Gość
Niektórzy lubią rekolekcje w grupie, gdzie móżna spotkać ciekawych ludzi, pogadać, pomodlić się razem. Niektórzy wolą ciszę i samotność, by w milczeniu słuchać Boga. Mam propozycję na wakacje dla jednych i drugich.
Tych, którzy lubią spędzać czas z innymi zapraszam do Siedlca w dniach 23-27 sierpnia. Będzie tam okazja, by razem z innymi szukać Boga i swojego powołania.
Tym, którzy wybierają milczenie, zapraszam na rekolekcje z indywidualnym prowadzeniem do Krakowa. Termin do ustalenia. Ta propozycja jest szczególniedla tych, którzy stoją przed wyborem drogi życia i chcą w ciszy spotkać Boga oraz potrzebują kierownictwa duchowego w rozeznawaniu.
Zapraszam.
Szczegółowe informacje:
sbogna@gmail.com
Gość
Jeżeli macie ochotę, zbierzecie się w w grupę i napiszecie do mnie, możemy razem zorganizować w Krakowie jakiś weekend z Jezusem, wszystko zależy tu od Was, Nasz dom, kaplica, mogą być do Waszej dyspozycji...
Jeśli, ktoś z Was chciałby przeżyć kilka dni z Jezusem sam na sam.Też zapraszamy...
Liczę na Waszą twórczość
Termin i szczegóły ustalimy mailowo; s.hiacynta1@gmail.com
Gość
REKOLEKCJE DLA DZIEWCZĄT
(ze szkół średnich i wyższych)
„POWOŁANE DO MIŁOŚCI
I WOLNOŚCI”
Zostaliśmy stworzeni z Miłości i dla Miłości, aby jako wolne dzieci Boże żyć w więzi z Bogiem.
W planie rekolekcji;
Eucharystia.
Warsztaty tańca modlitewnego.
Możliwość rozmowy indywidualnej.
Wspólna modlitwa.
Doświadczenie Słowa Bożego.
Dzielenie się doświadczeniem wiary.
MIEJSCE:
SIEDLEC K.KRZESZOWIC.
(Na trasie Katowice – Kraków)
TERMIN:
9-13 luty 2011.
KONTAKT I ZGŁOSZENIA:
s.hiacynta1@gmail.com
tel: 504 731 729.
Gg: 2703753.
Informator Rekolekcyjny.
Jakie są te rekolekcje?
-Rekolekcje te są formą wspólnotowego doświadczania Wiary, ich charakterystycznym rysem jest droga rozeznawania życiowego powołania oraz wspólne przeżycie bliskości Boga, doświadczenie Jego Miłości i wypływającej stąd wolności Bożego Dziecka.
O której start?
-Zaczynamy w środę 9 lutego Koronką do Bożego Miłosierdzia(15:00) Będziemy jednak czekać na wszystkich spóźnionych do samego wieczora.
Jak będą wyglądać warsztaty tańca?
-Warsztaty tańca rozpoczną się w drugim pełnym dniu rekolekcyjnym(11.02.2011).Taniec ten ma wymiar modlitewny stąd jego celem jest Uwielbienie Majestatu Boga, warsztaty poprowadzą osoby z diakoni tańca wspólnoty „Pójdź za mną” z Bielska Białej.
Co mam zabrać?
-Potrzebne nam będzie Pismo Święte, notatnik, śpiworek i pozytywne nastawienie.
Jak wygląda kwestia opłaty?
-Za pobyt i wyżywienie składamy dobrowolną ofiarę.
Jak trafię do Siedlca?
-To zależy czym przybędziesz, najprościej jest przyjechać pociągiem do stacji Krzeszowice(na trasie Katowice – Kraków) tam wysiąść i szukać busa do Siedlca , lub łapać stopa.
-Jeśli jesteś z okolic Krakowa, to spod Biprostalu jadą busy prosto do samego Siedlca(kierunek Krzeszowice).
Więcej info:
s.hiacynta1@gmail.com
Tel.504 731 729.
731 729.
04 731 729.
Gość
łapać stopa to chyba niebezpieczne
Gość
Trochę niebezpieczne ale tam w tych rejonach są same wioski, przestępców tam chyba nie ma:)
A co? Wybierasz się? Możemy pojechać razem z Krakowa:)
Gość
byłoby fajnie odwiedzić Natalię B. ale niestety termin nie odpowiada ale pamiętam że można się umówić indywidualnie w Krakowie chyba że to już nieaktualne
Moderator!
oj i ja chętnie odwiedziłabym moją Natalkę, a właściwie to już s Faustynę- nowicjuszkę
Troszkę daleko, ale może kiedyś będzie mi dane być na rekolekcjach
Gość
@Szukająca Boga:) To czekam na jakiś pomysł z twojej strony:) Jeśli zechcesz przyjechać do Krakowa, to właśnie tu mieści się nowicjat i można spotkać s.Faustynę ( Wasza Natalkę) Jeśli chcecie to ją pozdrowie ale jak Wam na imię?
@ Służebnica Pańska...Zapraszam w takim razie latem:)
Moderator!
Jestem Ola- ale po nicku domyśliłaby się, że to ja
Proszę Ją pozdrowić ucałować, wyściskać i powiedzieć, że pamiętam cały czas o Niej!
Dziękuję Siostro bardzo- i tu się przyznam, że Natalka opowiadała mi troszkę o Siostrze (same pozytywy)
Z zaproszenia skorzystam po maturze mam długie wakacje
A czy można gdzieś zobaczyć zdjęcia z przyjęcia do nowicjatu?
Pozdrawiam serdecznie
Gość
Niestety w necie nie ale podaj e-mail to postaram się coś zrobić
Po maturze zapraszam:)
Moderator!
olazpola@onet.eu - dziękuję!
Teraz nie pozostaje mi nic innego jak skorzystać z zaproszenia
Gość
hehe s. Faustyna - inaczej być nie mogło
a ja tez jestem Ola ale może siostra dodać nick, może Natalia będzie mnie pamiętać
no i przesyłam pozdrowienia
Gość
przekażę To zawsze miło usłyszeć, że ktoś pamięta:)