Gość
Hej ! Hm... nikt tu nie pisał o dniach skupienia, rekolekcjach u Sióstr Prezentek. Czyżbym tylko ja uczęszczała na coś takiego? Nie wierzę
To wspaniała sprawa! Pamiętam w zimie chodzenie po górach, bitwy na śnieżki z niesamowitą postulantką... oraz wspaniałym Ojcem. ;D Kupa śmiechu. I to się nazywa zabawa! Która nie przynosi zgorszenia, wyrzutów sumienia... Ale wracając do tych rekolekcji. To naprawdę wspaniały czas i gorąco Was zachęcam. Jeśli mieszka ktoś blisko Zakopanego, Krakowa to zapraszam w imieniu Sióstr. Dzień wygląda mniej więcej tak: Poranny brewiarz, śniadanko [przy którym jest mnóstwo śmiechu ;D Zwłaszcza jak się trafi na fajnego Ojca. Ostatnio była "zupa z żółwia" nie no żartuję normalna zupa mleczna ale jakże otrzymała wspaniałe miano ;D] potem już siostry planują czymże by nam urozmaicić dzień. Są zabawy, konkursy, tańce. Ale jest również chwila na porozmawianie z Bogiem, na adoracje... I to jest piekne! Jest również konferencja danego Ojca. Są one naprawdę ciekawe i wiele wnoszą do codziennego życia. Jest dużo chodzenia po górach itd, ale jest też czas dla siebie- można wyjść na pobliskie Krupówki itp. No nie wiem co Wam jeszcze opisać
Uwierzcie, podczas tych Dni Skupienia mam ochotę krzyknąc na cały świat: CHWILO TRWAJ, JESTEś PIeKNA!
Gość
a są jakies konkretne terminy czy można indywidualnie?
Gość
Raczej są konkretne terminy W wakacje, ferie, albo jakiś weekend. Ale informacje można tez znaleźć w necie
Gość
,,Siostry Prezentki serdecznie zapraszają na:
Rekolekcje o tematyce powołaniowej:
"Pociągnij mnie za sobą. Pobiegnijmy!"
Poprowadzi je ks. Dariusz Rozum - saletyn z Krakowa
Początek rekolekcji 5 lipca 2011 o godz 18.00, a zakończenie 9 lipca 2011 o godz 9.00.
Miejscem rekolekcyjnych dni będzie nasz dom w Zakopanem przy ul. Wincentego Pola 3.
Zabierz ze sobą:
śpiwór, Pismo św, notatnik, dobre buty, coś od deszczu, instrument muzyczny...
Koszt: 50 zł"
Informacja pochodzi ze strony: http://www.prezentki.opoka.net.pl/zycie.htm