Gość
Jest to GRA nie tak znowu nowa i mająca wiele wersji. Ta do której ja chcę Was zachęcić polega na tym ,że jedna osoba piszę stronę [liczbę] ,a następna osoba bierze książkę [byle jaką] ,otwiera ją na podanej stronie i przepisuje jedno wybrane zdanie z danej strony, podaje też autora i tytuł owej pozycji (może tym zachęci innych do sięgnięcia po nią ).
np.
- Str. 12
- "Ostatnio odrodziła się też praktyka konsekrowania wdów, znana od czasów apostolskich (por. 1 Tm 5, 5. 9-10; 1 Kor 7, 8) oraz konsekracja wdowców." Jan Paweł II "Vita Consecrata" (oczywiście, nie muszą to być książki teologiczne ).
Zaczynam: str. 22.
Ostatnio edytowany przez A-psik (2011-11-07 09:24:10)
Za Króla! Za Ojczyznę! Za ile?
"Najprostszy fizjologiczny roztwór dla komórek człowieka to roztwór 0,9% chlorku sodu (NaCl)."
Repetytorium Liceum Biologia, wydawnictwo Zielona Sowa, praca zbiorowa
... spaliłam chyba
Gość
Hebronka napisał:
... spaliłam chyba
chyba kalorie
podaj jeszcze stronę dla kolejnej persony, która ośmieli się i coś w temacie skrobnie
to może udoskonalić Twoją wersję? podając stronę podać i wers? Co Wy na to?
Gość
Ostatnio (no może, nie tak znowu ostatnio) mam problem w jasnym formułowaniu swoich myśli (komunikatów, słów etc.) Mniej więcej o to samo chodzi, czyli osoba która podaje cytat z tej konkretnej strony, podaje też kolejną. Kolejna osoba daje cytat i następną stronę itd.
Gość
No, niech będzie i tak...
"Z rozwojem filozofii, jak zobaczymy, powiązany jest nadzwyczaj znamienny i ciekawy proces rozwoju nauk, które stopniowo wyodrębniają się z tej pierwszej dyscypliny, uważanej początkowo nie tylko za jedną naukę lub naukę w ogóle, ale nawet utożsamianej z mądrością." Dzieje europejskiej filozofii klasycznej Stefan Świeżawski
dla kolejnej osoby
str. 46, wers. 12
Za Króla! Za Ojczyznę! Za ile?
Oj, kurcze, nie zrozumiałam do końca.
No nic.
"... musimy wrócić do krzyżówki i pojechać okrężną drogą, aż do mostu".
Anna Sewell, "Mój Kary"
dla następnej zaczytanej osoby
str. 13, wers 18
..."No i nie musiałam liczyć się z głosem rozsądku ciotki Miłki,śmiejącej się z planów wuja...."B.Kosmowska-"Prowincja"
następny str28 werset 5
s. Maksymilla
"Pacjentom nie wolno jadać z personelem i jeszcze nigdy nie zdarzyło się, żeby któryś z chorych jadł obiad w Złotej Sali."
John Ortberg "Ja, którym chcę być. W poszukiwaniu Bożej wersji siebie."
Strona - 55, werset - 2
Bo On jest dobry, bardzo dobry...
"W gospodarstwie wiejskim umożliwiają racjonalne wykorzystanie na przestrzeni całego roku produktów własnego gospodarstwa, jak również oszczędzają częstych wyjazdów do miasta po zakup żywności wytwarzanej poza gospodarstwem."
Kuchnia polska,Warszawa 1976
Strona 344, wers 33
s. Maksymilla
Nie mam 33 wersu, więc wezmę 3
"Wcale nie byłem pewien, czy - gdybym faktycznie był kimś innym - byłbym w stanie się polubić." /To samo, co wyżej, bo akurat tę książkę mam pod ręką /
Strona 15, werset 10
Gość
"Wiara ze swoim światłem i mrokiem wciela się w człowieka jako istotę rozumną" (wprowadzenie - List Jana Pawła II z okazji czterechsetlecia śmierci św. Jana od Krzyża do o. Filipa Sainz de Baranda) św. Jan od Krzyża, Dzieła
str. 141 wers 12
Gość
Tej samej karze podlega, kto w celu rozpowszechniania produkuje, utrwala lub sprowadza, nabywa, przechowuje, posiada, prezentuje, przewozi lub przesyła druk, nagranie lub inny przedmiot, zawierające treść określoną w § 1 albo będące nośnikiem symboliki faszystowskiej, komunistycznej lub innej totalitarnej.
Kodeks karny
str. 99 w. 3
Gość
Odwracając się, z uśmiechem odpowiedział: "Oj, gdyby nie ta noga". - Aleksander Zapatoczny "Nowe cuda"
str. 16, wers 4
Gość
Cassie, jej najlepsza przyjaciółka z liceum, dopiero co urodziła swoje pierwsze dziecko i oczywiście zadzwoniła do Niny, z fałszywym trylem w swoim głosie rozprawiając o Ninie wiodącej ekscytujące życie, samotnej w wielkim mieście, próbującej swoich sił w sztuce, no bo iluż ludzi posiada taką zaciętość, by wciąż przeć na przód, na przekór wszystkiemu, ten szczególny rodzaj zawziętości?
Lisa Samson, ,,Bella"
strona 57, wers 10
s. Maksymilla
"Co jest moją winnicą? Czy w mojej pracy, posługach odnajduję własne powołanie?"
Krzysztof Wons SDS,
Modlitwa Ewangelią na każdy dzień. Okres zwykły, tygodnie XVIII-XXXIV.
Strona 100, werset 15
Gość
Ooo... ale rzuciłam stronę, ostatnio właśnie nad tym się zastanawiałam Sanderko
Stwierdzono, że o ile w wypadku problemów algebraicznych subiektywne odczucie ,,ciepła" staje się coraz bardziej intensywne w miarę kontynuowania pracy nad zadaniem, o tyle w wypadku problemów wymagających wglądu osoby badane prawie przez cały czas odczuwają ,,zimno".
Edward Nęcka, ,,Psychologia twórczości"
strona 158, wers 5
"W części "Pasek" narzędzi kliknij opcję "Do lewej", wyłącz pole wyboru "Pokazuj tekst" na przyciskach, po czym kliknij "Zastosuj"."
"szybki kurs Windows 98"
Strona 56, werset 2
Gość
"Francja jest jednym z najlepiej rozwiniętych krajów świata, o wyjątkowo zróżnicowanej gospodarce."
Ilustrowany Atlas Świata
strona 78, werset 11