Gość
Pierwsze co przyszło mi do głowy, to betanki, ale na pewno więcej zgromadzeń ma w większym bądź mniejszym stopniu takie zadanie.
Dzięki Rito! Będę musiała poszukać dobrze w internecie i poczytam o Betankach! )
_________________-
Gdyby ktoś jeszcze znał zakon z takim charyzmatem to dajcie znać
Ostatnio edytowany przez Rita (2014-01-13 20:57:00)
Gość
Myślałam jeszcze o Uczennicach Boskiego Mistrza, ale nie byłam pewna... Teraz sprawdziłam i rzeczywiście, one tez mają w charyzmacie troskę o kapłanów i współpracę z nimi
biedronka napisał:
Dzięki Rito! Będę musiała poszukać dobrze w internecie i poczytam o Betankach!
)
Jeśli chcesz to Siostry Betanki organizują rekolekcje 27 stycznia w Częstochowie, więcej informacji na pewno w internecie (np. na Facebooku https://www.facebook.com/siostry.betanki?fref=ts )
Dziekuję wam bardzo!
Na forum barka znalazłam ten informacje o Siostrach Maryi Matki Kapłanów, ale niestety w tym roku nie organizują rekolekcji z powodu remontu a coś ciągnie mnie tam do nich, może uda się je odwiedzić jak tylko poradze sobie z sesją i praktykiami w szkole:) Gdybyście wiedziały coś więcej o tych siostrach to napiszcie mi, może któraś z Was była u nich?
Gość
Zapewne wszystkie żeńskie karmelitańskie, jak już wcześniej wspomniano, np. Karmelitanki Matki Bożej z Karmelu www.karmelitanki.org.pl
Gość
Uczennice Boskiego Mistrza
siostry - Siostry od Aniołów bezhabitowe. www.siostryodaniolow.pl
Zgromadzenie Sióstr Jezusa Miłosiernego. www.jezuufamtobie.pl
miałam na studiach jedną z tych sióstr... i mają dom w Białymstoku... byłam u nich w kuchni i w kaplicy to już sporo
nie piszemy posta pod postem
Ostatnio edytowany przez kamcia (2014-01-22 09:37:10)