Gość
Bardzo chêtnie bym przyjecha³a, ale akurat 24 czerwca jade na inne rekolekcje...
No có¿... mo¿e nastepnym razem
pozdrawiam w Panu!
A ja siê zastanowiê,bo akurat w tym samym czasie s± inne rekolekcje,na których by³am ju¿ 2 razy
Zobaczê,gdzie Pan Bóg mnie poprowadzi
Dziêkujê Siostro za zaproszenie na naszej klasie
Gość
Hm, zatem Kasiu dobrze s³uchaj, gdzie teraz Pan Ciê wo³a....
Postaram siê
Gość
Kasia K napisał:
A ja siê zastanowiê,bo akurat w tym samym czasie s± inne rekolekcje,na których by³am ju¿ 2 razy
Zobaczê,gdzie Pan Bóg mnie poprowadzi
Kasiu! tak oczywi¶cie ws³uchaj siê w g³os Pana i id¼ za g³osem serca.Je¶li siê jeszcze wahasz czy przyjechaæ na te rekolekcje 20-24 to ja równie¿ Ciê zachêcam bo naprawdê warto:) pozdrawiam:D
Czyli by³a¶ ju¿ na rekolekcjach w tym zakonie? i jak by³o? Opowiedz troszkê
Gość
Kasiu ! Na dni skupienia do FRM staram siê przyje¿dzac regularnie czyli co miesi±c oczywi¶cie, ¿e praca,wolontariat i inne obowi±zki nie pozwalaj± mi uczestniczyæ w tych DS tak czêsto jakbym chcia³a:)Pamiêtam, ¿e pierwszy raz do sióst przyjecha³am sama nikogo nie zna³am, troszkê siê ba³am poniewa¿ jestem cich± i niesmia³± osob±.Ju¿ zaraz po przekroczeniu murów klasztornych poczu³am siê jak w domu. Siostry bardzo mile mnie przywita³y, z dziewczynami równie¿ bardzo szybko za³apa³am kontakt.Urzek³a mnie otwarto¶æ tego domu:) A rekolekcje to jest dla mnie wspania³y czas modlitwy, ³aczno¶ci z Bogiem, a tak¿e nawrócenia.Oprócz modlitwy w kaplicy jest tak¿e czas na rozmowe z innymi, integracja:) bardzo sympatycznie i mile zawsze wspominam pogodny wieczorek:) Do Poznania a¿ chce siê wracaæ
Dziêkujê za ¶wiadectwo . Ju¿ podjê³am decyzjê i tym razem przyjadê na te rekolekcje .
Do zobaczenia
Siostro wys³a³am wiadomo¶æ na naszej klasie
A pytanka siê znalaz³y , wys³a³am pw
Gość
Siostra zachêca do do³±czenia... ja zas 20stego ³±cze siê z Wami, równie¿ bêde na skupieniu choc pod Czêstochow±... daleko od Poznania... ale jak¿e blisko ¿ycze b³ogos³awionych owoców tego skupienia, Niech Pan roz¶wietla umys³y, a serca nape³nia Mi³o¶ci±
Ostatnio edytowany przez Hania (2009-06-16 21:10:26)
Gość
I ju¿ po rekolekcjach:) trzeba wróciæ do codziennych obowi±zków, do rzeczywisto¶ci. Te rekolekcje by³y dla mnie czasem troszkê oderwania siê od codzienno¶ci. Jezus przez te dni codziennie okazywa³ mi to jak bardzo mnie kocha i pozwala³ mi odkrywaæ nowe rzeczy.Bardzo dziekujê siostr±, o.Micha³owi, dziewczyn± uczestnicz±cym w rekolekcjach oraz wszystkim tym którzy siê do tego przyczynili aby te dni by³y dobrym czasem dla wszystkich. pozdrawiam:)
Gość
Wszystko co dobre szybko sie konczy.. bylo naprawde fajnie i ciesze sie ze moglam zaczac te wakacje z Panem Bogiem. zapraszamy juz na nastepne w ostatni weekend sierpnia - naprawde warto
Pozdrawiam
Gość
DNI SKUPIENIA DLA DZIEWCZ¡T ORGANIZOWANE W ZGROMADZENIU SIÓSTR FRANCISZKANEK RODZINY MARYI - W ROKU 2010/11:
1. DOM ZAKONNY SIÓSTR FRANCISZKANEK RODZINY MARYI W WARSZAWIE, ul. Ho¿a 53 organizuje:
*
„DNI WSPÓLNOTY W RODZINIE MARYI”
-s± to, comiesiêczne dni skupienia dla dziewcz±t,
- rozpoczynaj± siê w pi±tek o godz. 16 00,
- koñcz± siê w niedzielê oko³o godz. 10 00
-przed ka¿d± trzeci± sobotê miesi±ca,
Terminy tych spotkañ:
17 - 19 grudzieñ 2010 r.;
_
14 - 16 styczeñ 2011r.; 18 - 20 luty 2011r.; 18 - 20 marzec 2011r.;
_
15 - 17 kwiecieñ 2011r.; 20 - 22 maj 2011r.;
Udzia³ w spotkaniach wcze¶niej zg³aszamy do:
s. Barbary Król
s. Krystyny Roszkowskiej
- Tel. 22 629-67-87
- e- mail: siostrakrystyna@wp.plTen adres e-mail jest ukrywany przed spamerami, w³±cz obs³ugê JavaScript w przegl±darce, by go zobaczyæ
-----------------------------------------
2. WYJ¦CIE NA PUSTYNIÊ
W domu Sióstr w Warszawie, ul. Ho¿a 53 umo¿liwiamy indywidualne "ODEJ¦CIE NA PUSTYNIÊ", tym dziewczêtom, które chc± zatrzymaæ siê na chwilê i pomy¶leæ nad dalsz± swoj± drog± ¿ycia, dok±d zmierzam?
Pomo¿e w tym:
- udzia³ we Mszy ¶w.;
- indywidualna modlitwa w naszej kaplicy;
- udzia³ we wspólnej modlitwie brewiarzowej z Siostrami;
- rozmowa z Siostrami; indywidualna lektura
- Pisma ¦w.
Udzia³ w „WYJ¦CIU NA PUSTYNIÊ” wcze¶niej zg³aszamy do:
s. Barbary Król
s. Krystyny Roszkowskiej
Tel. 22 629-67-87
e- mail: siostrakrystyna@wp.plTen adres e-mail jest ukrywany przed spamerami, w³±cz obs³ugê JavaScript w przegl±darce, by go zobaczyæ
++++++++
3. AUGUSTÓW, ul. 3 Maja 57 organizuje:
W domu zakonnym Sióstr Franciszkanek Rodziny Maryi w Augustowie, organizowane
s± co dwa miesi±ce spotkania formacyjno-modlitewne dla dziewcz±t:
Rozpoczêcie w pi±tek przed trzeci± sobotê miesi±ca, o godz. 16 00, zakoñczenie w sobotê o godz. 13. 00.
Pierwsze spotkanie odbêdzie siê w dniach 19, 20 listopad 2010 r.
Udzia³ w spotkaniach wcze¶niej zg³aszamy do:
-
s. Anny Wierzchowskiej
15-300 Augustów , ul. 3 Maja 57
tel . (0-87 ) 643 - 23 - 08
-mail: dpsdps-augustow.pl
Franciszkañskie Spotkania ze S³owem Bo¿ym
26-27.11.2010 / zg³oszenia do 24.11. /
17-18.12.2010 / zg³oszenia do 15.12. /
Spotkania rozpoczynaj± siê w pi±tek o godz. 17.00,
koñcz± w sobotê ok. godz. 13.00.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Rekolekcje :
28-31.01.2011 - / zg³oszenia do 26.01 /
Kontakt: s. Maria
tel. kom. 601 485 265
12 / 656 18 34
e-mail: siostramariak@gmail.comTen adres e-mail jest ukrywany przed spamerami, w³±cz obs³ugê JavaScript w przegl±darce, by go zobaczyæ
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Krasne (K / Rzeszowa )
Dni skupienia :
Franciszkañskie Spotkania ze S³owem Bo¿ym :
04.12.2010
Spotkania rozpoczynaj± siê o godzinie 11.00 i trwaj± oko³o 4 godzin.
tel. kom. 601 485 265
36-007 Krasne
17/855-52-48
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nowy Wi¶nicz
Ul. Ks. Bia³ki 1
Dni skupienia :
Franciszkañskie Spotkania ze S³owem Bo¿ym :
11.12.2010
Spotkania rozpoczynaj± siê o godzinie 11.00 i trwaj± oko³o 4 godzin .
tel. kom. 601 485 265
12 / 656 18 34
e-mail: siostramariak@gmail.comTen adres e-mail jest ukrywany przed spamerami, w³±cz obs³ugê JavaScript w przegl±darce, by go zobaczyæ
s. Dorota
tel. kom. 694 732 030
14 / 685 54 20
---------------------------------------------------------------------------------------------
Mszana Dolna
Ul. ¦w. Maksymiliana Kolbe 30
01-04.07.2011 - Franciszkañskie Wêdrowanie
Ilosc MIEJSC ograniczon± ( 25osób )
ZAPRASZAMY dziewczêta od 17 roku ¿ycia wzwy¿ ...
Osoby niepe³noletnie proszone s± o zabranie ze sob± pozwolenia na wyjazd od opiekunów prawnych .
Potrzebne s± legitymacje studenckie lub szkolne, nr PESEL.
ZABIERZ ze sob±: Pismo ¦wiête ¶piwór, obuwie zmienne , ubranie ciep³e , d³ugie spodnie ; obowi±zkowo : pelerynê lub kurtkê przeciwdeszczow± , nieprzemakalne , buty wygodne powy¿ej kostki - odpowiednie do chodzenia terenie po górzystym , nakrycie g³owy , plecak na prowiant ...a przede wszystkim Twoje pragninie przebywania
z Jezusem i odkrywania Go we franciszkañskiej wspólnocie !
Pozosta³e INFORMACJE mo¿na uzyskaæ kontaktuj±c siê z s. Zofi± .
Pokój i Dobro !
Ciebie Na Czekamy !
KONTAKT: s. Zofia
tel. kom. 788 921 319
e-mail: zofia.kuska @ gmail.com
Gość
jaka szkoda, ¿e we W³oc³awku nie ma nic takiego
Gość
POZNAÑ - DOM PROWINCJALNY
UL. NIEGOLEWSKICH 23
Informacje odo¶nie rekolekcji w Poznaniu znajdziecie na stronie internetowej:
www.franciszkanki-rodzinymaryi-poznan.pl
SIOSTRY FRANCISZKANKI RODZINY MARYI W LEGNICY
ZAPRASZAJ¡ M£ODZIE¯ Z KLAS GIMNAZJALNYCH ORAZ SZKÓ£ ¦REDNICH
NA REKOLEKCJE ZIMOWE
które odbêd± siê w terminie od 23 do 26 lutego 2011r.
TEMAT REKOLEKCJI:
"PRZEPA¦Æ ZAUFANIA"
Miejsce: Dom Rekolekcyjny "Caritas" Legnica ul. Okrzei 22
Kontakt::
s. Anna Wziêch, e-mail: s.annarm@gmail.comTen adres e-mail jest ukrywany przed spamerami, w³±cz obs³ugê JavaScript w przegl±darce, by go zobaczyæ - tel.: 517 478 587
s. Bo¿ena Flisikowska, tel.: 694 051 126
Zg³oszenia do 14 lutego.
Zabierz ze sob±: Pismo ¦wiête; ¶piwór, miêkkie obuwie, ró¿aniec, notatnik, d³ugopis, oraz dobr± i nie przymuszon± wolê bycia z Jezusem. Osoby nieletnie powinny posiadaæ pozwolenie rodziców.
Rekolekcje to czas wyciszenia, modlitwy i otwierania siê na propozycje Boga, Który wie, co dla nas jest dobre.
Za pobyt sk³adamy dowoln± ofiarê...
ze strony: http://www.siostryfranciszkanki.pl/inde … Itemid=107
Gość
A czy która¶ z Was mo¿e by³a na Dniach Wspólnoty w Rodzinie Maryi w Warszawie?
I mog³aby opowiedziec jak one wygl±daj±?
PAX
Gość
Serdecznie polecam!! To jest co¶ niesamowitego. A¿ chce sie wracac. Siotry sa przewspania³e a kap³ani nalepsi. Naprwadê watro pojechac. bo jest to czas ktorego nie marnujemy. Ka¿da minuta jest tak cenna, ¿e potem têskni sie i chce wracac. ja tam mam. I mam nadizeje ze uda mi sie jeszcze kiedys pojechac. Bo nie ma nlepszego sp9osobu na spêdzenie wekendu. ja osobiscie by³am w krakowie i uwazam ze tam jest fajnie. i czuje sie cz³owiek jak w domu.
s. Maksymilla
Zapraszam na dzieñ skupienia do Gdañska.
Temat: Bóg w Eucharystii - do¶wiadczasz Go?
Termin: 3 grudnia (Adwent, wiêc odpowiedni czas do zastanowienia siê nad sob± i relacj± z Bogiem). Zg³oszenia do 30 grudnia do s.Basi Koreñ (sbarbararm@gmail.com lub tel.698 453 446)
Prosimy zabraæ Pismo ¦wiête i obuwie zmienne!
Dzieñ skupienia prowadzi o. Micha³ Nowak (ojciecmajk)
Gor±co zapraszam!
Ostatnio edytowany przez sanderka1000 (2011-11-14 13:35:54)
Bo On jest dobry, bardzo dobry...
Gość
Mi³o mi og³osiæ ,¿e odbywaja siê dni skupienia u sióstr Franciszkanek Rodziny Maryi w Poznaniu dnia 7-9 grudnia.Zapraszam!
Gość
SIOSTRY FRANCISZKANKI RODZINY MARYI
ZAPRASZAJ¡ NA
REKOLEKCJE DLA DZIEWCZ¡T
W TERMINIE
OD 26 - 28 STYCZNIA 2013 ROKU
DO DOMU REKOLEKCYJNEGO 'CARITAS" W LEGNICY, UL. OKRZEI 22
ZG£OSZENIA PRZYJMUJ¡:
S. ANNA WZIÊCH - TEL. 517 478 587; E-MAIL: s.annarm@gmail.com
S. MARZENA BORATYÑSKA - TEL. 076 724 43 80
ZG£OSZENIA PRZYJMUJEMY DO 20 STYCZNIA 2013 ROKU
- ZJAZD 26 STYCZNIA DO GODZ. 12. 00
- ZAKOÑCZENIE REKOLEKCJI 28 STYCZNIA O DODZ. 14. 00
Zabieramy ze sob±:
Pismo ¶w., ¶piwór, miêkkie obówie, ró¿aniec, notatnik, d³ugopis oraz dobr± i nie przymuszon± wolê bycia z Jezusem.
Osoby nieletnie powinny posiadaæ pozwolenie rodziców.
Rekolekcje to czas wyciszenia, modlitwy i otwierania siê na propozycje Boga, Który wie, co dla nas jest dobre.
Za pobyt sk³adamy dobrowoln± ofiarê /Liczba miejsc ograniczona/
Zapraszam