Gość
www.jozefitki.pl
Byłam 2 razy na skupieniu u tych sióstr. Atmosfera była naprawdę wspaniała, był czas na zabawę i śmiech ale też i na wyciszenie w kaplicy. W szczególny sposób wspominam ostatnie skupienie na którym byłam- bo było nas tylko 3. Było to dla mnie dużym szokiem bo przeważnie na tego typu spotkaniach w różnych zgromadzeniach jest co najmniej kilkanaście osób... Muszę przyznać że trochę się tego obawiałam- nie byłam już jedną z tłumu ale odrębną jednostką W tym czasie naprawdę wiele zyskałam i dowiedziałam się o sobie czegoś więcej niż dotychczas wiedziałam
Gość
Wszędzie muszą być jakieś fotki
Gość
No to prosimy o zdjątka cioci
Moderator!
ładne mają habity
wrzucaj zdjątko cioci
Gość
Oki Czekamy
Gość
A z jakiejś... nie wiem jakiej ;/
Gość
czy s. Józefitki noszą szkaplerz na habicie? czy to taki krój tego habitu ?
Gość
dziękuję!
Użytkownik
Szary habit (roboczo-rekreacyjny) nie ma szkaplerza...
Użytkownik
I białe czasami mają
Gość
hej
czy był ktoś na rekolekcjach u Józefitek ? jakie wrażenia itd ?
Gość
Ja byłam 2 razy na dniu skupienia...
Wrażenia? Bardzo pozytywne. Podobała mi się organizacja czasu- czasem jest tak, że jest za dużo luzu albo program jest za bardzo napięty... A tu było w sam raz- był czas i na modlitwę, i na zabawę. Konferencje są bardzo ciekawe, siostry bardzo życzliwe i przyjazne... Teraz nie mam z nimi kontaktu, ale jeśli masz ochotę to warto jechać
Pozdrawiam
Gość
dzięki Rita
też pozdrawiam.
Gość
Siostry Józefitki są niesamowite i habit mają śliczny
. na swoim czarnym habicie szkaplerz noszą
Ostatnio edytowany przez dzidziuś (2010-08-30 19:22:05)
Gość
u mnie w parafii są i fantastyczne są
Gość
ja naprawdę czuję się u nich wspaniale. aż nie chce mi się stamtąd wracać gdyby tylko bliżej były
Gość
uwielbiam je ;-))
Ostatnio edytowany przez nick (2011-03-28 09:31:24)
Gość
Józefitki mają moc Przychodzisz raz i po prostu zostajesz, a później oczekujesz następnego spotkania i wracasz, kiedy tylko się da... Dla mnie są jak rodzina
Gość
dokładnie Animado Angel ;-)))
dokładnie , ==> ech.... rozmarzyłam się ;p
Gość
Wszystkich chętnych do odwiedzenia tudzież zapoznania Józefitek serdecznie zapraszam. Wrażenia bezcenne gwarantowane i od razu świat staje się weselszy