"Furta"

Ogłoszenie

Jest to forum powo³aniowe, którego celem jest wspólne d±¿enie do Pana Boga, szukanie Go, odkrywanie swego powo³ania..., a wiêc modlimy siê za siebie :)

1.U¿ywamy tylko jednego konta i nie tworzymy podobnych nicków ani avatarów.
2.Dbamy o jêzyk na forum. Nie u¿ywamy wulgaryzmów.
3.Szanujemy siê wzajemnie. Nie obra¿amy, nie oczerniamy, nie wy¶miewamy innych forumowiczów.
4.U¿ywamy ogólnie przyjêtych zasad kultury.
5.Wszelkie naruszenia regulaminu czy jakie¶ zaistnia³e konflikty powinny byæ zg³oszone administracji.
6 Nie piszemy krótkich postów typu: "ok.", "acha", "super" itd.
7.Nie tworzymy nowych w±tków, je¶li taki temat ju¿ istnieje, szukamy.
8.Kolor czerwony jest przeznaczony tylko dla administratorów i moderatorów forum.
9.Je¶li wklejamy co¶ z jakiego¶ ¼ród³a, wklejamy te¿ link lub piszemy sk±d to wziêli¶my, ¿eby nie naruszaæ praw autorskich.
10. Dbamy o porz±dek na forum. Staramy siê nie pisaæ posta pod postem, u¿ywamy funkcji "edytuj", wyj±tkiem mo¿e byæ od¶wie¿enie tematu.
11. W zwi±zku z przeprowadzanymi na forum porz±dkami, przynajmniej raz na rok trzeba napisaæ chocia¿ jeden post. Osoby nieaktywne bêd± usuwane z forum.

Rangi na forum s± jedynie symboliczne, nie maj± odzwierciedlenia w rzeczywisto¶ci.

#1 2009-04-08 07:35:49

aprylka

Gość

Problemy z funkcjonowaniem forum itp.

Mam problem z oznaczaniem tematów jako przeczytanych. Nie chodzi o opcjê na stronie g³ównej forum. Lecz o to, ¿e jak wejdê w jaki¶ temat (wy¶wietlaj±cy mi siê jako nieprzeczytany), co¶ w nim napiszê lub nie, i wyjdê, to nadal mi siê on wy¶wietla jako nieprzeczytany. Mo¿e to ma zwi±zek ze stylem jaki wybra³am (Blue Lagon)?

Irytuj±ce jest równie¿, gdy chcê powróciæ na stronê g³ówn± forum, to wy¶wietla mi siê jej dó³ z shout boxem.

Ostatnio edytowany przez aprylka (2009-04-08 07:39:05)

#2 2009-04-08 07:58:35

Promyczek dla Nieba:)

Gość

Re: Problemy z funkcjonowaniem forum itp.

Wiesz co...powiem Ci tak...
Je¶li napiszesz co¶ w w±tku  gdzie post nie by³ przez ciebie prezeczytany to widzisz tak± kropkê... ¼le chyba to rozumiesz...bo ona oznacza nowe posty...i wówczas twój post jest tym nowym dlatego zostaje oznaczony

A to drugie to wg mnie zaden problem
Dla chc±cego nie ma nic trudnego

#3 2009-04-08 14:40:36

aprylka

Gość

No z tym drugim da siê ¿yæ. 
Gdy chodzi o pierwsze, czyli oznaczenie postów jako przeczytanych, to ja nie widzê ¿adnych, choæby najmniejszych kropek itp. Widzê jedynie niebieskie i pomarañczowe plamy (kleksy) obok tematów. Rzecz w tym, ¿e pomarañczowe pozostaj±, mimo ¿e posty w danym temacie przeczyta³am.

#4 2009-04-08 14:55:46

Szukaj±ca

Gość

Ja równie¿ tak mam, ale mnie to nie przeszkadza. Przyzwyczai³am siê

#5 2009-04-08 15:48:29

Gość

No zale¿y jaki masz styl Ale to oznacza nowe posty w watku..i nawet jak nap[iszesz cos to to jest..bo twoj post tez bedzie nory

#6 2009-04-08 17:31:06

aprylka

Gość

A jak nie napiszê?

#7 2009-04-08 18:15:45

Szukaj±ca

Gość

To te¿ masz t± kropê, jako nieprzeczytane. Ale jak uruchomisz stronê ponownie tzn. wy³±czysz przegl±dark± i znowu w³±czysz to ju¿ jej nie ma .

#8 2009-04-08 20:26:35

Gość

Dok³adnie..trzeba siê trochê w tym po³apaæ

#9 2009-04-09 12:04:30

aprylka

Gość

Szukaj±ca napisał:

Ale jak uruchomisz stronê ponownie tzn. wy³±czysz przegl±dark± i znowu w³±czysz to ju¿ jej nie ma .

A nie pro¶ciej wybraæ na stronie g³ównej Forum opcjê "Oznacz nowe posty jako przeczytane"?

#10 2009-04-09 12:07:33

Szukaj±ca

Gość

Osz Ty... Dziêki za u¶wiadomienie. Jako¶ tego nie widzia³am, ¶lepa by³am .

#11 2011-01-30 22:06:01

dzidziu¶

Gość

to ja tutaj te¿ co¶ siê zapytam.. mam problem, bo kiedy napiszê co¶ w ChatBox'ie to wyskakuje mi taki napis:
Z³e zapytanie. Link który poda³e¶ jest niepoprawny lub nieaktualny.

czy kto¶ te¿ takie co¶ ma? nic nie mogê z tym zrobiæ.

#12 2011-02-01 08:16:00

Estera

Gość

Tak siê dzieje, kiedy wiadomo¶æ na CBoxie pisze u¿ytkownik, którego nick zawiera typowo polsk± literkê. Pomaga tylko zmiana nicku albo zmiana ustawieñ przez admina
chyba ¿e o czym¶ nie wiem ;]

A je¶li ju¿ jestem w tej czê¶ci forum, gdzie mo¿na zg³aszaæ sposoby na jego ulepszenie, to ja ze swojej strony proponujê usuniêcie tych reklam, które wyskakuj± przy ka¿dym otworzeniu nowej/od¶wie¿eniu strony. Potrafi± siê pojawiæ nawet podczas pisania posta. Skutecznie uniemo¿liwiaj± przegl±danie tre¶ci. Mo¿e byæ to naprawdê irytuj±ce.
Wiem wiem - to nierealne, dopóki za ka¿de wy¶wietlenie i klikniêcie reklamy pobierane bêd± pieni±¿ki :]
Ale powiedzieæ zawsze mogê ;p

#13 2011-02-01 11:55:44

dzidziu¶

Gość

dziêki Estero. widaæ nie popiszê tam sobie, trudno

#14 2011-02-01 13:32:56

sanderka1000

s. Maksymilla

5330629
Call me!
Punktów :   10 

Estera, z tego, co mi wiadomo to reklamy siê wiêkszym problemem, tym bardziej je¿eli forum jest tak± jakby "podstron±" (w tym przypadku podstron± pun.pl). I raczej ich wystêpowanie nie jest uzale¿nione ustawieniami administratora, bo pun.pl to zupe³nie darmowy serwis, gdzie ka¿dy mo¿e sobie forum za³o¿yæ

Bo On jest dobry, bardzo dobry...

#15 2011-02-01 16:47:35

Estera

Gość

To siê nazywa darmowa domena, Sanderko

O ile faktycznie zachowuje ona swoj± darmowo¶æ dziêki reklamom typu link lub banner, to reklamy "wkurzaj±ce" wybiera konkretny w³a¶ciciel danej strony, poniewa¿ wkurzaj±cy charakter tych reklam zmusza odwiedzaj±cych do klikniêcia, a za ka¿de klikniêcie w tak± reklamê, wy³±czenie jej, a nawet samo wy¶wietlenie admin ma kasê. Tak dzia³aj± wszystkie, w miarê uczciwe darmowe domeny - no, chyba ¿e "pun.pl" jest gorsza... ;]

#16 2011-02-01 19:24:07

sanderka1000

s. Maksymilla

5330629
Call me!
Punktów :   10 

Estera, ale ta kasa leci chyba ogó³em do w³a¶ciciela domeny pun.pl, a nie do admina akurat tego forum, co nie? Ale w sumie to ja te¿ mia³am problem z tymi reklamami, ale z czasem jako¶ przesta³y mi siê tak nachalnie wy¶wietlaæ

Bo On jest dobry, bardzo dobry...

#17 2011-02-01 19:41:44

Estera

Gość

Sama mia³am kiedy¶ stronkê w domenie "tnb.pl" i wiem dobrze, ¿e - powtarzam - z reklam typu banner i link kasa sz³a do w³a¶ciciela domeny. Jako admin mia³am te¿ w swoim panelu opcjê "Zarabiaj na swojej stronie" i wtedy sama decydowa³am o tym, czy chcê maltretowaæ odwiedzaj±cych reklamami czy nie. I by³y to tylko reklamy wyskakuj±ce, w które trzeba klikn±æ.

#18 2012-09-05 20:42:17

siostraAnna

Gość

a ja mam pytanie jak dodaæ poprawnie foto na forum i kiedy bedzie mozna dodawac video?

#19 2012-09-14 14:24:04

ma³a

Gość

Ja chcia³abym prosiæ o usuniecie konta. Nie chce tu ju¿ byæ.

#20 2012-09-14 22:17:12

Kasia K

Administrator

4576923
SkÄ…d: Witnica
Punktów :   14 

ma³a wys³a³am pw

Wpatrywaæ siê Panie, w Twe ¶wiête Cia³o, pragnê do koñca moich dni,
bo me serce Ciebie pokocha³o, ukrytego w bia³ej Hostii.

B±d¼ uwielbiony za dzie³a Twoje, modlitw± uczyñ ¿ycie moje! (30.05.2010)             
mój blog- zapraszam:  http://wszystkozaczynasieodmodlitwy.blogspot.com/

Stopka forum

RSS