Użytkownik
Oragnizuje na innym forum katolickim losownaie patrona na rok 2016 i pomy¶la³am, ¿e kto¶ mo¿e zechce uczestniczyæ w inicatywie.
Trzeba napisaæ 3 ¶wiêtych, albo b³ogos³awionych, losowanie odbywa siê w Wigiliê Bo¿ego Naodzenia
Na Barce? Tam jest takie losowanie patrona co roku, jest tu gdzie¶ temat o tym, takie przekierowanie na Barkê jak kto¶ chce patrona. Te¿ biorê w tym udzia³ co roku...
Użytkownik
Poniewa¿ Papie¿ Franciszek og³osi³ rok mi³osierdzia, to mo¿e s. Faustyna na 2016 ???
W tym losowaniu patrona chodzi o to, ¿e podajemy ¶wiêtych i osoba zajmuj±ca siê tym modli siê i spo¶ród podanych ¶wiêtych losuje ka¿demu indywidualnie patrona na nowy rok. Na Barce bêdzie takie losowanie wiêc dam przekierowanie jak co¶ ruszy
Kochani, na "Barce" ruszy³a inicjatywa "patron na 2016 rok". Je¶li kto¶ chcia³by mieæ takiego patrona proszê zg³aszaæ siê tu:
http://powolaniowapomoc.p2a.pl/viewtopic.php?id=5720
Gość
Jestem bardzo wzruszona ¿e ta inicjatywa z patronami jest te¿ na Furcie, bo na Barcie ja to zapocz±tkowa³am lata temu, teraz w mojej wspólnocie w¶ród sióstr te¿ mamy ten zwyczaj tyle, ¿e losujemy patrona we Wszystkich ¦wiêtych. Moim patronem na ten rok jest Jan Bosco