Gość
Mam problem z oznaczaniem tematów jako przeczytanych. Nie chodzi o opcjê na stronie g³ównej forum. Lecz o to, ¿e jak wejdê w jaki¶ temat (wy¶wietlaj±cy mi siê jako nieprzeczytany), co¶ w nim napiszê lub nie, i wyjdê, to nadal mi siê on wy¶wietla jako nieprzeczytany. Mo¿e to ma zwi±zek ze stylem jaki wybra³am (Blue Lagon)?
Irytuj±ce jest równie¿, gdy chcê powróciæ na stronê g³ówn± forum, to wy¶wietla mi siê jej dó³ z shout boxem.
Ostatnio edytowany przez aprylka (2009-04-08 07:39:05)
Gość
Wiesz co...powiem Ci tak...
Je¶li napiszesz co¶ w w±tku gdzie post nie by³ przez ciebie prezeczytany to widzisz tak± kropkê... ¼le chyba to rozumiesz...bo ona oznacza nowe posty...i wówczas twój post jest tym nowym dlatego zostaje oznaczony
A to drugie to wg mnie zaden problem
Dla chc±cego nie ma nic trudnego
Gość
No z tym drugim da siê ¿yæ.
Gdy chodzi o pierwsze, czyli oznaczenie postów jako przeczytanych, to ja nie widzê ¿adnych, choæby najmniejszych kropek itp. Widzê jedynie niebieskie i pomarañczowe plamy (kleksy) obok tematów. Rzecz w tym, ¿e pomarañczowe pozostaj±, mimo ¿e posty w danym temacie przeczyta³am.
Gość
Ja równie¿ tak mam, ale mnie to nie przeszkadza. Przyzwyczai³am siê
Gość
No zale¿y jaki masz styl Ale to oznacza nowe posty w watku..i nawet jak nap[iszesz cos to to jest..bo twoj post tez bedzie nory
Gość
A jak nie napiszê?
Gość
To te¿ masz t± kropê, jako nieprzeczytane. Ale jak uruchomisz stronê ponownie tzn. wy³±czysz przegl±dark± i znowu w³±czysz to ju¿ jej nie ma .
Gość
Dok³adnie..trzeba siê trochê w tym po³apaæ
Gość
Szukaj±ca napisał:
Ale jak uruchomisz stronê ponownie tzn. wy³±czysz przegl±dark± i znowu w³±czysz to ju¿ jej nie ma .
A nie pro¶ciej wybraæ na stronie g³ównej Forum opcjê "Oznacz nowe posty jako przeczytane"?
Gość
Osz Ty... Dziêki za u¶wiadomienie. Jako¶ tego nie widzia³am, ¶lepa by³am .
Gość
to ja tutaj te¿ co¶ siê zapytam.. mam problem, bo kiedy napiszê co¶ w ChatBox'ie to wyskakuje mi taki napis:
Z³e zapytanie. Link który poda³e¶ jest niepoprawny lub nieaktualny.
czy kto¶ te¿ takie co¶ ma? nic nie mogê z tym zrobiæ.
Gość
Tak siê dzieje, kiedy wiadomo¶æ na CBoxie pisze u¿ytkownik, którego nick zawiera typowo polsk± literkê. Pomaga tylko zmiana nicku albo zmiana ustawieñ przez admina
chyba ¿e o czym¶ nie wiem ;]
A je¶li ju¿ jestem w tej czê¶ci forum, gdzie mo¿na zg³aszaæ sposoby na jego ulepszenie, to ja ze swojej strony proponujê usuniêcie tych reklam, które wyskakuj± przy ka¿dym otworzeniu nowej/od¶wie¿eniu strony. Potrafi± siê pojawiæ nawet podczas pisania posta. Skutecznie uniemo¿liwiaj± przegl±danie tre¶ci. Mo¿e byæ to naprawdê irytuj±ce.
Wiem wiem - to nierealne, dopóki za ka¿de wy¶wietlenie i klikniêcie reklamy pobierane bêd± pieni±¿ki :]
Ale powiedzieæ zawsze mogê ;p
Gość
dziêki Estero. widaæ nie popiszê tam sobie, trudno
s. Maksymilla
Estera, z tego, co mi wiadomo to reklamy siê wiêkszym problemem, tym bardziej je¿eli forum jest tak± jakby "podstron±" (w tym przypadku podstron± pun.pl). I raczej ich wystêpowanie nie jest uzale¿nione ustawieniami administratora, bo pun.pl to zupe³nie darmowy serwis, gdzie ka¿dy mo¿e sobie forum za³o¿yæ
Bo On jest dobry, bardzo dobry...
Gość
To siê nazywa darmowa domena, Sanderko
O ile faktycznie zachowuje ona swoj± darmowo¶æ dziêki reklamom typu link lub banner, to reklamy "wkurzaj±ce" wybiera konkretny w³a¶ciciel danej strony, poniewa¿ wkurzaj±cy charakter tych reklam zmusza odwiedzaj±cych do klikniêcia, a za ka¿de klikniêcie w tak± reklamê, wy³±czenie jej, a nawet samo wy¶wietlenie admin ma kasê. Tak dzia³aj± wszystkie, w miarê uczciwe darmowe domeny - no, chyba ¿e "pun.pl" jest gorsza... ;]
s. Maksymilla
Estera, ale ta kasa leci chyba ogó³em do w³a¶ciciela domeny pun.pl, a nie do admina akurat tego forum, co nie? Ale w sumie to ja te¿ mia³am problem z tymi reklamami, ale z czasem jako¶ przesta³y mi siê tak nachalnie wy¶wietlaæ
Bo On jest dobry, bardzo dobry...
Gość
Sama mia³am kiedy¶ stronkê w domenie "tnb.pl" i wiem dobrze, ¿e - powtarzam - z reklam typu banner i link kasa sz³a do w³a¶ciciela domeny. Jako admin mia³am te¿ w swoim panelu opcjê "Zarabiaj na swojej stronie" i wtedy sama decydowa³am o tym, czy chcê maltretowaæ odwiedzaj±cych reklamami czy nie. I by³y to tylko reklamy wyskakuj±ce, w które trzeba klikn±æ.
Gość
a ja mam pytanie jak dodaæ poprawnie foto na forum i kiedy bedzie mozna dodawac video?
Gość
Ja chcia³abym prosiæ o usuniecie konta. Nie chce tu ju¿ byæ.
ma³a wys³a³am pw