"Furta"

Ogłoszenie

Jest to forum powo³aniowe, którego celem jest wspólne d±¿enie do Pana Boga, szukanie Go, odkrywanie swego powo³ania..., a wiêc modlimy siê za siebie :)

1.U¿ywamy tylko jednego konta i nie tworzymy podobnych nicków ani avatarów.
2.Dbamy o jêzyk na forum. Nie u¿ywamy wulgaryzmów.
3.Szanujemy siê wzajemnie. Nie obra¿amy, nie oczerniamy, nie wy¶miewamy innych forumowiczów.
4.U¿ywamy ogólnie przyjêtych zasad kultury.
5.Wszelkie naruszenia regulaminu czy jakie¶ zaistnia³e konflikty powinny byæ zg³oszone administracji.
6 Nie piszemy krótkich postów typu: "ok.", "acha", "super" itd.
7.Nie tworzymy nowych w±tków, je¶li taki temat ju¿ istnieje, szukamy.
8.Kolor czerwony jest przeznaczony tylko dla administratorów i moderatorów forum.
9.Je¶li wklejamy co¶ z jakiego¶ ¼ród³a, wklejamy te¿ link lub piszemy sk±d to wziêli¶my, ¿eby nie naruszaæ praw autorskich.
10. Dbamy o porz±dek na forum. Staramy siê nie pisaæ posta pod postem, u¿ywamy funkcji "edytuj", wyj±tkiem mo¿e byæ od¶wie¿enie tematu.
11. W zwi±zku z przeprowadzanymi na forum porz±dkami, przynajmniej raz na rok trzeba napisaæ chocia¿ jeden post. Osoby nieaktywne bêd± usuwane z forum.

Rangi na forum s± jedynie symboliczne, nie maj± odzwierciedlenia w rzeczywisto¶ci.

#1 2016-01-10 20:27:07

Kasia K

Administrator

4576923
SkÄ…d: Witnica
Punktów :   14 

¶w. Charbel Makhlouf

Przeczyta³am dzi¶ o nim ksi±¿kê (znajoma ze wspólnoty mi po¿yczy³a) i na prawdê polecam . Nie mog³am siê oderwaæ od czytania
Warto karmiæ siê czym¶, co umacnia nas, co sprawia, ¿e wiara wzrasta, nadzieja siê powiêksza i rado¶æ nape³nia serce- bo tego w³a¶nie do¶wiadczy³am podczas czytania tej ksi±¿ki.
Po przeczytaniu powierzy³am siê jego wstawiennictwu i rozpoczê³am nowennê o ³askê uzdrowienia pewnej osoby.
Warto poznawaæ ¶wiêtych i prosiæ o ich wstawiennictwo- ¶w. Charbel jest przyk³adem, ¿e Bóg uzdrawia przez ¶wiêtego tak¿e po jego ¶mierci.

Je¶li ogl±dali¶cie film lub spotkali¶cie siê ju¿ z osob± ¶w. Charbela to piszcie

Wpatrywaæ siê Panie, w Twe ¶wiête Cia³o, pragnê do koñca moich dni,
bo me serce Ciebie pokocha³o, ukrytego w bia³ej Hostii.

B±d¼ uwielbiony za dzie³a Twoje, modlitw± uczyñ ¿ycie moje! (30.05.2010)             
mój blog- zapraszam:  http://wszystkozaczynasieodmodlitwy.blogspot.com/

#2 2016-02-16 23:36:07

Kartka

Wsp.Przymierza im bl. Boles³awy Lament / Florystka/

Punktów :   

Re: ¶w. Charbel Makhlouf

Cze¶c Kasiu.
W zesz³ym roku dosta³am info ze jako¶ w lipcu czy sierpniu zesz³ego roku przybêd± misjonarze z Libanu wraz z relikwiami ¶w. Charbela  do parafii ¶w. Rocha w Bia³ymstoku i te¿ ksiê¿a bêd±c namaszczaæ olejem.  I przyjecha³am do tej parafii z kole¿ank± i zaprosi³am parê osób i przysz³a starsza siostra. 
Wcze¶niej dosta³am od kogo¶ obraz i modlitwa do ¶w. Charbela i zacze³am opowiadaæ o nim, o tym w domu, ¿e oko³o 10km od Bia³egostoku w ma³ej miejscowo¶ci - Grabówka - w parafii ¶w. Krzy¿a te¿ sa  jego relikwie.

Inna moja siostra trochê skomentowa³a " ¿e ci sie chce tak je¼dziæ i co¶ wynajdujesz nowego" a teraz Kasia co jaki¶ czas je¼dzi do Grabówki (w czwartki zapraszam) ostatnio by³a z nasz± mam± i Ciotk± Lodzi±.

W wspomnianym ko¶ciele ¶w. Rocha do¶wiadczy³am w obecno¶ci relikwii ¶w. O. Charbela - obecno¶æ nieba i krzyk osoby zniewolonej - "Nie!" ... a¿ do uwolnienia Chwa³a Panu za wstawiennictwem ¶w. Charbela.

Teraz czytam ksi±zkê autora rosyjskiego o Charbelu.. Cieszy mnie to..¿e moje siostry, mama, ciotka czyta³y t± ksi±zkê , modl± siê modlitw± do ¶w. Charbela. Jest nadzieja.

Pozdrawiam

#3 2016-02-17 18:28:50

Kasia K

Administrator

4576923
SkÄ…d: Witnica
Punktów :   14 

Re: ¶w. Charbel Makhlouf

Dziêki za podzielenie siê Mi przys³ali olej ¶wiêtego i koronkê, takie ³adne koraliki a¿ chce siê modliæ ni±

Wpatrywaæ siê Panie, w Twe ¶wiête Cia³o, pragnê do koñca moich dni,
bo me serce Ciebie pokocha³o, ukrytego w bia³ej Hostii.

B±d¼ uwielbiony za dzie³a Twoje, modlitw± uczyñ ¿ycie moje! (30.05.2010)             
mój blog- zapraszam:  http://wszystkozaczynasieodmodlitwy.blogspot.com/

Stopka forum

RSS