Gość
Ja mam pytanie czy siostry moga byc matkami chrzestnymi?? tzn czy juz w zakonie mogą byc poproszone o to i się zgodzić?
Gość
Pytałam Mistrzynię i ona mi powiedziała że przed wstąpieniem można zostac, ale już po nie, dlatego,że bycie matką chrzestną to też zobowiązanie w razie śmierci rodziców- do utrzymania dziecka a siostra ślubuje ubóstwo a dziecko go nie ślubuje więc to by przeczyło sobie, jest też wiele innych kwestii, ale dużo by pisac.
Gość
Tak tez myślałam dziekuję
Moderator!
też się nad tym zastanawialam
dziękuję za informacje
Gość
Dopnę się tutaj. A co ze świadkiem do bierzmowania? Może zostać? Bo jakoś mnie zielono i mam wyłączone myślenie.
Gość
Świadkiem może byc siostra, bo moja ciocia miała byc moim a jest siostrą zakonną, ale to inna funkcja, już sama nazwa mówi -świadek, który zaświadczy o przyjęciu Sakramentu, sam go ma itp.
Gość
dzięki za odpowiedź
Użytkownik
Propo bycia matką/ojcem chrzestnym to znam zgromadzenie (męskie) gdzie trzeba poprosić przełożonego o zgodę na bycie ojcem. Wiem że księża diecezjalni mogą być, ale na jakiej zasadzie to nie wiem..
Moderator!
bo księża nie ślubują ubóstwa chyba dlatego
Gość
Ja tak bardzo bym chciała być matką chrzestną ....
Użytkownik
Służebnica Pana napisał:
bo księża nie ślubują ubóstwa chyba dlatego
Myślę, że między innymi tak...
Gość
Promyczek dla Nieba:) napisał:
Ja tak bardzo bym chciała być matką chrzestną ....
A ja już nią jestem całe 2 lata
Gość
ja też jestem już 6 lat
Gość
A mnie nikt nie chce
Moderator!
mnie też
Gość
Nie jestem sama
Moderator!
ja też ale jeszcze wszystko przed nami
Gość
ja tez nie mam jeszcze chrześnicy czy chrześniaka ale jakoś nad tym nie ubolewam to dla mnie zbyt odpowiedzialna funkcja... nawet nie mam takiego pragnienia mieć swoje dzieci a co dopiero byc matką chrzestną
Gość
No ja też jakoś nie mam planów by mieć własne dziecko I On chyba też nie ma w stosunku do mnie takiech planów
Ale matką chrzestną chciała bym
To co ktoś może szykuje się na dziecko
Zgłąszam swoją kandydaturę na bycie matką chrzestną
Moderator!
Promyczuś to ja Ci robię konkuręcję też zgłaszam kandydaturę
bardzo chciałabym być matką chrzestną