Gość
Bardzo ładne te zdjęcia a to drugie z relikwiami św. Franciszka
Ostatnio edytowany przez mo (2009-05-02 14:14:09)
Gość
Tak... i ten krzyż mi się podoba
Gość
Tak tek krzyż jest piękny i mi też się podoba
Gość
Swoją droga piękne jest życie zakonne...jak róża...
Gość
Dobre porównanie... Róża jest piękna... Ale nie ma róży bez kolców...
Gość
Wiecie ... Jak pierwszy raz pojechałam do sercanek na sylwestra, to wydawało mi się tam wszystko takie idealne. Każda siostra, była po prostu idealna, żadnej kłótni, sprzeczni po prostu niczego. No chodź trochę mi się welony nie podobały, bo stwierdziłam, ze jak bym szła z jakąś sercanką na pielgrzymkę, to bym jej tam telewizor wpakowała ... ale, na szczęście moje drugie rekolekcje nie były już takie idealne, a wręcz przeciwnie - ciągle coś było nie tak. Ale dzięki temu, jeszcze bardziej KOCHAM Najświętsze Serce Pana Jezusa
Gość
haha dobre
myślę, że telewizor by się nie zmieścił chyba, że taki mały
a mi sie podobaja te "podniesienia" tak jak u Albertynek... cos takiego "innego" niż zwykły welon
Użytkownik
i co szukająca Boga dowiedziałaś się czemu S. Elekta ma inny krzyż?
Gość
nie bo nie byłam na skupieniu teraz... ale właśnie może Sercanki z Łodzi odpowiedzą ??
mamy w końcu fachową załogę na furcie
P.S. napisałm do Sióstr na gadu w tej sprawie
Ostatnio edytowany przez szukajaca Boga (2009-05-03 10:40:22)
Gość
No mamy.. Trzeba się było o to zatroszczyć
Szukająca Boga będziesz na skupieniu sobotnim???? Ja chyba się pojawię
Gość
Bardzo podoba mnie się drugie zdjęcie. Cudne jest!
Moderator!
pięknie
Gość
Odpisała mi sister tak :
"Nie umiem na to pytanie odpowiedzieć. Muszę zapytać s. Elekty. Wszystkie nosimy jednakowe krzyżyki. W pracy przy chorych nie nosimy ich na wierzchu aby nie uderzać chorych przy pochylaniu sie nad nimi. Nie jest to jednak zabronione jeśli któraś Siostra chce to może nosić. Może ktoś S. Elekcie ofiarowal ten krzyz i otrzymała od Matki pozwolenie aby go nosić w czasie pracy. ( to tylko mój domysł). Niedawno widzialam się z Siostrą i miała na habicie krzyż taki jak wszystkie Siostry. Gorąco pozdrawiam. S. Chrystosława:)"
Gość
Mi osobiście bardzo podobają się welony sióstr może właśnie dla tego, że są tak rzadko spotykane
Gość
Hmmmm... poznałam dziś w realu nasze kochane ss Sercanki z Łodzi
Chciały Siostry komentarz więc to czynię Postaram się to uczynić w krótkich lapidarnych zdaniach, gdyż jak naucza s.Ezechiela "do wszystkiego trzeba z umiarem" (zdanie wyrwane z kontekstu)
Siostry robią kawał dobrej roboty w Domu Opieki, który prowadzą Przy tym nie tracą uśmiechu, który zawsze jest na ich ustach
Tutaj szczególne pozdrowienia dla s."Agentki"- tudzież "Informatorki"
P.S. Siostro!
Pietruszka dobra praktycznie do wszystkiego A na Stawach Jana nic nie robią
Nie dobry informator
Co wyniosłam z tego spotkania?!?!? .... Hmmm... Bardzo wiele..hehe min. dużo folderków z informacjami o rekolekcjach, przepełniony brzuszek i "uśmiech od ucha do ucha" ( mniej więcej taki :
)
Podsumowując moje tudzież wywody : Chwała Najświętszemu Sercu Jezusowemu, że mogłam tam być i poznać te suuuper Siostry Mam nadzieję,że niedługo Siostry będę mogła znów odwiedzić i mnie nie wyrzucą po tej relacji
Jak coś to można zgłaszać się do mnie po folderki informacyjne
Gość
Chwała Najświętszemu Sercu Jezusowemu!
Promyczku bardzo ciekawie to opisałaś
Moderator!
Chwała na wieki! +
Widzę Promyczku, że spotkanie się udało- musisz chyba częściej odwiedzać Siostry
to ja też się pochwalę, bylam dziś w Lublinie w odwiedzinaach u s. Amandy
choć byłam na "chwilę" wyszlam taka przepełniona radością, spokojem- aż chce się tam wracać
s. Sercanki są kochane wszystkie bez wyjątku
to ode mnie tyle
Pozdrawiam!
Ostatnio edytowany przez Służebnica Pana (2009-05-09 19:53:46)
Gość
No i przynajmniej teraz wiem po spotkaniu z Siostrzyczkami jak się odpowiada na sercańskie pozdrowienie
Mo!
Wena mnie złapała... miałam pisać wierszem ale sobie odpuściłam ale dzień minął miło..zapomniałm o maturce na moment:)
Gość
Buuuuuuuuuu a mnie tam nie było
Tez uważam, że Siostry sa świetne
Gość
Ale byłaś duchem i w naszych myślach
A nawet słowach :