Dziêkujê Ci Jezu, ¿e rozja¶niasz mi Pismo ¶w., za ¶wiat³o w codziennym rozwa¿aniu S³owa, ¿e wyra¼nie widzê Twoje prowadzenie i to, czego ode mnie chcesz, ¿e odda³e¶ dla mnie wszystko co mia³e¶,a teraz mi pomagasz odwzajemniaæ Twoj± mi³o¶æ i umieraæ dla siebie, by ¿yæ dla Ciebie, w zjednoczeniu z Tob±, bo tylko wtedy wydam obfite owoce w swoim ¿yciu. Dziêki, ¿e dajesz mi pragnienie kochania Ciebie mimo mojej s³abo¶ci, nêdzy, Ty poci±gasz mnie do mi³o¶ci- dziêkujê
Dziêkujê Tobie Panie za nocne czuwanie u oo.Kapucynów, za spotkanie wszystkich Odnów w Duchu ¦wiêtym z Gorzowa w 1 miejscu za Twoje przyj¶cie z nowym namaszczeniem! Chwa³a Tobie Panie!
tak ja równie¿ dziêkujê za czuwania razem z bp. Henrykiem który przyszed³ równie¿.. i po raz pierwszy te czuwanie odby³o sie w Katedrze Bia³ostockiej.. ufam, ¿e bêd± kolejne tego typu spotkania :0
Dziêki Panie.
Dziêkujê Panie za to, ¿e Twoja obietnica siê wype³ni³a, ¿e dobrze Ciê zrozumia³am. Dziêkujê, ¿e w dniu urodzin dosta³am od Ciebie to, o co prosi³am i ¿e Ty sam przypomnia³e¶ mi o tym przez pewn± osobê i potwierdzi³e¶ S³owem ewangelii, ¿ebym nie w±tpi³a, ¿e to otrzyma³am i pokaza³e¶ ca³± drogê ¿e przez 9 mies. ku temu mnie prowadzi³e¶, by mi to daæ w dniu urodzin. Dziêkujê!
Dziêkujê Panie za Twoje wezwanie do s³u¿by i za to, ¿e Ty znasz moje pragnienia i je wype³niasz. Dziêkujê za dzisiejsz± pos³ugê na gitarze z kole¿ank± podczas Mszy ¶wiêtej, za to, ¿e Ty zbierasz ludzi, by powsta³a scholka Dziêkujê za to, ¿e zbli¿asz mnie do siebie...
Dziêki Panie za wspania³y rekolekcyjny czas, spêdzony u ss. Klarysek od Wieczystej Adoracji. Dziêki za to, ¿e mog³am s³u¿yæ gitarowo na Mszach ¶w., za wyj¶cie nad jezioro i rado¶æ z ... Dziêki za poznanie nowych osób, za to, ze Ty dotyka³e¶ naszych serc podczas tych rekolekcji. I za wiele innych rzeczy- Dziêki!
Dziêkujê Panie za ¶wiat³o na modlitwie w jaki sposób mam Ci s³u¿yæ we wspólnocie i za szybkie potwierdzenie S³owa poprzez okazjê do dzia³ania
Dziêkujê Ci Panie za to, ¿e dzi¶ id±c na modlitwê zadzwoni³ telefon, ¿e Ty chcia³e¶ siê mn± pos³u¿yæ, bym og³osi³a kole¿ance Ewangeliê, za to, co ona zobaczy³a, ¿e konstrukcja z³ego w jej ¿yciu runê³a.
Dziêkujê za to,¿e to Ty sam kierowa³e¶ t± rozmow±, ¿e ona siê otwiera³a a mi Twoje S³owa w usta w³o¿y³e¶, a pó¼niej zobaczy³am, ¿e dzi¶ jest ta Ewangelia o czym my rozmawia³y¶my:)
Dziêki ¿e mog³am wyja¶niæ dziewczynie ewangeliê, która dzi¶ by³a przez ko¶ció³ do niej skierowana i za to, ¿e Ty mi da³e¶ S³owo z dzisiejszego czytania,¿e tak jak mi zosta³a ewangelia og³oszona tak teraz ja mam siê ni± dzieliæ, by innym pokazaæ drogê do wolno¶ci. Chwa³a Tobie Panie, ¿e Ty znasz i przenikasz cz³owieka, za to jak prowadzisz
* * *
Co¶ w±tek stan±³ widzê. Zagl±da tu trochê u¿ytkowników, czy nikt nie ma za co Bogu podziêkowaæ?
Wiadomo mo¿na to zrobiæ sam na sam z Bogiem, ale je¶li tu siê tym dzielisz, inni to widz±, Ty dajesz ¶wiadectwo i mo¿esz rozpaliæ wiarê innych. 1 zdanie to tak niewiele, a mo¿e komu¶ pomóc, otworzyæ oczy...
Zachêcam do dziêkowania Panu Bogu, bo na pewno macie za co
Dziêkujê Tobie Panie za udany zakup nowej- wymarzonej gitary akustycznej . Dziêkujê za natchnienie, za now± piosenkê, któr± napisa³am i nagranie ju¿ na nowej gitarze, za to, ¿e to Ty zapalasz moje serce do grania i ¶piewania na Twoj± chwa³ê
Dziêki Panie za Twoje prowadzenie, za to, ¿e codziennie dajesz mi ¶wiat³o podczas rozwa¿ania Twego S³owa i widzê o co chodzi w moim ¿yciu, dziêki za spowied¼ ¶w., ¿e mog³am byæ na ca³o¶ci rekol. parafialnych, za odpust zupe³ny i za Twoje obietnice, które ju¿ realizujesz
Dziêkujê Tobie Panie za kolejny etap rekolekcji lectio- divina, ¿e mog³am na nich byæ . Dziêki za kierownika duchowego, za niesamowite Twoje dzia³anie, za naprowadzanie mnie na w³a¶ciwe rozumienie S³owa, za to ¶wiat³o podczas medytacji, za spacery i piêkne refleksje, ¿e da³e¶ mi siê poznaæ i Ty sam prowadzi³e¶ te rekolekcje, za spowied¼ ¶w., za wylanie Ducha ¦wiêtego i odpust zupe³ny. Za to, ¿e potwierdzi³e¶ moje powo³anie i za tak wyra¼ny znak podczas rozmowy z kierownikiem duchowym. Dziêki za to, co uczyni³e¶ podczas tych rekolekcji, za nowe ¿ycie i za to, ¿e Twoje obietnice, siê wype³ni³y, ¿e ju¿ po wylaniu Ducha ¶wiêtego dostrzeg³am owoce tego, co mi obieca³e¶, bo Twoje S³owo Rhema ma moc sprawcz±- Ty mówisz i to siê dzieje
Dziêkujê Panie za to, co dzisiaj powiedzia³e¶ mi na modlitwie podczas rozwa¿ania Twego S³owa. Dziêkujê, ¿e Ty dotkn±³e¶ tego, co wczoraj przed snem Ci powiedzia³am, ¿e wa¿ne s± dla Ciebie moje pragnienia. Dziêki za zrozumienie dlaczego nie wskaza³e¶ mi diakonii muzycznej we wspólnocie lecz wstawiennicz±. Dziêkujê, za to, ¿e uczysz mnie tego, by pe³niæ Twoj± wolê a nie swoj± i aby nie goniæ za tym czego pragnê (oby szybciej) tylko pokaza³e¶ ¿e chcesz bym by³a przy Tobie, s³ucha³a Twego S³owa a Ty sam zajmiesz siê moimi pragnieniami i je¶li trzeba bêdzie - uczynisz cud. Dziêkujê za przyk³ady, które mi podsuwasz, za ludzi których mi pokazujesz, ¿e czego¶ pragnêli, ale Ty i Twoja wola by³a na 1 miejscu, zrezygnowali dla Ciebie z gonienia od razu za tym czego pragn± i okaza³o siê to Wielkim Owocem, bo te pragnienia zosta³y wype³nione i to o wiele lepiej ni¿ wyobra¿ali to sobie. Dziêkujê, ¿e pokaza³e¶ mi g³êbiê moich pragnieñ, ¿e to wszystko jest Twoim pragnieniem ale w odp.kolejno¶ci- najpierw Ty
Dziêkujê Panie za dzisiejsze spotkanie formacyjne, za nasze dzielenie siê..., za to, ¿e mog³am s³u¿yæ gr± na gitarze i prowadziæ z kole¿ank± spotkanie, za Twoje s³owa, za to, ¿e wcze¶niej skoñczy³am pracê i mog³am jechaæ- dziêki
Dziêkujê Tobie Panie za dzisiejsz± Mszê ¶w. z modlitw± o uzdrowienie, ¿e dzia³a³e¶ z moc±. Dziêki za Twoje S³owa do nas- wstawienników i za to, ¿e chcia³e¶ siê nami pos³ugiwaæ podczas modlitwy o uzdrowienie. Dziêki za ¶wiadectwa ludzi, których uzdrowi³e¶, za rado¶æ, za to, ¿e w kolejnych osobach rozpala³e¶ wiarê
Dziêkujê Ci, Panie, za piêciu wspó³braci neoprezbiterów; za wszystkie piêkne, ale te¿ trudne chwile w moim ¿yciu - bo du¿o mnie nauczy³y. Dziêkujê za moich rodziców, rodzeñstwo i wszystkich, których spotka³em na mojej drodze ¿ycia. Ale przede wszystkim bardzo dziêkujê za dar mojego ¿ycia, bo to przecie¿ ogromny cud...
Dziekuje Panie za dostatek, ktory mam, wiele osob nie ma mieszkania, butow, jedzenia, picia. Dziekuje za tyle ³ask, darów, mimo tego, ze i tak mi sie nic nie nalezy jednak Ty mi tyle dajesz.
Dziekuje za nowe ¿ycie w Tobie, za wolno¶æ ktora mam dzieki temu, dziekuje Panie.
Dziekuje Jezu Chryste, ¿e umarles za mnie, ze wyla³es swoja cenna, niewinna krew za mnie, bym mogl miec odpuszczone grzechy i przebywac w Nowym Jeruzalem.
Pozdrawiam wszystkich
Dziêkujê Panie za dzisiejsz± Mszê ¶w. z modl.o uzdrowienie, ¿e okaza³e¶ swoj± moc, ¿e pog³êbi³e¶ nasz± wiarê. Dziêkujê tak¿e za to, ¿e zacz±³e¶ wype³niaæ moje pragnienia, ¿e mogê robiæ to, co lubiê..., ¿e zmieniasz mnie, prowadzisz g³êbiej i dodajesz odwagi, dziêkujê za ludzi z mojej wspólnoty, ¿e trwamy w Tobie, ¿e Ty nas umacniasz, ¿e mo¿emy Ciê wielbiæ
Dziêkujê Matko Bo¿a za Twoje wstawiennictwo, za to, ¿e zawsze mogê na Ciebie liczyæ, dziêki za pobyt w Medugorje za Twoje wskazówki co do mego ¿ycia. Dziêki Panie za to, ¿e poprosi³am Ciê o to, bym w te wakacje mog³a pop³ywaæ nad jeziorem, a Ty da³e¶ mi ³askê p³ywania w jeziorze i w morzu Adriatyckim , dziêki za to, ¿e pokazujesz mi aby ¶mia³o mówiæ Tobie o swoich pragnieniach, bo Ty nie sk±pisz i dajesz o wiele wiêcej ni¿ jestem w stanie pomy¶leæ .
Dziêkujê Tobie Panie za lata formacji, za moj± kochan± wspólnotê Odnowy w Duchu ¦wiêtym ( z któr± by³am przez 6 lat i ponad 7 mies.), za moj± grupkê, za to, ¿e naj±³e¶ mnie do s³u¿by muzycznej, graj±c na gitarze i prowadz±c spotkania modlitewne. Dziêkujê za ludzi, których spotka³am, którzy przyprowadzili mnie do Ciebie, pomogli mi i tych, którym ja mog³am pomóc, za dobre s³owa które wczoraj us³ysza³am... Dziêki za po¿egnanie ze wspólnot±, za to, ¿e mog³am oddaæ Tobie chwa³ê daj±c ¶wiadectwo, co uczyni³e¶ ze mn± przez t± wspólnotê, formacjê, za to, ¿e jedna osoba pow.,¿e da³am jej nadziejê, bo zmaga siê z tym, z czego mnie wydoby³e¶. Panie, dziêki za to, ¿e twoje S³owo jest ¯ywe i wci±¿ aktualne, ¿e to co dzia³o siê kiedy¶ i jest spisane w Dziejach Apostolskich, dzieje siê tak¿e w naszych czasach, ¿e Duch ¦wiêty wyznacza do pos³ugi a wspólnota modli siê z na³o¿eniem r±k na rozes³anie. Dziêkujê Panie za to, ¿e mimo ludzkich s³ów, ¿e zwlekam z powiedzeniem Ci "Tak", da³e¶ mi odpowied¼, ¿e tak nie jest, ¿e wcale nie zwleka³am lecz ten czas by³ mi potrzebny. Dziêkujê za Twoj± dobroæ, ¿e Ty nigdy nie poganiasz, ¿e wiesz jak prowadziæ i dzi¶ nie ¿a³ujê, ¿e dopiero teraz Ci odpowiadam, ¿e Twoje S³owo mnie do tego momentu doprowadzi³o, ¿e wci±¿ dajesz znaki, ¿e idê w dobrym kierunku i nikt nie musi mnie rozumieæ, bo wa¿ne, ¿e My siê rozumiemy . Dziêkujê!