"Furta"

Ogłoszenie

Jest to forum powołaniowe, którego celem jest wspólne dążenie do Pana Boga, szukanie Go, odkrywanie swego powołania..., a więc modlimy się za siebie :)

1.Używamy tylko jednego konta i nie tworzymy podobnych nicków ani avatarów.
2.Dbamy o język na forum. Nie używamy wulgaryzmów.
3.Szanujemy się wzajemnie. Nie obrażamy, nie oczerniamy, nie wyśmiewamy innych forumowiczów.
4.Używamy ogólnie przyjętych zasad kultury.
5.Wszelkie naruszenia regulaminu czy jakieś zaistniałe konflikty powinny być zgłoszone administracji.
6 Nie piszemy krótkich postów typu: "ok.", "acha", "super" itd.
7.Nie tworzymy nowych wątków, jeśli taki temat już istnieje, szukamy.
8.Kolor czerwony jest przeznaczony tylko dla administratorów i moderatorów forum.
9.Jeśli wklejamy coś z jakiegoś źródła, wklejamy też link lub piszemy skąd to wzięliśmy, żeby nie naruszać praw autorskich.
10. Dbamy o porządek na forum. Staramy się nie pisać posta pod postem, używamy funkcji "edytuj", wyjątkiem może być odświeżenie tematu.
11. W związku z przeprowadzanymi na forum porządkami, przynajmniej raz na rok trzeba napisać chociaż jeden post. Osoby nieaktywne będą usuwane z forum.

Rangi na forum są jedynie symboliczne, nie mają odzwierciedlenia w rzeczywistości.

#1 2010-06-26 15:00:00

s. Bogna

Gość

Siostry Duszy Chrystusowej- rekolekcje letnie

Niektórzy lubią rekolekcje w grupie, gdzie móżna spotkać ciekawych ludzi, pogadać, pomodlić się razem. Niektórzy wolą ciszę i samotność, by w milczeniu słuchać Boga. Mam propozycję na wakacje dla jednych i drugich.
Tych, którzy lubią spędzać czas z innymi zapraszam do Siedlca w dniach 23-27 sierpnia. Będzie tam okazja, by razem z innymi szukać Boga i swojego powołania.
Tym, którzy wybierają milczenie, zapraszam na rekolekcje z indywidualnym prowadzeniem do Krakowa. Termin do ustalenia. Ta propozycja jest szczególniedla tych, którzy stoją przed wyborem drogi życia i chcą w ciszy spotkać Boga oraz potrzebują kierownictwa duchowego w rozeznawaniu.
Zapraszam.
Szczegółowe informacje:
sbogna@gmail.com

#2 2010-10-11 09:05:10

SiostraHiacynta

Gość

Re: Siostry Duszy Chrystusowej- rekolekcje letnie

Jeżeli macie ochotę, zbierzecie się w w grupę i napiszecie do mnie, możemy razem zorganizować w Krakowie jakiś weekend z Jezusem, wszystko zależy tu od Was, Nasz dom, kaplica, mogą być do Waszej dyspozycji...
Jeśli, ktoś z Was chciałby przeżyć kilka dni z Jezusem sam na sam.Też zapraszamy...
Liczę na Waszą twórczość
Termin i szczegóły ustalimy mailowo; s.hiacynta1@gmail.com

#3 2011-01-27 07:38:05

SiostraHiacynta

Gość

REKOLEKCJE DLA DZIEWCZĄT
(ze szkół średnich i wyższych)
„POWOŁANE DO MIŁOŚCI
I WOLNOŚCI”
Zostaliśmy stworzeni z Miłości i dla Miłości, aby jako wolne dzieci Boże żyć w więzi z Bogiem.

W planie rekolekcji;
    Eucharystia.
    Warsztaty tańca modlitewnego.
    Możliwość rozmowy indywidualnej.
    Wspólna modlitwa.
    Doświadczenie Słowa Bożego.
    Dzielenie się doświadczeniem wiary.
MIEJSCE:
SIEDLEC K.KRZESZOWIC.
(Na trasie Katowice – Kraków)

TERMIN:
9-13 luty 2011.

KONTAKT I ZGŁOSZENIA:
s.hiacynta1@gmail.com
tel: 504 731 729.
Gg: 2703753.

Informator Rekolekcyjny.
Jakie są te rekolekcje?
-Rekolekcje te są formą wspólnotowego doświadczania Wiary, ich charakterystycznym rysem jest droga rozeznawania życiowego powołania oraz wspólne przeżycie bliskości Boga, doświadczenie Jego Miłości i wypływającej stąd wolności Bożego Dziecka.
O której start?
-Zaczynamy w środę 9 lutego Koronką do Bożego Miłosierdzia(15:00) Będziemy jednak czekać na wszystkich spóźnionych do samego wieczora.
Jak będą wyglądać warsztaty tańca?
-Warsztaty tańca rozpoczną się w drugim pełnym dniu rekolekcyjnym(11.02.2011).Taniec ten ma wymiar modlitewny stąd jego celem jest Uwielbienie Majestatu Boga, warsztaty poprowadzą osoby z diakoni tańca wspólnoty „Pójdź za mną” z Bielska Białej.
Co mam zabrać?
-Potrzebne nam będzie Pismo Święte, notatnik,  śpiworek i pozytywne nastawienie.
Jak wygląda kwestia opłaty?
-Za pobyt i wyżywienie składamy dobrowolną ofiarę.
Jak trafię do Siedlca?
-To zależy czym przybędziesz, najprościej jest przyjechać pociągiem do stacji Krzeszowice(na trasie Katowice – Kraków) tam wysiąść i szukać busa do Siedlca , lub łapać stopa.
-Jeśli jesteś z okolic Krakowa, to spod Biprostalu jadą busy prosto do samego Siedlca(kierunek Krzeszowice).
Więcej info:
s.hiacynta1@gmail.com
Tel.504 731 729.
731 729.
04 731 729.

#4 2011-01-30 09:38:01

szukajaca Boga

Gość

łapać stopa to chyba niebezpieczne

#5 2011-01-30 12:49:49

SiostraHiacynta

Gość

Trochę niebezpieczne ale tam w tych rejonach są same wioski, przestępców tam chyba nie ma:)
A co? Wybierasz się? Możemy pojechać razem z Krakowa:)

#6 2011-01-30 13:55:10

szukajaca Boga

Gość

byłoby fajnie odwiedzić Natalię B. ale niestety termin nie odpowiada ale pamiętam że można się umówić indywidualnie w Krakowie chyba że to już nieaktualne

#7 2011-01-30 14:39:30

Służebnica Pana

Moderator!

7841638
Punktów :   28 

oj i ja chętnie odwiedziłabym moją Natalkę, a właściwie to już s Faustynę- nowicjuszkę
Troszkę daleko, ale może kiedyś będzie mi dane być na rekolekcjach

"Uczyń Jezu ze mnie narzędzie do zbawiania ludzi, gdyż Ty najlepiej wiesz jak bardzo tego potrzebują czasy dzisiejsze."   
                         Sł. Boży ks. Józef Małysiak SDS

Niech moje ręce uczynią to czego Ty chcesz dokonać

#8 2011-01-30 16:43:37

SiostraHiacynta

Gość

@Szukająca Boga:) To czekam na jakiś pomysł z twojej strony:) Jeśli zechcesz przyjechać do Krakowa, to właśnie  tu mieści się nowicjat i można spotkać s.Faustynę ( Wasza Natalkę) Jeśli chcecie to ją pozdrowie ale jak Wam na imię?
@ Służebnica Pańska...Zapraszam w takim razie latem:)

#9 2011-01-30 17:06:14

Służebnica Pana

Moderator!

7841638

Jestem Ola- ale po nicku domyśliłaby się, że to ja
Proszę Ją pozdrowić ucałować, wyściskać i powiedzieć, że pamiętam cały czas o Niej!
Dziękuję Siostro bardzo- i tu się przyznam, że Natalka opowiadała mi troszkę o Siostrze (same pozytywy)
Z zaproszenia skorzystam po maturze mam długie wakacje
A czy można gdzieś zobaczyć zdjęcia z przyjęcia do nowicjatu?

Pozdrawiam serdecznie

"Uczyń Jezu ze mnie narzędzie do zbawiania ludzi, gdyż Ty najlepiej wiesz jak bardzo tego potrzebują czasy dzisiejsze."   

#10 2011-01-30 17:11:41

SiostraHiacynta

Gość

Niestety w necie nie ale podaj e-mail to postaram się coś zrobić
Po maturze zapraszam:)

#11 2011-01-30 17:13:28

Służebnica Pana

Moderator!

7841638

olazpola@onet.eu - dziękuję!
Teraz nie pozostaje mi nic innego jak skorzystać z zaproszenia

#12 2011-01-30 17:53:50

szukajaca Boga

Gość

hehe s. Faustyna - inaczej być nie mogło
a ja tez jestem Ola ale może siostra dodać nick, może Natalia będzie mnie pamiętać no i przesyłam pozdrowienia

#13 2011-01-31 07:02:41

SiostraHiacynta

Gość

przekażę To zawsze miło usłyszeć, że ktoś pamięta:)

Stopka forum

RSS