Gość
No ale w każdym razie film pierwszorzędny Tylko trzeba się skupić
Polecam! Na prawdę warto !
Użytkownik
ja polecam film "August Rush"... film o muzyce i wspaniałej drodze do realizacji swoich marzeń... oglądałam go w sobotę na rekolekcjach o 2 w nocy, ale był taki piękny że nawet nikt nie przysnął
Gość
A ja jestem na świeżo po obejrzeniu filmu o siostrach magdalenkach: http://siostry.magdalenki.filmweb.pl/
Film z gatunku wstrząsających, opowiada historię dziewcząt, które trafiły do zakładu dla moralnie upadłych kobiet... Warto obejrzeć.
Gość
Widziałam ten film.... Wstrząsający ;/ Mówiono,że jest to film o ss MBM ( je nazywano dawniej Magdalenkami)...
Wstrząsający bardzo ;/
Gość
Tak, to film wstrząsający- i jakże kontrastuje z dzisiejszym pojmowaniem świata: panna z dzieckiem to nie jest dziś jakaś wielka tragedia, ale wtedy było hańbą i powodem do wstydu dla rodziców...
Gość
,,Z górki" - to kolejny film, który warto obejrzeć
Ja polecam film "Faustyna" który będzie leciał w ten poniedziałek (17.08) o 20.00 na TVP Kultura
Moderator!
ja polecam film o św Franciszku i Klarze
Gość
Tereska przyłączam się!
Gość
No to ja polecę filmy ,,Skazany na bluesa" i ,,Siedem dusz"
Gość
Mnie bardzo spodobały się filmy:
z religijnych:
- "Biała sukienka"- jak już wcześniej był polecany,
- "Maria Goretti",
- "Rita da Cascia"- film o życiu św. Rity
pozostałe:
"1900- Człowiek- Legenda"- wrażenie niesamowite!! szczególnie, jeśli chodzi o muzykę z filmu
"Choć goni nas czas"
"Opowieści z Narni"- choć też fantastyki nie lubię
"Szkoła uczuć"
"Pamiętnik"
"Oskar i Pani Róża"- zarówno książka jak i film
a skoro o bajkach była mowa, to oczywiście zauroczyła mnie Madleine:D, poza tym jeszcze "Kung-Fu Panda" i "Horton słyszy Ktosia".
s. Maksymilla
Służebnica Pana napisał:
ja polecam film o św Franciszku i Klarze
A jakiś tytuł tego jest? Bo z chęcią bym oglądnęła (jak jeszcze nie oglądałam...
)
Bo On jest dobry, bardzo dobry...
Tytuł chyba Św. Franciszek z Asyżu a w tym filmie jest też wątek z św.Klarą jeśli chodzi o ten sam film bo niewiem czy jest więcej... jakiś czas temu leciał nawet w tv ...
http://www.filmweb.pl/f175285/%C5%9Awi% … 5%BCu,2002
Gość
"Tatarak"
Gość
Polecam Siłę spokoju, więcejo tym filmie napisałam tu: http://siedzac-na-moscie.blog.onet.pl/S … 90120657,n
Ja polecam jutrzejszy(czyli w piątek) film "Karol Papiez ktory pozostał człowiekiem" o 20.25 na tvp1 i tego samego dnia leci jeszcze na Tvp Kultura: "2 Tm2,3 chrześcijanski rock" o 23,40
Gość
A to lista ostatnio oglądanych przeze mnie filmów, większość jest całkiem, całkiem, tematyka dość różnorodna Polecam:
Wyznania Gejszy
Krew jak czekolada
33 sceny z życia
Ciekawy przypadek Benjamina Buttona
Błękitny deszcz
Dorothy Mills
Egzorcyzmy Anneliese Michel
Ghost Rider
Czerwona Róża
Moje życie beze mnie
Gość
a widział ktoś za ws "Trzeci cud"??
Gość
Polecam ,, Życie ukryte w słowach" , dziś oglądałam go u moich Sióstr i jestem pod wielkim wrażeniem, prosty film o ukrytej głębi.
Gość
Ostatnio jestem pod silnym wpływem ,,Upiora z opery"- obejrzałam już dwie ekranizacje ( z 1990 i 2004 roku i przymierzam się do trzeciej (1925 r.). Niesamowity musical... Coś w nim jest...
Polecam również film ,,Historia św. Rity" o bardzo bliskiej mi świętej...