Gość
Franciszkanki Rodziny Maryi - tu znajduję mój dom:-)
Zachęcam do zapoznania się: www.frm.poznan.franciszkanie.pl
Kiedyś napiszę wiecej.
Gość
w galerii są bardzo ładne zdjęcia
a mogłabyś może podzielić się z nami, jak poznałaś te Siostry?
pozdrawiam;)
Gość
Pierwszą Siostrę jaką poznałam była właśnie Siostra z tego zgromadzenia i przez długi czas myślałam, że to ma być właśnie mój DOM, ale Pan chciał inaczej...
Nawet nie wiem jak sie ta Siostra nazywa... tak się zagadalyśmy, a nie zapytałam o imię... ale żal ze mnie... to pewnie dlatego, że tak dobrze nam się rozmawiało i to nie było wtedy ważne. Wiem tylko, że ta Siostra pracuje na placówce w Głogowie.
Mam sentyment do tego zgromadzenia
Gość
Każdy ma swoje miejsce.
Ja znałam wiele zgromadzeń zakonnych, jednak moje Siotry :-) odnalazłam bardzo prozaicznie - przez krótkie ogłoszenie, tzw. 'powołaniówki".
Gość
Co do siostr Franciszkanek Rodziny Maryi. Mam z nimi stycznosc od malego. W mojej parafii no i pozniej kilka lat bylam u siostr w domu dziecka w Szamotulach. Troche o nich wiem
Siostry prowadzą roznego rodzaju dziela milosierdzia. Wychowują i nauczaja dzieci i mlodziez w przedszkolach, domach dziecka, w szkolach. Służa takze chorym w szpitalach i domach opieki spolecznej. Pomagaja przy parafii jako organistki zakrystianki i katechetki.
Z tego co pamietam to w Polsce sa 3 prowincje W Poznaniu W Warszawie i w Krakowie. Oczywiscie siostry pracuja nie tylko w Polsce jak i za granicą m. in we Wloszech
Osoby chcące spędzić trochę wolnego czasu u boku Jezusa w zakonnej wspolnocie, chcace poglebic swoja wiare lub zastanowic sie nad wyborem zyciowej drogi zapraszamy do siostr Franciszkanek Rodziny Maryi w Poznaniu na dni skupienia dla dziewczat. Wiecej informacji na stronie
www.frm.poznan.franciszkanie.pl
Ostatnio edytowany przez gosia_poznan (2009-05-24 13:23:35)
Gość
O witam Siostrę! No widzę,że mamy fachową siłę
To dobrze..bo możemy pytać i nie zbłądzimy ;)Cieszę się, że coraz więcej Sióstr się do naszego forum przekonuje
Moderator!
Witam Siostrę i cieszę się, że jest Siostra z nami
w Krasnymstawie tam gdzie się uczę są Siostry Franciszkanki Rodziny Maryi może kiedyś zdobędę się na odwagę by pójść do sióstr i porozmawiać
Moderator!
Dziękuję bardzo może się skuszę
a, czym się Siostry zajmują? ;]
Ostatnio edytowany przez Służebnica Pana (2009-05-25 16:02:56)
Gość
Ooooo jakie te Siostry maja dobre serca No trzeba sie za Nie modlic zeby mialy na to wszystko siły
Pozdrawiam
Gość
A rekolekcje indywidualne mozna odbyc w każdym z domów czy sa jakies ograniczenia?
Gość
dziękuję tak myślałam o Częstochowie
Użytkownik
Dalsza część zdjęć... Przekazuję w imieniu Siostry Agnieszki
2.
3.
Myślę że Siostra nam później opisze te zdjęcia:)
Ostatnio edytowany przez poprostu_człowiek (2009-05-29 19:07:53)
Użytkownik
s. Agnieszka frm napisał:
Poprostu_człowiek, dziekuję za pomoc.
...
Nie ma za co Zawsze do usług
Gość
To ważne przedsięwziecie. Chwała Panu, za to, że udalo się to dokonać.
W tym Domu wychowują się wspanaiłe dzieciaki, które z róznych przyczyn nie mogą wychowywac się w swoim domu rodzinnym.
Pozdrowienia dla wszystkich franciszkanek Rodziny Maryi
Gość
foteczki
Ostatnio edytowany przez szukajaca Boga (2009-06-07 15:06:38)
Gość
Szkoda siostro bo wszyscy jesteśmy spragnieni zdjęć jeśli będzie siostra kiedys chciała- służę pomocą i na pewno każdy z nas chętnie siostrze pomoże
Gość
O zdjęcia:)
Gość
Zdjęcia piękne i to sluby na jasnej górze ... to już zupełnie pieknie
Moderator!
Szczęść Boże!!!
Muszę Siostrze się pochwalić, że dziś tzn wczoraj patrząc na zegar byłam u Sióstr FRM w Krasnymstawie. Stało się to przez przypadek ale przypadków nie ma
Jak rozwieszaliśmy plakaty na DKM to stwierdziłyśmy, że zaniesiemy kilka plakatów do Sióstr i poszłyśmy z Joguś, a że Siostrzyczki były tak dobre to pół plakatów pozwoliły nam zostawić aby nam się lepiej nosiło i później przyjść po drugą połowę no i poszłyśmy i Siostry nas tak super ugościły dostałyśmy przepyszny obiadek truskawki czekoladnki Siostry są przekochane, a ja tak się balam tam pójść Myślę, że będę częściej tam gościem
Ma Siostra pozdrowienia od Sióstr z Krasnegostawu
Pozdrawiam w Panu!