Moderator!
ja też łączę się duchowo
Gość
KRAKÓW 23 - 26 lutego 2009r.
Jak wygrać kobiecość?
prowadzi ks. Maciej Kucharzyk MS
Chwała Najśw. Sercu Jezusowemu!
Bóg w swoim Słowie mówi do mnie: Odwagi, niewiasto! Niech się nie lęka twoje serce! /Jdt 11, 1/
Wiele kobiet czuje się dziś nie kochanymi i odrzuconymi. Próbują zwrócić na siebie uwagę wyzywającym ubiorem, czy „męskim” stylem życia. Tymczasem wszystkie kobiety świata mogą czuć się szczególnie kochane pasterską miłością Jana Pawła II — bez miary zachwyconego fenomenem kobiecości!
/ks.I. Rogulski/
Dziewczyno,
nad Twoim fenomenem kobiecości zachwycał się nie tylko Jan Paweł II, ale SAM STWÓRCA, gdy jako Garncarz wydobywał Twe kształty z gliny!!!
Nie daj się oszukać reklamom!!!
Wygraj życie ciesząc się swoją płcią i swym kobiecym geniuszem!!!
Spójrz na siebie przez pryzmat Maryi, która jest najpełniejszym arcydziełem kobiecości!!!
Wybierz się na rekolekcje, na których z Maryją wypłyniemy na głębię,
jaka kryje się w nas.
Weź ze sobą:
Pismo Święte Starego i Nowego Testamentu
Różaniec
zmianę pościeli lub śpiwór
notes i długopis
instrument, jeśli tylko potrafisz grać na nim
pozwolenie na wyjazd na rekolekcje, jeśli jesteś niepełnoletnia
plecak, do którego zapakujesz , właściwy Twojemu wiekowi, entuzjazm.
Zgłoszenia z radością przyjmie (najlepiej do 20 lutego)
s. Julita Kania
ul. Garncarska 24
31-115 Kraków
tel. 012 422 57 66 lub 503 644 605
e-mail: barka@sercanki.org.pl
Gość
Rekolekcje, rekolekcje... i po rekolekcjach.
Niewiele brakowało, a by mnie tam nie było. Ale mimo różnych przeszkód udało mi się być chociaż te 2 dni.
W czasie tych rekolekcji rozważałyśmy przepiękny fragment Ewangelii św. Jana, o ukazaniu się Jezusa nad jeziorem w czasie połowu ryb. Przez te 3 dni rozważałyśmy Słowo, które Bóg do nas kierował. Najbardziej dało mi do myślenia zachowanie Piotra, który "rzucił siew jezioro"- bez strachu i lęku, był w stanie rzucić wszystko i płynąć do brzegu, kiedy tylko ujrzał Jezusa. Zadałam sobie pytanie- czy ja też potrafię bezgranicznie zaufać Jezusowi i powierzyć Mu swoje życie.
Pięknym momentem była adoracja, podczas której mogłyśmy dziękować, prosić i przepraszać za wszystko oraz powierzyć swoje życie Jezusowi, by móc łowić dla niego innych ludzi
W czasie rekolekcji mogłyśmy także poznać trochę życie misjonarza- oglądałyśmy zdjęcia z Jamajki i Zambii wysłuchałyśmy bardzo ciekawych opowiadań dziewczyn, które miały to misyjne doświadczenie.
Chciałabym bardzo serdecznie podziękować Siostrom za zorganizowanie tych rekolekcji i za zaproszenie oraz wszystkim tym, których mogłam spotkać, za ich świadectwo życia, za każdą rozmowę
I za to wszystko chwała Panu
Moderator!
Pięknie szkoda, że nie mogłam tam być
Gość
Dziś wyjeżdżam na rekolekcje, a właściwie MisyjneFerieZimowe(MiFeZi) do ojców Kombonianów do Krakowa;) Rok temu na tych rekolekcjach było po prostu świetnie:) bliżej poznałam misje i miałam okazję też pomagać innym, gdy mieliśmy DPS(dzień pomocy społecznej) pomagaliśmy w jadłodajni dla bezdomnych i samotnych, którą prowadzą siostry albertynki:) Był to świetny czas, aby sprawdzić siebie... Jak będzie w tym roku? Zobaczymy:)
Proszę was o modlitwę, aby te rekolekcje jak najbardziej owocne;)
Gość
Chwała Najśw. Sercu Jezusowemu !
Witam wszystkich serdecznie . Chciałabym ponownie was zaprosić na ... tym razem na dzień skupienia , a własciwie spotkanie formacyjno- ewngelizacyjne w duchu św. Franciszka. Odbędzie sie ono 28 lutego w Lublinie . Temat tego spotkania brzmi: ]Z Świętym Franciszkiem na drogach życia codziennego . Szczegóły już wkrótce:D
Gość
Czy wybiera się ktoś na to spotkanie?
Pozdrawiam
Gość
spróbuję, ale nie wiem co z tego wyjdzie...
Gość
pożyjemy i zobaczymy, co da się zrobić...
Gość
Ja nie dam rady ;/ Do matury jestem prawieże uziemiona
Gość
Bóg w swoim Słowie mówi do mnie: Odwagi, niewiasto! Niech się nie lęka twoje serce! /Jdt 11, 1/
Wiele kobiet czuje się dziś nie kochanymi i odrzuconymi. Próbują zwrócić na siebie uwagę wyzywającym ubiorem, czy „męskim” stylem życia. Tymczasem wszystkie kobiety świata mogą czuć się szczególnie kochane pasterską miłością Jana Pawła II — bez miary zachwyconego fenomenem kobiecości!
/ks.I. Rogulski/
Dziewczyno,
nad Twoim fenomenem kobiecości zachwycał się nie tylko Jan Paweł II, ale SAM STWÓRCA, gdy jako Garncarz wydobywał Twe kształty z gliny!!!
Nie daj się oszukać reklamom!!!
Wygraj życie ciesząc się swoją płcią i swym kobiecym geniuszem!!!
Spójrz na siebie przez pryzmat Maryi, która jest najpełniejszym arcydziełem kobiecości!!!
Wybierz się na rekolekcje, na których z Maryją wypłyniemy na głębię,
jaka kryje się w nas.
PRZYJEDŹ!!!
Weź ze sobą:
Pismo Święte Starego i Nowego Testamentu
Różaniec
zmianę pościeli lub śpiwór
notes i długopis
instrument, jeśli tylko potrafisz grać na nim
pozwolenie na wyjazd na rekolekcje, jeśli jesteś niepełnoletnia
plecak, do którego zapakujesz , właściwy Twojemu wiekowi, entuzjazm.
Możesz to zaproszenie przekazać zainteresowanym koleżankom ! !
Zgłoszenia z radością przyjmie (najlepiej do 20 lutego)
s. Julita Kania
ul. Garncarska 24
31-115 Kraków
tel. 012 422 57 66 lub 503 644 605
e-mail: barka@sercanki.org.pl
Gość
Ja bede tylko duchowo niestety nie mam wolnego
ale pewnie gdzieś się jeszcze spotkamy
Gość
Chwała najśw. Sercu Jezusowemu!
Witam ponownie to znów ja. Przypominam i zapraszam serdecznie 28 lutego odbedzie się spotkanie ewangelizacyjno- formacyjne w duchu św. Franciszka. (" mały dzień skupienia") .Pozdrawiam
Gość
jaka szkoda,ze mnie tam nie bedzie ale troche kilometrow bym miała ....
Gość
Witam serdecznie ponownie .
Moi drodzy kto z was jeszcze sie nie zdecydował jeszcze czas. Nie ma co zwlekać . pan przygotował dla nas "kosz łask " czy chcesz z nich skorzystać? By tak jakśw. Fraciszek " byc żywą Ewangelią we współczesnym świecie"?
Gość
I już po spotkaniu...
Spotkanie zaczęłyśmy od obejrzenia fragmentu filmu o św. Franciszku... Wspaniała postać... kolejnym punktem była adoracja Najświętszego Sakramentu ten czas był niesamowity podczas niej mogłyśmy poczuć obecność Pana. Ja patrząc się na Najświętszy Sakrament „karmiłam” swoją dusze, w tym momęcie nie liczyło się nic innego tylko On… Następnie była Msza św. ksiądz mówił tak prosto, ale zarazem tak pięknie słowa wypowiedziane przez księdza zapadły w moje serce i myśli... no i koniec trzeba wracać do domu, aby nieść Chrystusa innym.
Jestem bardzo wdzięczna Panu, że mogłam uczestniczyć w takim spotkaniu. Dziękuje siostrze za zorganizowanie tak wspaniałego spotkania.
Za to wszystko chwała Panu!!!
Pozdrawiam
Ostatnio edytowany przez mo (2009-02-28 21:48:54)
Gość
Chwała Panu ja się łączyłam duchowo
Gość
Chwała Najśw. Sercu Jezusowemu!!!
Bardzo dziekujemy za świadectwo . Już niedługo kolejne spotkanie ze św. Franciszkiem , tym razem rekolekje 20-22 marca w Lublinie. Niedługo podam szczegóły. Już dzisiaj rozpocznijmy modlitwe w tej intencji.
Kto się wybiera?
Włączmy już pogotowie modlitewne w tej intecji.
Nie zwlekaj Pan czeka .
Ostatnio edytowany przez Amanda (2009-03-12 21:48:35)
Gość
Kochani ja wczoraj byłam na skupieniu u Sercanek w Łodzi organizuja do 2 sobote miesiąca bylo wspaniale! a to jest moje małe świadectwo http://www.naszepowolanie.pun.pl/viewto … 5928#p5928
Gość
Hm.. chętnie wybrałabym się na te najbliższe rekolekcje w Lublinie, ale niestety w tym samym czasie mam rekolekcje parafialne...
Jednak mimo wszystko jeśli ktoś ma czas to naprawdę warto przyjechać