"Poszedłbym za Tobą,Panie,ale..."
http://www.seminarium.wroclaw.pl/voxnos … n44_10.php
Pójście za Panem wiąże się na pewno z jakimiś obawami,wyrzeczeniem,rezygnacją z jakiegoś dobra...
Jeśli człowiek wybiera wygody,przyzwyczaja się do nich,później ciężko jest odpowiedzieć Bogu na głos powołania,ciężko zrezygnować z wygód i łatwo można zatracić powołanie.Czasem trzeba umieć zrezygnować z jakiegoś dobra- dla dobra większego.
Myślę,że ta Droga Krzyżowa jest taką pomocą,by głębiej zastanowić się czy ja czasem nie wybieram wygodnego życia,czy nie uciekam przed tym Bożym głosem,którego słyszę może na dnie serca...
A jakie są Wasze przemyślenia po odprawieniu tej Drogi Krzyżowej?
Gość
dostałam to od kogoś na mejla...
Gość
ooo, dziękuje bardzo za te rozważania
trochę jestem do tyłu jeśli chodzi o Wasze posty
dzięki raz jeszcze, sporo mi uświadomiły..
Moderator!
ja mam tę Droge Krzyżową w postaci multimedialnej
Dzisiaj Piątek, dzień Męki Pańskiej. Droga Krzyżowa to jedno z moich ulubionych nabożeństw. Właśnie odnalazłam ten wątek.
Dziękuję za niego Kasiu.
O dzięki Kamisia za odkopanie wątku, po latach patrzę na to, co pisałam w 2009 roku i się zdziwiłam, że nawet mądrze napisane ha ha Wydrukuję sobie tę Drogę Krzyzową, bo mimo, że mam już kilka, ta wydaje się być bardzo pomocna, po upływie lat
Na 1wszym skupieniu "Barki"(rok temu) odprawialiśmy taką Drogę Krzyżową podchodząc do każdej stacji Nawet nie wiedziałam, że kiedyś ją tu umieściłam
Służebnica Pana napisał:
ja mam tę Droge Krzyżową w postaci multimedialnej
a mozna poprosić o wersję multimedialną?
Gość
Chętnie bym rozważyła ale niestety nie mogę otworzyć powyższego linka, podaje komunikat przekroczono limit czasu połączeń i jakiś błąd wczytywania czy coś
kamień napisał:
Chętnie bym rozważyła ale niestety nie mogę otworzyć powyższego linka, podaje komunikat przekroczono limit czasu połączeń i jakiś błąd wczytywania czy coś
ściągnęłam na Worda i przygotowałam do wydruku, ale jak podasz swój mail to prześlę tobie. może być?
Użytkownik
Teraz się otwiera
Gość
weraikon jeśli masz to na kompie to proszę prześlij na maila, bo zrozumiałam, że pobrałaś, a mnie się ten link nie otwiera. Chyba, że znów coś źle czytam....a jakaś rozkojarzona jestem