Użytkownik
Oj piękne habiciki mają Siostry, szczególnie z płaszczami, na żywo są jeszcze piękniejsze niż na zdjęciach... A mi było dane dzisiaj poznać pewną Karmelitankę na dzisiejszych Święceniach Diakonatu. Właściwie było to dość luźne spotkanie, ale przepełnione serdecznością i miłością, na żarty też znalazł się czas... Miałem wrażenie że przebywam z Aniołem...
Pozdrawiam wszystkich serdecznie!
Ale bajer Siostrzyczki organizują u mnie w Sokołowie rekolekcje dla dziewcząt... Może ktoś chętny? Fajnie byłoby się spotkać
Termin: 26 - 29.06.2009
Kontakt:
s. Avelina
tel: 042/6592177
Adres e-mail :powolania.karmel@wp.pl
Ostatnio edytowany przez poprostu_człowiek (2009-06-14 09:33:18)
Gość
Karmelitanki Dzieciątka Jezus....takie moje małe pragnienie...połączenie dwu dłoni-modlitwa i czyn
Gość
Siostry są również w mojej diecezji, a jest nią diecezja radomska, są w Skarżysku Kamiennej, gdzie znajduje się jedyna w Polsce wierna kopia wileńskiej Ostrej Bramy. Na dodatek powiem wam, ze w tym zgromadzeniu jest moja rodaczka z Pionek s. Joanna Ksiązek ( w zakonie s. Paula)
Gość
Najbliżej Ciebie Siostry są w Kroczycach- dom postulatu prowincji wrocławskiej. wejdź na stronę www.karmelitanki.pl tam masz rozpiskę dni skupień i rekolekcji, ale można przyjechać też indywidualnie, ja właśnie jestem u sióstr, ale jeszcze nie siostra, tylko w Chrystusie Panu
Gość
w Lublinie w tę sobotę 27 II będzie skupienie u sióstr
Gość
Strona Sióstr w Lublinie: http://www.lublin.karmelitanki.pl/index.php