Gość
Nazywam się s.Hiacynta:)
Mieszkam w Krakowskim klasztorze otoczonym pieknym (szczególnie tą wiosenna porą) ogrodem.
Studiuję teologię, i jak Bóg zechce będę kiedyś nauczać dziatwę o Panu Jezusie i Jego Kościele:)
Pocięga mnie ta perspektywa i nurtuję...
Niestety zanim będzie mi dane wylać swą żarliwosć apostolską na dziatwę ową muszę najpierw zdać wiele utrudniających mi życie egzaminów
Pozdrawiam wszystkie studentki:) i osoby rozumiejące pręgież nauki:)
Gość
na III kryzysoooowym:)
jest taka anegdotka o studentach 3 roku, ze sa jak księżniczka zamknieta w wieży za siedmioma górami i siedmioma lasami i siedmioma rzekami , która patrząc przez okno mówi sama do siebie"Matko! Jak ja mam wszedzie daleko"
Ostatnio edytowany przez SiostraHiacynta (2011-03-22 15:44:35)
Gość
Droga Siostro! Jak ja Cię dobrze rozumiem... Pręgież studiów bywa okrutny. A kryzys przechodzę chyba na każdym roku, hehe. Damy radę! W końcu nie siłą i nie mocą swoją... Bardzo miło jest nam tutaj Siostrę gościć. Nigdy wcześniej nie słyszałam o takim zgromadzeniu ale bardzo chętnie się zainteresuję. Pozdrawiam serdecznie +
Gość
mi też miło Siostrę powitać fajnie, że będzie nas Siostra ubogacać swoimi przeżyciami
Moderator!
Witam Siostrę serdecznie
Gość
ja również i co najważniejsze - cieszę się, że siostrę perspektywa nauczania "dziatwy" pociąga bo to oznacza że będzie nauczanie z pasją a takich nam brakuje, nie tylko jeśli chodzi o religię
Choć te lata już dawno za mną, tez studiuję też 3 rok tak więc jest nas wiele
Witam raz jeszcze ciepło
s. Maksymilla
Również witam siostrę i życzę miłego użytkowania
Bo On jest dobry, bardzo dobry...
Gość
Dziekuję Wam wszystkim za miłe wpisy:) Własnie a propos nauki siadam do pisania pracy zaliczeniowej z teologii fundamentalnej, trzymajcie kciuki:)
Gość
Powodzenia! A jaki temat? Może jak się Siostra rozpędzi to ja podrzucę swoją magisterkę
Gość
"Znamiona Kościoła" hehe, jesteś magistrem teologii?????
Szacun
A Ty na jaki konkretnie temat pisałaś i jakie studia teraz robisz?
Ostatnio edytowany przez SiostraHiacynta (2011-03-23 08:02:33)
Gość
Nie jestem magistrem teologii i pewnie nigdy nie będę Miałam na myśli że może w twórczym ferworze pomoże Siostra jeszcze mi pracę napisać... Ale trochę nie ta dziedzina bo ja za 1,5roku mam nadzieję zostać magistrem pedagogiki
Gość
Wow....pedagogika;) A jaki temacik? Mam wielu znajomych studiujących lub juz bedacych po studiach pedagogicznych, a Ty reso czy opiekuńczą czy co studiujesz? Ja się wczoraj mężnie z fundamentalną rozprawiłam:) Dziś druknę i z głowy, o jedno do przodu
Gość
Zawsze marzyła mi się pedagogika... Póki co ogólna ale najbardziej skłaniam się ostatnimi czasy w stronę specjalnej. Temat mam dla niektórych smutny, dla innych nie: "Młodzież niepełnosprawna fizycznie i jej plany na przyszłość". Teraz robię praktyki w ośrodku opiekuńczo-leczniczym i choć ciężko to ja to najzwyczajniej w świecie kocham. A Siostra czym się zajmuje poza studiowaniem teologii?
Gość
@AA
wiesz co...chętnie porozmawiem z Tobą o tym co robię poza mą umiłowaną edukacją ale....może jakoś na gg albo mailem, bo na forum...rozumiesz
mój mail : s.hiacynta1@gmail.com
Ale dla smaczku powiem,że życie mam baaaardzo urozmaicone;)
Gość
Szczęść Boże!
Witam siostrę na forum
Pozdrawiam!
Edyta
Gość
@BlueEyed Lady
Mam wielką miłość do Edyty Stein Miło mi że masz jej zdjęcie wklejone:) Pozdrawiam:)
Gość
witam serdecznie siostrę "po fachu"
Również studiuję teologię, z tym, że na IV roku... Mogę potwierdzić, ze III rok jest najbardziej kryzysowym... Przeszłam to:D Choć głębszy musiał dla mnie się trafić na IV roku... (no ale to już efekty Egzegezy Starego Testamentu)...
Obecnie to powinnam pisać ale pracę magisterską. Niestety mi to nie idzie, więc póki co muszę się nacieszyć 3 stronami swojej "wspaniałej" pracy...
U mnie z nauczaniem "dziatwy" tak różowo nie jest... (dopiero co przeżyłam drugie praktyki, a już tak źle ze mną)
No i tak próbuję skojarzyć, z kąd mi znane to zgromadzenie... I chyba juz wiem:D Poznałam w Kamieniu Pomorskim... jak byłam na wyjeździe integracyjnym WTUS... U Sióstr mieliśmy Msze Świętą