s. Maksymilla
Zaufanie? Czemu za zaufanie? No, miejmy nadzieję, że do zobaczenia!
Bo On jest dobry, bardzo dobry...
sanderka1000 napisał:
Zaufanie? Czemu za zaufanie?
No, miejmy nadzieję, że do zobaczenia!
że Bóg się zatroszczy!
Gość
Dziękuję bardzo paczka już przyszła )
Gość
Mam pytanie, może ktoś wie: czy siostry po pierwszych ślubach zostały w Orliku, czy może wyjechały już na placówki?
Boża wariatka napisał:
Dziękuję bardzo paczka już przyszła
)
no to się bardzo cieszę! Miłej lektury!
Pea - na tymczasowe placówki wyjechały C. Cypriana (Chojnice) i s. Francesca (Więcbork), s. Gracjana narazie jest w Orliku. Pozdrawiam!
Ostatnio edytowany przez Promyk (2012-02-19 18:37:38)
Gość
Siostro czy Siostry Zgromadzenie jest klauzurowe??
Gość
Promyku, dziękuję za odpowiedź!
Boża wariatka napisał:
Siostro czy Siostry Zgromadzenie jest klauzurowe??
nasze zgromadzenie jest kontemplacyjno- czynne, czyli na powołanie odpowiadamy modlitwą i służbą - to tak w skrócie
Boża wariatka napisał:
No czyli nie ma tak,że jesteście zamknięte
Fajno. Ja jednak bardziej wolę moje Misjonarki
no i tak trzymaj, aż do skutku:)
s. Maksymilla
Mogę się jedynie podpisać pod wypowiedziami Promyka
Gość
Usunęłam...Sama nie wiem czego chcę....
popatrz na twój cytat Żyć aby odnaleźć Boga...Aby odnaleźć swoją drogę i rozeznawaj w pokoju i cierpliwości, a nade wszystko ufaj Bogu, On ci sam wskaże drogę, nie ma potrzeby byś już dziś miała wiedzieć czego Bóg od ciebie oczekuje. Trzymaj się mocno P. Jezusa - to najlepsza droga!
Ostatnio edytowany przez Promyk (2012-02-22 19:34:58)
Gość
Tak...Powolutku
Może powinnam zmienić sobie pseudo na Boży ślimaczek?
Nie żartuję
s. Maksymilla
Oj tam zaraz Boży ślimaczek. To nie Ty się ślimaczysz, a On wyznacza czas i miejsce Więc jeśli rzeczywiście widzi Cie w Zgromadzeniu to i w odpowiednim czasie i miejscu Ci to pokaże
I odpowiednie zawołanie w tym wątku: Żyjmy jak prawdziwe dzieci św.Franciszka, a Bóg sam się o nas zatroszczy!
I to jest święta prawda, sama tego doświadczam. Pan powoli pokazuje mi co i jak, w którą stronę się kierować. Choć jestem osobą, która chciałaby mieć wszystko teraz, od razu to jednak On uczy mnie cierpliwości i mówi: "Pójdziesz tą i tą drogą, możesz się nastawić na to i na to, ale musisz jeszcze poczekać".
I idą z głosem św.Tereski: spocznij na Sercu Jezusa. Tak po prostu. Ono bije we właściwym tempie, nasze nie zawsze. A gdy Bóg jest w naszym życiu na właściwym miejscu to wszystko jest tam, gdzie być powinno.
Więc powtarzam jeszcze raz: ufaj, a Bóg sam się zatroszczy!
Gość
Taak.Bóg się zatroszczy. Wiem. Nawet ostatnio tylko mówię:,,Bóg się zatroszczy więc ufności." To naprawdę uniwersalne słowa.I nie martw sie ja tez jestem bardzo niecierpliwa.
Pozdrawiam!
[Musisz być zalogowany, aby przeczytać ukrytą wiadomość]
Gość
O! dziękuję. Jest dobrze nawet rozmawiałam z moją ukochaną Siostrą a ona zawsze mi powie co i jak więc jest ok. Dziękuję bardzo Siostro Mirono.
Aspirantka
s. Maksymilla
Ale to też sprawia, że człowiek uczy się pokory kiedy chce się coś robić, otrzymać od razu, a On mówi STOP
Ta piosenka jest najlepsza! Szczególnie na kryzysy
Gość
No ba!
oprócz Bóg się zatroszczy założycielka tez powtarzała: Odwagi dziecko, wkrótce wszystko odmieni się na dobre! Bóg ci dopomoże! Tego wam życzę na każdy dzień życia!