"Furta"

• Nie jesteÅ› zalogowany.
  • Polecamy: Gry

Ogłoszenie

Jest to forum powo³aniowe, którego celem jest wspólne d±¿enie do Pana Boga, szukanie Go, odkrywanie swego powo³ania..., a wiêc modlimy siê za siebie :)

1.U¿ywamy tylko jednego konta i nie tworzymy podobnych nicków ani avatarów.
2.Dbamy o jêzyk na forum. Nie u¿ywamy wulgaryzmów.
3.Szanujemy siê wzajemnie. Nie obra¿amy, nie oczerniamy, nie wy¶miewamy innych forumowiczów.
4.U¿ywamy ogólnie przyjêtych zasad kultury.
5.Wszelkie naruszenia regulaminu czy jakie¶ zaistnia³e konflikty powinny byæ zg³oszone administracji.
6 Nie piszemy krótkich postów typu: "ok.", "acha", "super" itd.
7.Nie tworzymy nowych w±tków, je¶li taki temat ju¿ istnieje, szukamy.
8.Kolor czerwony jest przeznaczony tylko dla administratorów i moderatorów forum.
9.Je¶li wklejamy co¶ z jakiego¶ ¼ród³a, wklejamy te¿ link lub piszemy sk±d to wziêli¶my, ¿eby nie naruszaæ praw autorskich.
10. Dbamy o porz±dek na forum. Staramy siê nie pisaæ posta pod postem, u¿ywamy funkcji "edytuj", wyj±tkiem mo¿e byæ od¶wie¿enie tematu.
11. W zwi±zku z przeprowadzanymi na forum porz±dkami, przynajmniej raz na rok trzeba napisaæ chocia¿ jeden post. Osoby nieaktywne bêd± usuwane z forum.

Rangi na forum s± jedynie symboliczne, nie maj± odzwierciedlenia w rzeczywisto¶ci.

#1 2013-01-13 01:16:00

promemoria

Bo¿a Wariatka;)

Punktów :   

Powo³anie do za³o¿enia rodziny. Do bycia mam±:)

Hejo hej, Powo³añce:)
S³uchajcie, za³o¿y³am ten w±tek, poniewa¿ widzê, ¿e nie ma takiego (albo s³abo u mnie z szukaniem). W ka¿dym razie- widzê, ¿e du¿o na tym forum jest w±tków o powo³aniu do zakonu, do kap³añstwa itp. A w³a¶nie ja odczuwam takie powo³anie do za³o¿enia rodziny. I do bycia mam±. I to takie konkretne. I tak, no w³asnie- wiecie- ja mam znajomych, którzy maj± powo³ania zakonne i kap³añskie i siê strasznie Im dziwiê. Raczej, oczywi¶cie, uwa¿am, ¿e to wspania³a rzecz miec takie powo³anie od Boga, ale sama takowego nie odczuwam, i dlatego pewnie nie potrafiê Ich zrozumieæ.

Osobi¶cie za³o¿y³am ten w±tek, ¿eby oznajmiæ ¦wiatu, ¿e kocham ludzi:). ¯e kocham Boga kochaj±c ludzi:). I ¿e podobaj± mi siê mê¿czy¼ni, i ¿e... kurcze blade tak bardzo chcia³abym, ¿eby Bóg postawi³ na mojej drodze Mê¿czyznê, który bêdzie mial tak jak ja. ¯e najwa¿niejszy Bóg, ale nie  jest dewotem. ¯e kocha ¿ycie. ¿e kocha ¦wiat.

Ojeja, i tak w³a¶ciwie nie wiem czemu to tutaj piszê. Tak mnie cos nasz³o coby siê tym z Wami podzieliæ Czy kto¶ z Was te¿ tak ma? ¿e czuje konkretne wype³nienie serca ¿eby s³u¿yc Bogu s³u¿±c konkretnej osobie na ca³e ¿ycie- wiernie i odpowiedzialnie? Dzielcie siê, proszê

#2 2013-01-13 02:39:25

Ela G.

¿ona i matka 3 córek

11442361
SkÄ…d: Witnica
Punktów :   

Re: Powo³anie do za³o¿enia rodziny. Do bycia mam±:)

nawet i takie powo³anie  ka¿dy prze¿ywa inaczej. inaczej Bóg kieruje wydarzenia. inne s± natchnienia w duszy. ja jestem od 5lat ¿on± i u mnie to nie by³o takie hop siup bo sta³am na rozdro¿u drogi zakonnej z w³a¶nie t± ¿ony i matki. a aby siê nie powtarzaæ za bardzo to odsy³am na blog do posta pt na rozstaju dróg stoi dobry Bóg on wska¿e Ci drogê -  link w podpisie. poza tym polecam modlitwê do ¶w. Józefa o dobrego mê¿a oraz RCS www.rcs.org.pl

Tak wiêc trwaj± wiara, nadzieja i mi³o¶æ - te trzy: z nich za¶ najwiêksza jest MI£O¦Æ !!!

http://swietoscwcodziennosci.blogspot.com/

#3 2013-01-13 09:35:34

szukajaca Boga

Gość

promemoria napisał:

Hejo hej, Powo³añce:)
ja mam znajomych, którzy maj± powo³ania zakonne i kap³añskie i siê strasznie Im dziwiê. Raczej, oczywi¶cie, uwa¿am, ¿e to wspania³a rzecz miec takie powo³anie od Boga, ale sama takowego nie odczuwam, i dlatego pewnie nie potrafiê Ich zrozumieæ.

Promemoria - ale¿ o tym niezrozumieniu ju¿ mówi³ Chrystus bardzo dawno temu -w tym kontek¶cie na kartach ewangelii mo¿na przeczytaæ "kto mo¿e poj±c niech pojmuje" Te¿ kiedy¶ my¶l±c o zakonie nie rozumia³am jak ludzie mog± mi siê dziwiæ, nie rozumieæ, wszak by³o to dla mnie tak oczywiste i jasne jak s³oñce ¿e ¿ycie  w zakonie mo¿e byæ piêkne... No w³a¶nie - komu dano dar zrozumienia  -  rozumie

A co do powo³ania do ¿ycia  w rodzinie to ja siê do niego przygotowujê

#4 2013-01-13 09:38:44

Kasia K

Administrator

4576923
Punktów :   14 

Promemoria witaj i dobrze, ¿e dzielisz siê tym, do czego Pan Bóg Ciê wzywa S± ró¿ne powo³ania, cz³owiek czuje to w sercu, do czego Bóg go poci±ga i to jest piêkne! Powo³anie do za³o¿enia rodziny jest wspania³ym powo³aniem, oczywi¶cie je¶li cz³owiek stawia Pana Boga na 1wszym miejscu. Bardzo podobaj± mi siê takie rodziny, które np. s³u¿± Bogu we wspólnocie, czy to w inny sposób, pó¼niej maj± dzieci i od ma³ego prowadz± je do Ko¶cio³a, od ma³ego ju¿ ucz± tej wiary... Tego nie mo¿na zaniedbaæ, bo je¶li kto¶ nie troszczy siê o swoje ¿ycie duchowe, to nie da rady z dzieæmi, bo rodzic ma byæ przyk³adem i swoim przyk³adem ukazywaæ dziecku Chrystusa.
Pan Bóg mówi w pragnieniach , módl siê, a na pewno postawi Ci odpowiedniego ch³opaka na drodze

Wpatrywaæ siê Panie, w Twe ¶wiête Cia³o, pragnê do koñca moich dni,
bo me serce Ciebie pokocha³o, ukrytego w bia³ej Hostii.

B±d¼ uwielbiony za dzie³a Twoje, modlitw± uczyñ ¿ycie moje! (30.05.2010)             
mój blog- zapraszam:  http://wszystkozaczynasieodmodlitwy.blogspot.com/

#5 2013-01-13 09:58:23

szukajaca Boga

Gość

Kasia K napisał:

Bardzo podobaj± mi siê takie rodziny, które np. s³u¿± Bogu we wspólnocie, czy to w inny sposób, pó¼niej maj± dzieci i od ma³ego prowadz± je do Ko¶cio³a, od ma³ego ju¿ ucz± tej wiary... Tego nie mo¿na zaniedbaæ, bo je¶li kto¶ nie troszczy siê o swoje ¿ycie duchowe, to nie da rady z dzieæmi, bo rodzic ma byæ przyk³adem i swoim przyk³adem ukazywaæ dziecku Chrystusa.

Kasiu - zainspirowa³a¶ mnie do przekazania Wam bardzo warto¶ciowego filmiku, i na ten temat i zgodnie z dzisiejsz± ewangeli±

http://www.youtube.com/watch?feature=pl … o3KqWUAQCk

Polecam zreszt± t± telewizjê, powsta³± z religia.tv

#6 2013-01-13 15:42:14

Kasia K

Administrator

4576923
Punktów :   14 

Dziêki za link W³a¶nie: "Dzieci trzeba nauczyæ cz³owieczeñstwa...,dzieci trzeba wtajemniczyæ w wiarê (...).Czy dziecko widzi mnie zmagaj±cego siê z ¿yciem jako cz³owieka wierz±cego..."

Wpatrywaæ siê Panie, w Twe ¶wiête Cia³o, pragnê do koñca moich dni,
bo me serce Ciebie pokocha³o, ukrytego w bia³ej Hostii.

B±d¼ uwielbiony za dzie³a Twoje, modlitw± uczyñ ¿ycie moje! (30.05.2010)             
mój blog- zapraszam:  http://wszystkozaczynasieodmodlitwy.blogspot.com/

#7 2013-01-14 19:53:53

szukajaca Boga

Gość

O kryzysach w ma³¿eñstwie

http://www.youtube.com/watch?feature=pl … TtYej8En2g

#8 2013-09-11 13:41:16

olga

szukaj±ca,rozeznaj±ca

Punktów :   

Ja te¿ mam takie pragnienie.Wcze¶niej my¶la³am o zakonie,ale zawsze czu³am jakie¶ co¶ co mi mówi³o nie to,nie to. Teraz czujê siê spokojna

#9 2013-10-09 15:17:00

kamisia

Użytkownik

Punktów :   

A ja przez swoje ca³e doros³e ¿ycie bardzo chcia³am byæ mam± ale jako¶ siê nie u³o¿y³o. A potem odnalaz³am Boga tj. On mnie odnalaz³ a ja go przyjê³am. I teraz zale¿y mi na tym by zrobiæ to co On dla mnie przygotowa³, tak przynajmiej my¶lê.

Pe³niæ wolê Pana!

#10 2013-11-10 21:09:48

Siasia

Kochaj±ca Pana ♥

Punktów :   

Hej, hej !!! Promemoria, mam w swoim serduszku takie samo pragnienie jak Ty. Ufam, ¿e Bóg w koñcu dopomo¿e odnale¼æ siê i mnie i mojemu przysz³emu mê¿owi.  Chcia³abym razem z nim d±¿yæ ku Bogu, ku Niebu ! I mieæ dzieci ! Tak, tak ! Dzieci ! Ile Bóg da, tyle urodzê i wychowam !  I oczywi¶cie chcia³abym móc stworzyæ w domu ciep³±, rodzinn± atmosferê, byæ tak± stra¿niczk± ogniska domowego I daæ wszystkim domownikom mi³o¶æ, któr± mam w serduszku i to wszystko, czego ja nie do¶wiadczy³am, a co im baaardzo chcia³abym daæ

Ostatnio edytowany przez Siasia (2013-11-12 13:52:53)

Kochaj i rób, co chcesz

¶w. Augustyn

#11 2013-11-11 19:57:37

Rita

Gość

Macierzyñstwo jest wspania³ym powo³aniem kobiety, które realizuje w ka¿dym stanie (tak! w zakonie te¿ mo¿na! tylko tu akurat w grê wchodzi duchowe macierzyñstwo). Nie zamykam siê na ¿adn± drogê ¿ycia i wezmê, co Pan Bóg mi przeznaczy, i jak bêdzie mi dane zostaæ matk± to bêdê stara³a siê byæ jak najlepsz±...(chocia¿ jak przypomnê sobie co by³o z 10 lat temu... w ¿yciu bym nie dotknê³a dziecka, ¿eby nie zrobiæ mu krzywdy niechc±cy teraz ju¿ nie mam takiego lêku, dzieci s± fajne )

#12 2013-12-03 14:57:38

agata93

Gość

Co my¶licie o tym bo mia³am pragnienie aby byæ w zakonie,okaza³o siê jednak ¿e to nie to i my¶la³am o dziewicach konsekrowanych,ale dosta³am ostatnio pragnienie aby ¿yæ w ma³¿eñstwie-nawet nie wiem z kim,ale mam takie pragnienie,czy uwa¿acie ¿e to od Boga,bo znik³o pragnienie bycia dziewic±,a prosi³am Pana aby da³ mi takie pragnienia zgodne z Jego wol±,ale boje siê bardzo ci±¿y.A wiem ¿e mam  ¿yæ we wspólnocie ewangelizacyjnej(Przymierze Mi³osierdzia) i tam tak¿e mo¿na wyj¶æ za m±¿.Co o tym myslicie?

#13 2013-12-03 16:34:15

Siasia

Kochaj±ca Pana ♥

Punktów :   

Daj sobie czas i spokojnie rozeznawaj, powierzaj±c siê ca³kowicie Bogu. A pragnienie macierzyñstwa jest czym¶ naturalnym, piêknym, jest podstaw± czy to przy wst±pieniu do zakonu, czy przy zostaniu dziewic± konsekrowan±. Je¶li takiego pragnienia by nie by³o to reszta jest jedn± wielk± klap±. Pomódl siê o to, by wola Bo¿a wype³ni³a siê w Twoim ¿yciu. ¦wietnie, ¿e chcesz do³±czyæ do wspólnoty - grupa ludzi, którzy równie¿ kochaj± Jezusa i z którymi ³±czy Nas wspólny cel to skarb !

Kochaj i rób, co chcesz

¶w. Augustyn

#14 2013-12-15 09:16:50

terestynkaa

Gość

Zgadzam siê z Siasi±, wspólnota to moc i mo¿e du¿o od innych czerpaæ, równocze¶nie du¿o daj±c od siebie

Stopka forum

RSS