Gość
Może ktoś pomoże?
Gość
Kurczaki..oto dopiero zagadka.. hmmm
Gość
Podobne do Elżbietanek
Użytkownik
Nazaret napisał:
To Zmartwychwstanki
Też tak myślę, w stroju letnim-szarym.
Gość
No kto by pomyślał możliwe
Użytkownik
na 99,99% to Zmartwychwstanka
Gość
Też uważam, że to Zmartwychwstanka w habicie letnim
Na zdjęciu Siostry Zmartwychwstanki
Gość
Aby rozwiać wątpliwości ...
Jest to w 100% katolicki zakon xD
Gość
Dziekuję wam zreszta na tym 1 zdjęciu widac ze ta sis ma "spiczasty" welon a Zmartwychwstanki chyba maja spiczaste prawda?
Gość
o kurcze ciężko będzie bo tylko wiemy że maja czarne habity i są w nowicjacie
Użytkownik
Dziewczyny mnóstwo Sióstr Nowicjuszek ma podobne stroje w różnych Zgromadzeniach..
Użytkownik
Powiem tak: to szukanie "igły w stogu siana"... Elżebietańskie to mogą być nowicjuszki i wiele, wiele innych Zgromadzeń... Jak byś miała jakąś fotkę padającą z innego kąta, wtedy może medalik, Krzyżyk może by coś wyjaśnił (o ile takowe posiadają)...
Gość
ostatnio byłam na Lednicy bo są tam teraz cały miesiac rekolekcje.Zapraszam:) I jest tam siostra Pasterka ma welon z dwoma fałdami na czubku czoła i czarny habit moze to chodzi o to zgromadzenie?
Użytkownik
Ale biały welon taki "zwykły", czy ten oficjalny?
Gość
czarny troszkę białego też było
Użytkownik
Aha... To oficjalny Pozdrawiam wszystkich!
Gość
No to ja mam dla Was zagadkę, może ktos wie, o jakie zgromadzenie mi chodzi:)
Habit granatowy, taki "normalny" czarny welon z białą wypustką i krzyżyk, nie wiem czy był jakis sznurek czy nie, po prostu taka siostra mi mignęła przed nosem i jestem bardzo ciekawa z jakiego zgromadzenia była
Pozdrawiam
Przynajmniej 15 zakonów można tak wymówić
Każdy habit jest taki "normalny" w sensie ze prawie na taki sam krój, Welon czarny i ma białą ( nie wiadomo jaką ) wypustkę
Gość
Znacie zgromadzenia misyjne, tam gdzie siostry napenwo wyjeżdzają na misje? Proszę o podanie nazw zgromadzeń?