Gość
Ja oglądałam wczoraj film ''Imię rózy''
bardzo fany/ ciekawy Dotyczy morderstw na terenie klasztoru.
Jest to film o podłozu teologiczno- kryminalnym ze tak powiem
Gość
A u mnie ostatnio króluje Narnia... Bardzo długo nie mogłam się przekonać do niej, po prostu nigdy nie lubiłam fantastyki... Ale postanowiłam w końcu obejrzeć 2 pierwsze części i bardzo mi się spodobały, więc wyruszam na podbój biblioteki po książki
Gość
"Korczak" - o człowieku który prowadził sierociniec dla żydowskich dzieci w czasie II wojny światowej...
Wczoraj leciał fajny dokument o zakonnicach w czasach prl jak tam je wyganiano, zmuszano do porzucnia habitu i zrezygnowania itp nazywał sie kryptonim....czy jakos tak i naprawde wart obejzenia
A dzis o 21 i i 1 w nocy leci Jim Carrol "Przetrwac w nowym jorku" na TCM tez polecam
Gość
widziałam końcówkę tego filmu o siostrach...
Gość
Ostatnio miałam okazję obejrzeć dość głośną produkcję- ,,Zmierz". Film opowiada o związku wampira ze zwyczajną dziewczyną i wynikających z tego problemów... Film jest średni, książka bije go na głowę... Ale to jest raczej taka seria "bajeczki na dobranoc"
Ale całkiem niezłe, paradoksalnie mało krwi
Użytkownik
ja byałm pozytywnie zaskoczona jak to oglądałam bo myślałam że będzie beznadziejne...
Gość
Ostatnio na rekolekcjach w Częstochowie oglądaliśmy bardzo piękny i wzruszający film "Piękny umysł" Film o schizofreniku który potrafił pokonać swoje urojenia dzięki miłości.. aż w końcu doszedł do celu i9 zdobył nagrode Nobla
Polecam... jak przyjechałam z rekolek to potem oglądałam jeszcze raz
ja oglądałam Kochaj i Tancz bo była w weekend premiera i polecam bo jak na Polskie Kino to wysoko
Gość
"Buntownik z wyboru" - oglądaliśmy na rekolekcjach we Włodawie
tez ogladałam 2 razy chyba tyle ze nie do konca:) ale fajne i rowniez Polecam
Użytkownik
teraz na rekolekcjach jak byłam to miesliśmy konferencje dot. sympozjum które wcześniej się Rzymie odbyło "System prewencyjny a prawa człowieka" i do tego nam siostra puściła taki piękny film... "Song Song i Mały Kot"... o dwóch dziewczynkach chińskich z dwóch skrajnych środowisk... nie jest za długi bo trwa chyba niecałe pół godziny ale połowa ludzi płakała jak to oglądała...
Gość
polecam film "Popiełuszko. Wolność jest w nas"
byliśmy dzisiaj ze szkołą
film jest niesamowity, skłania do refleksji...
Gość
Polecam film ''KTO NIGDY NIE ŻYŁ" Film jest o pewnym ksiedzu który pracował z młodzieżą.Bardzo życiowy film pełen refleksji...
Użytkownik
tak ten film "kto nigdy nie żył" jest piękny... oglądaliśmy go kiedyś w oratorium...
"kto nigdy nie żył nigdy nie umiera, nic nie utraci ten kto nie miał nic. Ten kto nie kocha, nie wie co tęsknota, nie wie co goryczkto bez marzeń śni..."- wspaniała życiowa prawda występująca jako puenta tego filmu... polecam
Ostatnio edytowany przez siostrzyczka (2009-06-11 11:28:22)
Gość
Też bardzo podobał mi się ten film... choć chyba czegoś jeszcze w nim brakowało w każdym razie również polecam...
Gość
Akurat napisał:
''KTO NIGDY NIE ŻYŁ"
Oglądałam, dobry film
A na dzisiejsze święto polecam ,,Białą sukienkę"- fajna produkcja, choć jakoś tak od samego początku przeczuwałam, że Damian okaże się księdzem
No biała sukienka była świetna..dzis jeszcze leciał bardzo fajny film o Św. Franciszku z Asyżu ...
Gość
Miałam okazję obejrzeć dziś ,,Demony i anioły” na podstawia książki o tym samym tytule. Książka byłaby naprawdę fajna, gdyby nie to, że Brown znowu skrócił czas trwania akcji do 24 godzin, odnosi się wrażenie, ze wszystko dzieje się za szybko. Film da sie obejrzeć, ale osobiście załuję tych 2 godzin bo książka jak zwykle wygrała z filmem… Akcja sama w sobie jest pomysłowa, jednak wielu osobom nie do końca spodobała się, podobnie jak było z ,,Kodem Leonarda da Vinci”, chociaż osobiście nie zgorszyły mnie te filmy- po prostu trzeba zachować dystans…
Gość
Promyczek dla Nieba:) napisał:
Ostatnio na rekolekcjach w Częstochowie oglądaliśmy bardzo piękny i wzruszający film "Piękny umysł"
Film o schizofreniku który potrafił pokonać swoje urojenia dzięki miłości.. aż w końcu doszedł do celu i9 zdobył nagrode Nobla
Polecam... jak przyjechałam z rekolek to potem oglądałam jeszcze raz
Piękny jest ten film, szczególnie świadomośc że wszystko jest na faktach, historię jednak trochę złagodzono, bo ten mężczyzna miał kilka żon, nawet związki homoseksualne, ale to też przez schizofrenię, która jest straszną chorobą, niszczącą człowieka.