Gość
Bardzo chętnie bym przyjechała, ale akurat 24 czerwca jade na inne rekolekcje...
No cóż... może nastepnym razem
pozdrawiam w Panu!
A ja się zastanowię,bo akurat w tym samym czasie są inne rekolekcje,na których byłam już 2 razy
Zobaczę,gdzie Pan Bóg mnie poprowadzi
Dziękuję Siostro za zaproszenie na naszej klasie
Gość
Hm, zatem Kasiu dobrze słuchaj, gdzie teraz Pan Cię woła....
Postaram się
Gość
Kasia K napisał:
A ja się zastanowię,bo akurat w tym samym czasie są inne rekolekcje,na których byłam już 2 razy
Zobaczę,gdzie Pan Bóg mnie poprowadzi
Kasiu! tak oczywiście wsłuchaj się w głos Pana i idź za głosem serca.Jeśli się jeszcze wahasz czy przyjechać na te rekolekcje 20-24 to ja również Cię zachęcam bo naprawdę warto:) pozdrawiam:D
Czyli byłaś już na rekolekcjach w tym zakonie? i jak było? Opowiedz troszkę
Gość
Kasiu ! Na dni skupienia do FRM staram się przyjeżdzac regularnie czyli co miesiąc oczywiście, że praca,wolontariat i inne obowiązki nie pozwalają mi uczestniczyć w tych DS tak często jakbym chciała:)Pamiętam, że pierwszy raz do sióst przyjechałam sama nikogo nie znałam, troszkę się bałam ponieważ jestem cichą i niesmiałą osobą.Już zaraz po przekroczeniu murów klasztornych poczułam się jak w domu. Siostry bardzo mile mnie przywitały, z dziewczynami również bardzo szybko załapałam kontakt.Urzekła mnie otwartość tego domu:) A rekolekcje to jest dla mnie wspaniały czas modlitwy, łaczności z Bogiem, a także nawrócenia.Oprócz modlitwy w kaplicy jest także czas na rozmowe z innymi, integracja:) bardzo sympatycznie i mile zawsze wspominam pogodny wieczorek:) Do Poznania aż chce się wracać
Dziękuję za świadectwo . Już podjęłam decyzję i tym razem przyjadę na te rekolekcje .
Do zobaczenia
Siostro wysłałam wiadomość na naszej klasie
A pytanka się znalazły , wysłałam pw
Gość
Siostra zachęca do dołączenia... ja zas 20stego łącze się z Wami, również będe na skupieniu choc pod Częstochową... daleko od Poznania... ale jakże blisko życze błogosławionych owoców tego skupienia, Niech Pan rozświetla umysły, a serca napełnia Miłością
Ostatnio edytowany przez Hania (2009-06-16 21:10:26)
Gość
I już po rekolekcjach:) trzeba wrócić do codziennych obowiązków, do rzeczywistości. Te rekolekcje były dla mnie czasem troszkę oderwania się od codzienności. Jezus przez te dni codziennie okazywał mi to jak bardzo mnie kocha i pozwalał mi odkrywać nowe rzeczy.Bardzo dziekuję siostrą, o.Michałowi, dziewczyną uczestniczącym w rekolekcjach oraz wszystkim tym którzy się do tego przyczynili aby te dni były dobrym czasem dla wszystkich. pozdrawiam:)
Gość
Wszystko co dobre szybko sie konczy.. bylo naprawde fajnie i ciesze sie ze moglam zaczac te wakacje z Panem Bogiem. zapraszamy juz na nastepne w ostatni weekend sierpnia - naprawde warto
Pozdrawiam
Gość
DNI SKUPIENIA DLA DZIEWCZĄT ORGANIZOWANE W ZGROMADZENIU SIÓSTR FRANCISZKANEK RODZINY MARYI - W ROKU 2010/11:
1. DOM ZAKONNY SIÓSTR FRANCISZKANEK RODZINY MARYI W WARSZAWIE, ul. Hoża 53 organizuje:
*
„DNI WSPÓLNOTY W RODZINIE MARYI”
-są to, comiesięczne dni skupienia dla dziewcząt,
- rozpoczynają się w piątek o godz. 16 00,
- kończą się w niedzielę około godz. 10 00
-przed każdą trzecią sobotę miesiąca,
Terminy tych spotkań:
17 - 19 grudzień 2010 r.;
_
14 - 16 styczeń 2011r.; 18 - 20 luty 2011r.; 18 - 20 marzec 2011r.;
_
15 - 17 kwiecień 2011r.; 20 - 22 maj 2011r.;
Udział w spotkaniach wcześniej zgłaszamy do:
s. Barbary Król
s. Krystyny Roszkowskiej
- Tel. 22 629-67-87
- e- mail: siostrakrystyna@wp.plTen adres e-mail jest ukrywany przed spamerami, włącz obsługę JavaScript w przeglądarce, by go zobaczyć
-----------------------------------------
2. WYJŚCIE NA PUSTYNIĘ
W domu Sióstr w Warszawie, ul. Hoża 53 umożliwiamy indywidualne "ODEJŚCIE NA PUSTYNIĘ", tym dziewczętom, które chcą zatrzymać się na chwilę i pomyśleć nad dalszą swoją drogą życia, dokąd zmierzam?
Pomoże w tym:
- udział we Mszy św.;
- indywidualna modlitwa w naszej kaplicy;
- udział we wspólnej modlitwie brewiarzowej z Siostrami;
- rozmowa z Siostrami; indywidualna lektura
- Pisma Św.
Udział w „WYJŚCIU NA PUSTYNIĘ” wcześniej zgłaszamy do:
s. Barbary Król
s. Krystyny Roszkowskiej
Tel. 22 629-67-87
e- mail: siostrakrystyna@wp.plTen adres e-mail jest ukrywany przed spamerami, włącz obsługę JavaScript w przeglądarce, by go zobaczyć
++++++++
3. AUGUSTÓW, ul. 3 Maja 57 organizuje:
W domu zakonnym Sióstr Franciszkanek Rodziny Maryi w Augustowie, organizowane
są co dwa miesiące spotkania formacyjno-modlitewne dla dziewcząt:
Rozpoczęcie w piątek przed trzecią sobotę miesiąca, o godz. 16 00, zakończenie w sobotę o godz. 13. 00.
Pierwsze spotkanie odbędzie się w dniach 19, 20 listopad 2010 r.
Udział w spotkaniach wcześniej zgłaszamy do:
-
s. Anny Wierzchowskiej
15-300 Augustów , ul. 3 Maja 57
tel . (0-87 ) 643 - 23 - 08
-mail: dpsdps-augustow.pl
Franciszkańskie Spotkania ze Słowem Bożym
26-27.11.2010 / zgłoszenia do 24.11. /
17-18.12.2010 / zgłoszenia do 15.12. /
Spotkania rozpoczynają się w piątek o godz. 17.00,
kończą w sobotę ok. godz. 13.00.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Rekolekcje :
28-31.01.2011 - / zgłoszenia do 26.01 /
Kontakt: s. Maria
tel. kom. 601 485 265
12 / 656 18 34
e-mail: siostramariak@gmail.comTen adres e-mail jest ukrywany przed spamerami, włącz obsługę JavaScript w przeglądarce, by go zobaczyć
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Krasne (K / Rzeszowa )
Dni skupienia :
Franciszkańskie Spotkania ze Słowem Bożym :
04.12.2010
Spotkania rozpoczynają się o godzinie 11.00 i trwają około 4 godzin.
tel. kom. 601 485 265
36-007 Krasne
17/855-52-48
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nowy Wiśnicz
Ul. Ks. Białki 1
Dni skupienia :
Franciszkańskie Spotkania ze Słowem Bożym :
11.12.2010
Spotkania rozpoczynają się o godzinie 11.00 i trwają około 4 godzin .
tel. kom. 601 485 265
12 / 656 18 34
e-mail: siostramariak@gmail.comTen adres e-mail jest ukrywany przed spamerami, włącz obsługę JavaScript w przeglądarce, by go zobaczyć
s. Dorota
tel. kom. 694 732 030
14 / 685 54 20
---------------------------------------------------------------------------------------------
Mszana Dolna
Ul. Św. Maksymiliana Kolbe 30
01-04.07.2011 - Franciszkańskie Wędrowanie
Ilosc MIEJSC ograniczoną ( 25osób )
ZAPRASZAMY dziewczęta od 17 roku życia wzwyż ...
Osoby niepełnoletnie proszone są o zabranie ze sobą pozwolenia na wyjazd od opiekunów prawnych .
Potrzebne są legitymacje studenckie lub szkolne, nr PESEL.
ZABIERZ ze sobą: Pismo Święte śpiwór, obuwie zmienne , ubranie ciepłe , długie spodnie ; obowiązkowo : pelerynę lub kurtkę przeciwdeszczową , nieprzemakalne , buty wygodne powyżej kostki - odpowiednie do chodzenia terenie po górzystym , nakrycie głowy , plecak na prowiant ...a przede wszystkim Twoje pragninie przebywania
z Jezusem i odkrywania Go we franciszkańskiej wspólnocie !
Pozostałe INFORMACJE można uzyskać kontaktując się z s. Zofią .
Pokój i Dobro !
Ciebie Na Czekamy !
KONTAKT: s. Zofia
tel. kom. 788 921 319
e-mail: zofia.kuska @ gmail.com
Gość
jaka szkoda, że we Włocławku nie ma nic takiego
Gość
POZNAŃ - DOM PROWINCJALNY
UL. NIEGOLEWSKICH 23
Informacje odośnie rekolekcji w Poznaniu znajdziecie na stronie internetowej:
www.franciszkanki-rodzinymaryi-poznan.pl
SIOSTRY FRANCISZKANKI RODZINY MARYI W LEGNICY
ZAPRASZAJĄ MŁODZIEŻ Z KLAS GIMNAZJALNYCH ORAZ SZKÓŁ ŚREDNICH
NA REKOLEKCJE ZIMOWE
które odbędą się w terminie od 23 do 26 lutego 2011r.
TEMAT REKOLEKCJI:
"PRZEPAŚĆ ZAUFANIA"
Miejsce: Dom Rekolekcyjny "Caritas" Legnica ul. Okrzei 22
Kontakt::
s. Anna Wzięch, e-mail: s.annarm@gmail.comTen adres e-mail jest ukrywany przed spamerami, włącz obsługę JavaScript w przeglądarce, by go zobaczyć - tel.: 517 478 587
s. Bożena Flisikowska, tel.: 694 051 126
Zgłoszenia do 14 lutego.
Zabierz ze sobą: Pismo Święte; śpiwór, miękkie obuwie, różaniec, notatnik, długopis, oraz dobrą i nie przymuszoną wolę bycia z Jezusem. Osoby nieletnie powinny posiadać pozwolenie rodziców.
Rekolekcje to czas wyciszenia, modlitwy i otwierania się na propozycje Boga, Który wie, co dla nas jest dobre.
Za pobyt składamy dowolną ofiarę...
ze strony: http://www.siostryfranciszkanki.pl/inde … Itemid=107
Gość
A czy któraś z Was może była na Dniach Wspólnoty w Rodzinie Maryi w Warszawie?
I mogłaby opowiedziec jak one wyglądają?
PAX
Gość
Serdecznie polecam!! To jest coś niesamowitego. Aż chce sie wracac. Siotry sa przewspaniałe a kapłani nalepsi. Naprwadę watro pojechac. bo jest to czas ktorego nie marnujemy. Każda minuta jest tak cenna, że potem tęskni sie i chce wracac. ja tam mam. I mam nadizeje ze uda mi sie jeszcze kiedys pojechac. Bo nie ma nlepszego sp9osobu na spędzenie wekendu. ja osobiscie byłam w krakowie i uwazam ze tam jest fajnie. i czuje sie człowiek jak w domu.
s. Maksymilla
Zapraszam na dzień skupienia do Gdańska.
Temat: Bóg w Eucharystii - doświadczasz Go?
Termin: 3 grudnia (Adwent, więc odpowiedni czas do zastanowienia się nad sobą i relacją z Bogiem). Zgłoszenia do 30 grudnia do s.Basi Koreń (sbarbararm@gmail.com lub tel.698 453 446)
Prosimy zabrać Pismo Święte i obuwie zmienne!
Dzień skupienia prowadzi o. Michał Nowak (ojciecmajk)
Gorąco zapraszam!
Ostatnio edytowany przez sanderka1000 (2011-11-14 13:35:54)
Bo On jest dobry, bardzo dobry...
Gość
Miło mi ogłosić ,że odbywaja się dni skupienia u sióstr Franciszkanek Rodziny Maryi w Poznaniu dnia 7-9 grudnia.Zapraszam!
Gość
SIOSTRY FRANCISZKANKI RODZINY MARYI
ZAPRASZAJĄ NA
REKOLEKCJE DLA DZIEWCZĄT
W TERMINIE
OD 26 - 28 STYCZNIA 2013 ROKU
DO DOMU REKOLEKCYJNEGO 'CARITAS" W LEGNICY, UL. OKRZEI 22
ZGŁOSZENIA PRZYJMUJĄ:
S. ANNA WZIĘCH - TEL. 517 478 587; E-MAIL: s.annarm@gmail.com
S. MARZENA BORATYŃSKA - TEL. 076 724 43 80
ZGŁOSZENIA PRZYJMUJEMY DO 20 STYCZNIA 2013 ROKU
- ZJAZD 26 STYCZNIA DO GODZ. 12. 00
- ZAKOŃCZENIE REKOLEKCJI 28 STYCZNIA O DODZ. 14. 00
Zabieramy ze sobą:
Pismo św., śpiwór, miękkie obówie, różaniec, notatnik, długopis oraz dobrą i nie przymuszoną wolę bycia z Jezusem.
Osoby nieletnie powinny posiadać pozwolenie rodziców.
Rekolekcje to czas wyciszenia, modlitwy i otwierania się na propozycje Boga, Który wie, co dla nas jest dobre.
Za pobyt składamy dobrowolną ofiarę /Liczba miejsc ograniczona/
Zapraszam