Gość
Zapraszamy na rekolekcje do Biecza , które odbędą sie juz niebawe 12-14 grudzień .
Gość
Chciałabym bardzo w tych rekolekcjach uczestniczyć, ale niestety nie mogę
Gość
Zaproszenie
dla dziewcząt z liceum i starszych
FRANCISZEK–
BRAT STWORZENIA I TWÓJ BRAT
Kraków
OD 30 GRUDNIA 2008 DO 2 STYCZNIA 2009
siostry sercanki
Chwała Najświętszemu Sercu Jezusowemu!
„Wy wszyscy braćmi jesteście” /Mt23, 8/
Św. Franciszek nie przestaje przez wieki fascynować ludzi młodych i wcześniej urodzonych, osoby konsekrowane i małżonków, ludzi wykształconych i prostych, biednych i bogatych.
Co tak naprawdę sprawia, że Biedaczyna z Asyżu zachwyca dziś Ciebie i mnie? Na pewno radykalizm, z jakim wprowadzał Ewangelię w życie. Ale i braterstwo, które wszystkich ludzi a także całe stworzenie wkładało w ramiona miłosiernego Ojca. To ono właśnie będzie głównym tematem rekolekcji na przełomie roku 2008 i 2009. Z braterstwem łączy się nierozerwalnie przyjaźń, za którą naturalnie tęsknisz, a której też bliżej się przyglądniemy.
Ten Sylwestrowy czas to także jedyna okazja, by… „zatańczyć” w tę noc z samym Królem wszechświata… Przyjedź!!!
Gość
Chw. NSJ
Już niedługo kolejne rekolekcje 30 stycznia - 1 luty, których temat brzmi: Pełne sieci- tylko z Jezusem
Gość
Jeśli ktoś ma możliwość, to warto przyjechać do Lublina i poczuć ten klimat- bardzo miło wspominam październikowe rekolekcje.
Dla Niego warto przyjechać
A już nie wspominam takich atrakcjach że na 99% spotkacie mnie (taki żarcik
)
Moderator!
Jeśli Bóg pozwoli to napewno będę
Gość
Ja bardzo chętnie się wybiorę. O ile Pan podtrzyma w zdrowiu.
Gość
Przyjeżdżajcie, przyjeżdżajcie, bo jest dla Kogo
W dodatku bardzo ciekawy temat
Gość
Chwała Najświetszemu Sercau Jezusowemu
Do rekolekcji juz zostało nam tylko 2 tygodnie . to juz niedługo . Niebawem podam szczegółowe informacje . Zaczynamy w godzinie miłośierdzia o 15.30 . Czekamy na was.
Gość
Chwała Najświętszemu Sercu Jezusowemu
Ja też będę na rekolekcjach w Lublinie. Już nie mogę się doczekać ... Do zobaczenia.
Pozdrawiam
Ostatnio edytowany przez mo (2009-01-24 08:50:12)
Gość
Chw. NSJ
Witam serdecznie kolejny raz. Przygotowania czas zacząć. Do rekolekcji zoastał nam tydzień czasu. Kto jeszcze dołączy do naszej wspólnoty rekolekcyjnej?
Czekamy .....
Moderator!
Ostateczną odpowiedź dam w poniedziałek, ale jak na razie idzie ku dobremu:) proszę WAS o modlitwę by sie udało
Gość
Ja na pewno będę sie modlić...ale o Częstochowę też
Gość
Ja też będę się modliła. . . Pozdrawiam
Gość
Pamiętam w modlitwie I też nie mogę się doczekać
A i jeszcze coś
Siostra Amanda poddała taki pomysł- spotkania formacyjne franciszkańsko - sercanskie., żeby spotykać się raz w miesiącu, na tak około pół dnia.
Czy chciałby ktoś uczestniczyć w takich spotkaniach?
Pozdrawiam
Ostatnio edytowany przez Rita (2009-01-24 16:31:38)
Gość
Będę z wami duchowo na tych rekolekcjach :0
ale polecam bardzo serdecznie
Moderator!
Ja niestety też będę się z Wami łączyła duchowo:(
pamiętam w modlitwie:*
a w jakich dniach byłyby te spotkania i gdzie?;]
Gość
Chwała Najświętszemu Sercu Jezusowemu!!!
Już jutro startujemy. Moze jeszcze ty do nas dołaczysz . Nie ma czasu na zastanawianie sie . jesli nie możesz to prosimy o łaczność duchowa i modlitwe za nas byśmy dobrze ten czas przezyły i jak najlepiej wykorzystały ten czas. I my także będziemy o Tobie pamietały w modlitwie. Niech Pan ma was w swojej opiece.
Gość
Ja już dziś łączę się duchowo... pamiętam w modlitwie
Gość
ja też już się łączę duchowo