Florystka
W³a¶nie siê o niej dowiedzia³am,a 8 grudnia tu¿ tu¿,a wiêcej tu http://www.sirius-pl.iskri.net/teksty/2007.12.05.htm
Gość
Nie s³ysza³am nigdy o tym. Szkoda, ¿e bêdê w tym czasie w szkole.
Gość
Nie rozumiem tego:
B³ogos³awiona Dziewica obieca³a, ¿e wszystko o co ludzie j± poprosz± podczas Godziny ³aski (nawet o to co niemo¿liwe), bêdzie im odpuszczone
Gość
hehe no ja te¿... albo ten tekst jest ska¿ony albo co¶ jest nie tak
Warto w tym miejscu wspomnieæ o objawieniach Maryjnych w Montichiari, z których wywodzi siê ta forma pobo¿no¶ci. Mówi± one wyra¼nie o potrzebie sk³adania ofiar za kap³anów i osoby konsekrowane.
Maryja Ró¿a Duchowna ukaza³a siê tam z trzema wbitymi w serce mieczami, które symbolizuj± trzy rany zadawane przez nich Niepokalanemu Sercu Maryi:
Utrata powo³ania kap³añskiego/zakonnego- porzucenie kap³añstwa, sekularyzacjê, kryzys powo³añ i powo³anych
¯ycie dusz wybranych w grzechach ¶miertelnych,
Oraz "zdradê Judasza" gdy trac±c wiarê kap³ani/zakonnicy/zakonnice staj± sie wrogami Ko¶cio³a.
Godzina ³aski minê³a, ale zadanie zostaje i jaki¶ taki przestrach, w jakich czasach my ¿yjemy. Miejmy nadziejê, z
¯e znajd± siê dusze ofiarne, które podejm± to wyzwanie, po za tym nigdy Pan Jezus ³aski nie sk±pi i skoro my tu w tych czasach jeste¶my to w³a¶nie by¶my sobie z tym poradzili.
http://8grudnia.rosemaria.pl/objawienia … index.html
By³am w pracy i przypomnia³o mi siê 5 min przed koñcem tej godziny
Kasia K napisał:
By³am w pracy i przypomnia³o mi siê 5 min przed koñcem tej godziny
Lepiej pó¼no ni¿ wcale, zawsze mo¿na byæ "robotnikiem ostatniej godziny" :-)
Pora taka, ¿e wszyscy s± w szkole albo w pracy.
Nawet Maryja przy Zwiastowaniu krz±ta³a siê po domu;)
Z kolei Godzina Mi³osierdzia (15 godz.) z regu³y zastaje mnie w autobusie/tramwaju i w metrze,
wszystko zale¿y od krótkiej chwili pamiêci, ¿eby uczciæ Tajemnicê, która siê w tym czasie dokonujê, takie ma³e
jestem-pamiêtam-czuwam.
Idealnie krótk± modlitw±, która ogarnia wszystkich jest Modlitwa Piêciu Palców, "wymy¶lona" przez papie¿a Franciszka, jeszcze w Argentynie:
polecam ka¿demu
Z Bogiem