Za Króla! Za Ojczyznę! Za ile?
szukajaaBoga- wg mnie to 'zwykłe' dominikanki, OP
Gość
A MOŻE w każdym razie skopiuj sobie adres obrazka, bo tam je na jakimś blogu znalazłam
Ostatnio edytowany przez szukajaca Boga (2011-09-16 06:03:07)
Gość
To urszulanki UR - mieszkam u nich w akademiku i poznalam 1 siostru s ich wspolnoty na tym obrazku.
Gość
tak, to Urszulanki Unii Rzymskiej, od prawej, s.Alina, ksiądz,s.Danuta, s.Faustyna i tej ostatniej nie kojarzę,czy mamy wątek dot.powołań o urszulankach?
szukajaca Boga napisał:
odnośnie ostatniego
? Dominikanki MB Różańcowej? tylko nie mają peleryny...
czy ja dobrze rozumiem, pytasz czy to Dominikanki MB Różańcowej? Jeśli tak, to muszę Cię zmartwić to nie one
To ja mam pytanie. Otóż widziałem Siostrę w niebieskim habicie i welonie podobnym do Albertynek po ślubach wieczystych (szczególnie do tego które SS. Albertynki mają m.in we Włoszech). Czy może mi ktoś pomóc i powiedzieć (napisać haha ) co to za Zgromadzenie ??
Ostatnio edytowany przez Honorat (2013-07-03 14:14:57)
to moze wklej zdjecie tych albertynek o ktorych mowisz i podaj jakies szczegoly np. czy mialy pas, krzyz itp
kiedy widziales i gdzie. bo jesli na JG to mozna sprawdzic czy jakies siostry nie mialy swojej pielgrzymki
Welon podobny do tej Siostry po lewej (Włochy):
Siostrę widziałem w sklepie z obuwiem Myślę, że z pielgrzymki bo jeszcze nie widziałem takich Sióstr w okolicach JG. Było to w środę 3 VII.
Na habicie brak krzyżyka tylko taki pasek (myślę, że przyszyty do habitu)
może zawierzanka
Gość
zawierzanki mają raczej takie bardziej kremowe te habity...
biale to tylko dominikanki, ale nie mają białych welonów a nawet jeśli to w nowicjacie i mają pas zamiast sznurka