Przeczyta³am dzi¶ o nim ksi±¿kê (znajoma ze wspólnoty mi po¿yczy³a) i na prawdê polecam . Nie mog³am siê oderwaæ od czytania
Warto karmiæ siê czym¶, co umacnia nas, co sprawia, ¿e wiara wzrasta, nadzieja siê powiêksza i rado¶æ nape³nia serce- bo tego w³a¶nie do¶wiadczy³am podczas czytania tej ksi±¿ki.
Po przeczytaniu powierzy³am siê jego wstawiennictwu i rozpoczê³am nowennê o ³askê uzdrowienia pewnej osoby.
Warto poznawaæ ¶wiêtych i prosiæ o ich wstawiennictwo- ¶w. Charbel jest przyk³adem, ¿e Bóg uzdrawia przez ¶wiêtego tak¿e po jego ¶mierci.
Je¶li ogl±dali¶cie film lub spotkali¶cie siê ju¿ z osob± ¶w. Charbela to piszcie
Cze¶c Kasiu.
W zesz³ym roku dosta³am info ze jako¶ w lipcu czy sierpniu zesz³ego roku przybêd± misjonarze z Libanu wraz z relikwiami ¶w. Charbela do parafii ¶w. Rocha w Bia³ymstoku i te¿ ksiê¿a bêd±c namaszczaæ olejem. I przyjecha³am do tej parafii z kole¿ank± i zaprosi³am parê osób i przysz³a starsza siostra.
Wcze¶niej dosta³am od kogo¶ obraz i modlitwa do ¶w. Charbela i zacze³am opowiadaæ o nim, o tym w domu, ¿e oko³o 10km od Bia³egostoku w ma³ej miejscowo¶ci - Grabówka - w parafii ¶w. Krzy¿a te¿ sa jego relikwie.
Inna moja siostra trochê skomentowa³a " ¿e ci sie chce tak je¼dziæ i co¶ wynajdujesz nowego" a teraz Kasia co jaki¶ czas je¼dzi do Grabówki (w czwartki zapraszam) ostatnio by³a z nasz± mam± i Ciotk± Lodzi±.
W wspomnianym ko¶ciele ¶w. Rocha do¶wiadczy³am w obecno¶ci relikwii ¶w. O. Charbela - obecno¶æ nieba i krzyk osoby zniewolonej - "Nie!" ... a¿ do uwolnienia Chwa³a Panu za wstawiennictwem ¶w. Charbela.
Teraz czytam ksi±zkê autora rosyjskiego o Charbelu.. Cieszy mnie to..¿e moje siostry, mama, ciotka czyta³y t± ksi±zkê , modl± siê modlitw± do ¶w. Charbela. Jest nadzieja.
Pozdrawiam
Dziêki za podzielenie siê Mi przys³ali olej ¶wiêtego i koronkê, takie ³adne koraliki a¿ chce siê modliæ ni±