Hej witajcie...nie wiedzia³am w jakim dziale utworzyæ ten watek...ale my¶lê, ¿e ten jest ok.
Czy kto¶ z Was nale¿y lub nale¿a³ kiedy¶ do takiej wspólnoty? Jakie s± Wasze opinie, przemy¶lenia dotycz±ce jej? Mo¿e kto¶ chcia³by siê podzieliæ co ta wspólnota zmieni³a w jego ¿yciu...
Ja nale¿ê do Odnowy dopiero rok, choæ nigdy bym nie pomy¶la³a, ¿e znajdê miejsce w takiej wspólnocie...wcze¶niej mia³am negatywne podej¶cie...ale Pan Bóg ma poczucie humoru...
O sobie napiszê pó¼niej...chcia³abym us³yszeæ Wasze zdanie...
Ja jestem ponad 5 lat w Odnowie w Duchu ¦wiêtym i mi bardzo du¿o to da³o. Da³am siê poprowadziæ Duchowi ¦wiêtemu poprzez formacjê i widzê jak bardzo siê zmieni³am przez te 5 lat. Przede wszystkim zbli¿y³am siê do Pana Boga, poznaj±c Jego poznawa³am siebie. Tak jak kiedy¶ bardziej wola³am prosiæ ni¿ dziêkowaæ Bogu, tak dziêki tej wspólnocie pokocha³am dziêkczynienie i nie wyobra¿am sobie ¿ycia inaczej jak tylko w dziêkczynieniu, uwielbieniu Pana, to dziêkczynienie otworzy³o mnie na kolejne ³aski...
Wiadomo, nie dla ka¿dego jest Odnowa charyzmatyczna, niektórzy odchodz±- ja wiedzia³am, ¿e mam tam byæ, ¿e to jest mi potrzebne. Tam Jezus poda³ mi rêkê, w tym momencie mojego ¿ycia, kiedy tego najbardziej potrzebowa³am, tam pozna³am swoje charyzmaty i utwierdzi³ mnie w powo³aniu, po prostu wiem czego chcê w ¿yciu .
Dziêki Kasia...a przesz³a¶ ju¿ Seminarium Odnowy wiary? My ju¿ jeste¶my na 29 tygodniu
Tak, 5 lat temu. Akurat jak przysz³am do wspólnoty to nastêpnego dnia zaczyna³y siê seminaria
Tydzieñ temu by³a u nas telewizja TVP 3, kamerowali nas na spotkaniu modlitewnym (tyle krêcili a ma³o co ujête, ale to zawsze co¶ ). Dzielê siê z Wami tym jak to u nas wygl±da (niebieska gitarzystka to ja) i ogólnie histori± katedry Gorzowskiej
http://gorzow.tvp.pl/26974490/17092016- … -niedziele