³osimy kolejny konkurs na grafikê?
Ju¿ jestem Nie mo¿na by³o mnie z³apaæ, bo by³am na rekolekcjach w milczeniu, dopiero dzi¶ wróci³am . Marcin wyszed³ z pomys³ami i bardzo dobrze Chcia³abym, by¶cie siê wypowiadali co Wy na to, na zmianê logo i na inne pomys³y. Chodzi o to, by¶my wspólnie co¶ wybrali. Je¶li chodzi o logo, mi siê bardziej podoba to, które jest, gdzie Jezus w Hostii jest w centrum.
Gość
Hostia albo krzy¿ w/g mojej opini
mogê poprawiæ grafikê w projekcie wg waszych sugestii, proszê ¶mia³o pisaæ.
oto moje ró¿ne pomys³y na o¿ywienie forum:
- trzeba zaj±æ siê kwesti± pozycjonowania, jest to zbiór technicznych dzia³añ, dziêki którym forum bêdzie bardzie ³atwiej dostêpne w sieci. Mogê w tym pomóc.
- mo¿na przygotowaæ zak³adkê "Reklama Furty" - przygotowaæ banerek, który mo¿na pobraæ i zamie¶ciæ u siebie na stronie www blogu itp.
- konkursy
- na forum brakuje zak³adki KONTAKT - z pewno¶ci± przyda³oby siê ³atwy kontakt z administratorem, równie¿ dla osób niezarejestrowanych.
- mo¿na troszkê upro¶ciæ zasady forum, sporo miejsca zajmuj±
- na dole strony mo¿na dodaæ modu³ Facebooka
- warto zastanowiæ siê czy s± potrzebne zak³adki "galeria" i "pamiêtniki"
to tak na pocz±tek
Mo¿e taki nag³ówek by³y bardziej odpowiedni?
Upro¶ci³em troszkê formê regulaminu forum, aby by³ czytelniejszy:
1. Celem i sensem tego forum jest wzajemna modlitwa o rozeznanie osobistego powo³ania w Ko¶ciele.
2. Jedna osoba mo¿e mieæ tylko jeden profil na forum. Nie kopiujemy nicków ani avatarów.
3. Szanujemy siê wzajemnie. Nie obra¿amy, nie wy¶miewamy, nie oczerniamy forumowiczów oraz inne osoby.
3. Dbajmy o jêzyk na forum. Nie u¿ywamy wulgaryzmów. Nie stosujemy krótkich postów np. "ok", "aha", "super" itp.
4. Respektujemy prawa autorskie. Przy cytowaniu oraz kopiowaniu tekstu z Internetu oraz ksi±¿ek pamiêtamy o podaniu ¼ród³a.
5. Nie ¶miecimy na forum. Przed stworzeniem nowego tematu sprawd¼ czy na forum nie istnieje ju¿ podobny w±tek.
6. Dbamy o porz±dek na forum. Nie piszemy posta pod w³asnym postem, korzystamy z funkcji "Edytuj", wyj±tkiem mo¿e byæ od¶wie¿enie tematu.
7. U¿ywanie czerwonego koloru we wpisach jest zarezerwowane dla administratorów oraz moderatorów.
8. Rangi na forum s± jedynie symboliczne, nie maj± odzwierciedlenia w rzeczywisto¶ci.
9. Naruszenia regulaminu oraz konflikty powinny byæ zg³aszane niezw³ocznie administratorom lub moderatorom.
co o tym s±dzicie?
Ostatnio edytowany przez Marcin (2015-01-05 18:27:14)
Marcinie dzieki za Twoja prace,bardzo mnie sie podoba Tez uwazam,ze niepotrzebny jest pamietnik i galeria,w ktorych nic sie nie dzieje.
Gość
Nawet najpiêkniejsza szata nie zdobi cz³owieka , my¶lê ,¿e mo¿e warto skupiæ siê na u¿ytkownikach ,¿eby tutaj zagl±dali chêtnie i ,¿eby stworzyæ tak± wspólnotê
Ostatnio edytowany przez Neofita (2015-01-05 18:42:55)
Z moje do¶wiadczenia, od kilku lat tworzê strony internetowe dla wspólnot chrze¶cijañskich, wynika, ¿e strona wizualna jest wa¿na dla odwiedzaj±cych.
Je¶li strona jest wykonana byle jak, kolory s± ostre, grafika pstrokata, czcionka niewyra¼na - nie chêtnie odwiedzaj± j± u¿ytkownicy. Pierwsze wra¿enie wizualne ma w Internecie znaczenie.
"Nie szata zdobi cz³owieka" - ten cytat odnosi siê do oceniania drugiego cz³owieka, dzie³a. Nie odnosi siê jednak wprost do szeregu starañ o przyci±gniecie czytelnika.
Jak organizujesz spotkanie dla przyjació³ w swoim domu - to czy nie porz±dkujesz go, zamiatasz, ozdabiasz? Oczywi¶cie, ¿e atmosfera jest najwa¿niejsza ale przygotowanie domu te¿ jest wa¿ne
Ostatnio edytowany przez Marcin (2015-01-05 19:39:12)
Gość
Mnie jakos takie swiecidelka nie przyciagaja. Jestem na forum gdzie dominuje wylacznie braz zadnych ozdobek ale nie zamienilabym tamtego fora na zadne inne. Tam skupiamy sie na tematyce ktora nas nurtuje I zawsze mozna liczyc na rzetelna pomoc. A bywalam na forach wrecz bajecznych wizualnie a srodek to zabielane groby.
Jestem równie¿ za zmian± graficzn±...
Gość
O, ten drugi ju¿ bardziej mi siê podoba, jednak nadal obstajê, ¿e to co jest, jest najpiêkniejsze )
I taka moja sugestia, nie wiem, czy siê ze mn± zgodzicie, ale mnie np. napis typu ''forum powo³aniowe'' bardzo odstrasza, brzmi tak gro¼nie i... no jako¶ do mnie nie przemawia
Ale fajnie, ¿e siê za to wzi±³e¶
Hej. to mo¿e i ja siê wypowiem. szta graficzna niebieska to dobry pomys³. bardziej przyjemna dla oka co do logo Po³±czy³abym pierwsza propozycjê z drug±. Tzn Oczywi¶cie Chrystus w centrum, ale te strza³ki drogowskazowe by³y bardziej ciekawe ni¿ te obrazki, ale to moje skromne zdanie
i sam pomys³ z odes³aniem do facebooka i uproszczeniem zasad jest ok
Gość
A mo¿e np. Zamiast tego Jezusa w drzwiach daæ Naj¶wiêtszy sakrament, a zamiast obrazków strza³ki?
Mo¿e wyja¶niê co znajduje siê w logo W graficznej furcie jest Jezus ze zwojem. Na zwoju jest ma³y krzy¿yk. Zwój symbolizujê misjê, któr± ka¿dy z nas otrzymuje i ma za zadanie j± wype³niæ. Jezus drug± rêk± b³ogos³awi temu który poszukuje Jego woli. A wiêc przes³aniem logo jest Chrystus oczekuj±cy na cz³owieka, cz³owieka który rozeznaje swoje powo³anie we wspólnocie Ko¶cio³a.
Ostatnio edytowany przez Marcin (2015-01-08 16:22:21)
Gość
forum powo³aniowe faktycznie kojarzy siê z klauzur± .
Z pewn± tak± nie¶mia³o¶ci± chcia³abym podszepn±æ, ¿e drogowskazy pomijaj± drogê powo³ania uznan± dawno przez Ko¶ció³: pomijaj± ¶wieckich konsekrowanych ( w instytutach ¶wieckich lub nie). To naprawdê nie do koñca mie¶ci siê w strza³ce samotno¶æ! Proponujê drogowskaz: ¶wieccy konsekrowani albo konsekracja ¶wieckich.
Ostatnio edytowany przez Berberys (2015-01-08 20:06:08)
To ja jeszcze tylko co¶ napiszê
Nie rozumiem czemu tak piszecie o tym kolorze forum... A¿ mi siê przypomnia³o, ¿e Furta jest czerwona.
Dlatego przypominam, ¿e w ustawieniach mo¿na zmieniæ, ka¿dy indywidualnie, kolor forum. Ja mam zielone i to ju¿ jako¶ od pocz±tku. Dlatego dla mnie jest przyjemnie, ³agodne Z czerwonym, chyba bym nie wytrzyma³a
A regulamin, mo¿na by te¿ poprawiæ pod wzglêdem jêzykowym, interpunkcyjnym itd. Ale to mo¿e zajrzê tu wieczorem i co¶ jeszcze pomy¶lê.
Tez mam zielony i do tego z pilkami noznymi co nie zmienia faktu o czym jest to forum i po co tu jestem :-)