Gość
Ja Maria Magdalena-w tedy wybrałam takie bo mi się imię podobało,ale teraz się cieszę że właśnie mam taką patronkę-bo mimo tego że była grzesznicą Pan Jezus wyciągną do niej rękę i się nawróciła
Gość
Kiedy wybierałam imię do bierzmowania, szczerze mówiąc nie przywiązywałam wagi do życiorysu świętej patronki. Wzięłam Aleksandrę, ponieważ... Chciałam mieć chociaż jedną samogłoskę w inicjałach (choć 3 imienia się nie używa przecież) a poza tym jestem bardzo związana z moją przyjaciółką, która ma tak na imię. Ale niedawno czytałam po raz kolejny życiorys św. Aleksandry i stwierdziłam, że dobrze wybrałam
pasuje do mnie
Gdybym miała wtedy tą wiedzę o świętych co mam dziś, wybrałabym św. Teresę z Lisieux, św. Faustynę lub św. Edytę Stein.
Na katechezę miałem przygotować życiorysy patronów do Sakramentu Bierzmowania wybrałem: św. Franciszka z Asyżu, bł. o. Honorata Koźmińskiego, św. Pawła z Teb.
Zobaczymy kogo wskaże mi Duch Święty
Gość
Św.Franciszek z Asyżu-to był gość
Gość
o. Honorat też Kim był św. Paweł z Teb?
Paweł z Teb przez tradycję uznawany za pierwszego pustelnika. Patriarcha Zakonu Paulińskiego. Więcej : http://www.powolania.paulini.pl/25,Sw--Pawel-Pustelnik
Gość
znalazłam jego biografię już w innym wątku ach ta moja kurza ślepota
Może macie propozycję męskich patronów ??
Chociaż mam już "faworyta", to jednak nadal szukam, a kto szuka ten znajdzie
sw. Augustyn
sw. O. Pio
bł. JPII
bł. ks. Popiełuszko
św. Paweł
św. Józef
św. Florian
kurcze Honorat!!! mogę pisać tak do jutra!!
jesteś niezdecydowany jak baba hahahahah ale to raczej powinno być w 'przekomarzaniu się' hahahh
Gość
św. Charbel
św. Franciszek
bł. Jan Paweł II
Ostatnio edytowany przez karmolcia (2013-05-05 20:09:09)
Dzięki dziewczyny !
Św. Charbel jest ciekawą postacią ....
a sprawdzales sw. Kwadrata hahahaha?
Gość
a św.Monitora ?
Gość
nie wiedzialam czy pisze się Charbel czy Chrabel hahaha
tak ostatnio św Charbel i O.Pio mi towarzyszą, podczas modlitwy czuję ich obecność, a ostatnio przy porządkach międzypokoleniowych znalazłam fotkę O.Honorata koźmińskiego - i od razu wspomniałam naszego Hono
a najlepsze jest to, ze nasz Honorat to Adam hahahahaha
to podobnie jak z Kamcią hahahahaha i Hebronką hahahaha
cieszę się, że Ci się skojarzyłem z bł. Honoratem Koźmińskim
Moja lista nadal otwarta. Muszę się dużo modlić, aby Duch Święty wskazał mi odpowiedniego patrona
PS Myślałem jeszcze o bł. Piotrze Jerzym Frassatim, ale muszę wczytać się w jego żywot
"Duch Święty jest naszym przyjacielem i towarzyszem podróży, mówi nam, gdzie jest Jezus" - powiedział podczas dzisiejszej Eucharystii sprawowanej w kaplicy Domu Świętej Marty papież Franciszek.
Ostatnio edytowany przez Honorat (2013-05-06 19:34:45)
Gość
kamcia a Ty nie masz Kamila na imię?
karmolcia napisał:
kamcia a Ty nie masz Kamila na imię?
a tak myślałaś?
w sumie... wiele osób tak myśli hahahaha:)