Witajcie, mam na imię Weronika. najpierw przyglądałam się forum i kiedy upewniłam się, że jest to moje "miejsce" witam się oficjalnie.
Nie wiem co mam pisać - proszę pytajcie, chętnie odpowiem.
Witajcie zatem.
Witaj serdecznie, może napiszesz coś więcej o sobie, np. ile masz lat, co robisz? uczysz się, studiujesz? i jakie masz plany na przyszłość Ale wścibska jestem co nie?
Gość
Witaj
Wierna Miłości
Weronika piękne imię.
Czuj się jak u siebie.
s. Maksymilla
Witaj Miłego użytkowania!
Bo On jest dobry, bardzo dobry...
Za Króla! Za Ojczyznę! Za ile?
Hej ! :-)
Gość
Witam i o nic nie pytam, w realu będzie czas na to ;P
odpowiadając na pojawiające się pytania:
skończyłam 2 kierunki studiów, dorabiam sobie jako niania.
miałam kiedyś zespół tańca dawnego,bo uwielbiam włoski renesans, burgundzkie późne średniowiecze, moimi idolkami są królowa Bona i Elżbieta Tudor, podziwiam papieża Borgię jako stratega i taktyka, [pomijam rozwiązłą i pełną skrajności obyczajowość ówczesnego kleru.]
Lubię ładne piosenki i lubię śpiewać chorał gregoriański - jestem w scholi, łacinę także)
Gość
cześć!
Gość
Witaj
Masz piękne zainteresowania, szczególnie muzyczne, ja właśnie teraz przechodzę muzyczną metamorfozę
Mogłabyś polecić jakieś formacje grające muzykę dawną?
Pozdrawiam
"Mogłabyś polecić jakieś formacje grające muzykę dawną?"
a chodzi o muzykę świecką czy sakralną? o jaki wiek i kraj chodzi?
Gość
witaj weraikon !
Gość
W sumie to teraz eksperymentuję z różnymi rzeczami, jestem ciekawa, jak zadziałaby na mnie taki rodzaj muzyki. Nie znam się na takiej muzyce, ale myślę, że na początek na świecko, więc zdaję się na Ciebie
Rita napisał:
W sumie to teraz eksperymentuję z różnymi rzeczami, jestem ciekawa, jak zadziałaby na mnie taki rodzaj muzyki. Nie znam się na takiej muzyce, ale myślę, że na początek na świecko, więc zdaję się na Ciebie
To polecam Orlando consort, Alta danza, Ferrara ensamble,La Primawera, Skarazula,.....
to tak na szybko z pamięci, pozdrawiam ciepło