"Furta"

• Nie jesteÅ› zalogowany.
  • Polecamy: Moda

Ogłoszenie

Jest to forum powo³aniowe, którego celem jest wspólne d±¿enie do Pana Boga, szukanie Go, odkrywanie swego powo³ania..., a wiêc modlimy siê za siebie :)

1.U¿ywamy tylko jednego konta i nie tworzymy podobnych nicków ani avatarów.
2.Dbamy o jêzyk na forum. Nie u¿ywamy wulgaryzmów.
3.Szanujemy siê wzajemnie. Nie obra¿amy, nie oczerniamy, nie wy¶miewamy innych forumowiczów.
4.U¿ywamy ogólnie przyjêtych zasad kultury.
5.Wszelkie naruszenia regulaminu czy jakie¶ zaistnia³e konflikty powinny byæ zg³oszone administracji.
6 Nie piszemy krótkich postów typu: "ok.", "acha", "super" itd.
7.Nie tworzymy nowych w±tków, je¶li taki temat ju¿ istnieje, szukamy.
8.Kolor czerwony jest przeznaczony tylko dla administratorów i moderatorów forum.
9.Je¶li wklejamy co¶ z jakiego¶ ¼ród³a, wklejamy te¿ link lub piszemy sk±d to wziêli¶my, ¿eby nie naruszaæ praw autorskich.
10. Dbamy o porz±dek na forum. Staramy siê nie pisaæ posta pod postem, u¿ywamy funkcji "edytuj", wyj±tkiem mo¿e byæ od¶wie¿enie tematu.
11. W zwi±zku z przeprowadzanymi na forum porz±dkami, przynajmniej raz na rok trzeba napisaæ chocia¿ jeden post. Osoby nieaktywne bêd± usuwane z forum.

Rangi na forum s± jedynie symboliczne, nie maj± odzwierciedlenia w rzeczywisto¶ci.

#1 2012-01-19 15:55:39

Kasia K

Administrator

4576923
SkÄ…d: Witnica
Punktów :   14 

cytaty o muzyce

Proponujê by¶my tu umieszczali cytaty o muzyce, ¶piewie, grze na chwa³ê Pana    .

Â¶w.Augustyn:
- „Kto ¶piewa, dwa razy siê modli”.

- „Chcecie wy¶piewywaæ chwa³ê Boga? Sami b±d¼cie tym, co ¶piewacie.
    A jeste¶cie Jego pie¶ni± pochwaln±, gdy wasze ¿ycie jest dobre”.

- „Módlmy siê ¶piewaj±c i modl±c siê ¶piewajmy”.

- „¦piewajcie g³osem, ¶piewajcie sercem, ¶piewajcie ustami, ¶piewajcie swoim ¿yciem”.

- „¦piew to wyraz rado¶ci, a ¶ci¶le mówi±c - wyraz mi³o¶ci”.

- "¦piewaæ piêknie Bogu, to znaczy ¶piewaæ z rado¶ci±. Co znaczy ¶piewaæ z rado¶ci±? Znaczy to, aby rozumieæ, ¿e nie mo¿na wyraziæ s³owami tego, co ¶piewa siê sercem”.

J.W. Goethe:
„Gdzie s³yszysz ¶piew, tam wst±p, tam dobre serce maj±. ¬li ludzie, wierzaj mi, ci nigdy nie ¶piewaj±”.

Karol Wojty³a:

„O jeste¶ znowu, ¶wiêta ³±czno¶ci – Muzyko – Melodio – Muzyko! Wywied¼ ¶cie¿kami w górê Mi³o¶ci to granie od dolin – Muzyko!”.

Wpatrywaæ siê Panie, w Twe ¶wiête Cia³o, pragnê do koñca moich dni,
bo me serce Ciebie pokocha³o, ukrytego w bia³ej Hostii.

B±d¼ uwielbiony za dzie³a Twoje, modlitw± uczyñ ¿ycie moje! (30.05.2010)             
mój blog- zapraszam:  http://wszystkozaczynasieodmodlitwy.blogspot.com/

#2 2012-01-19 17:51:35

sanderka1000

s. Maksymilla

5330629
Call me!
Punktów :   10 

Re: cytaty o muzyce

Kasia K napisał:

„Kto ¶piewa, dwa razy siê modli”.

A ja dopowiem: ten kto fa³szuje modli siê trzy razy, natomiast s³uchaj±cy fa³szuj±cego - cztery

Bo On jest dobry, bardzo dobry...

#3 2012-08-30 20:42:22

Kasia K

Administrator

4576923
SkÄ…d: Witnica
Punktów :   14 

Re: cytaty o muzyce

- "¦piew jest g³osem Ko¶cio³a, niezbêdn± czê¶ci± jego uroczysto¶ci, czyni piêkn± nawet pustyniê, daje zajêcie Anio³om, jest duchow± ozdob± niebiañskiej republiki".

- „¦piew jest odpoczynkiem dla duszy i pocz±tkiem pokoju. Uspokaja tumult i wzburzenie my¶li, u¶mierza gniew. Przygotowuje ludzi do mi³o¶ci, ³±czy odstêpców, godzi wrogów”.
                          ¶wiêty Bazyli Wielki

Wpatrywaæ siê Panie, w Twe ¶wiête Cia³o, pragnê do koñca moich dni,
bo me serce Ciebie pokocha³o, ukrytego w bia³ej Hostii.

B±d¼ uwielbiony za dzie³a Twoje, modlitw± uczyñ ¿ycie moje! (30.05.2010)             
mój blog- zapraszam:  http://wszystkozaczynasieodmodlitwy.blogspot.com/

Stopka forum

RSS