"Furta"

Ogłoszenie

Jest to forum powo³aniowe, którego celem jest wspólne d±¿enie do Pana Boga, szukanie Go, odkrywanie swego powo³ania..., a wiêc modlimy siê za siebie :)

1.U¿ywamy tylko jednego konta i nie tworzymy podobnych nicków ani avatarów.
2.Dbamy o jêzyk na forum. Nie u¿ywamy wulgaryzmów.
3.Szanujemy siê wzajemnie. Nie obra¿amy, nie oczerniamy, nie wy¶miewamy innych forumowiczów.
4.U¿ywamy ogólnie przyjêtych zasad kultury.
5.Wszelkie naruszenia regulaminu czy jakie¶ zaistnia³e konflikty powinny byæ zg³oszone administracji.
6 Nie piszemy krótkich postów typu: "ok.", "acha", "super" itd.
7.Nie tworzymy nowych w±tków, je¶li taki temat ju¿ istnieje, szukamy.
8.Kolor czerwony jest przeznaczony tylko dla administratorów i moderatorów forum.
9.Je¶li wklejamy co¶ z jakiego¶ ¼ród³a, wklejamy te¿ link lub piszemy sk±d to wziêli¶my, ¿eby nie naruszaæ praw autorskich.
10. Dbamy o porz±dek na forum. Staramy siê nie pisaæ posta pod postem, u¿ywamy funkcji "edytuj", wyj±tkiem mo¿e byæ od¶wie¿enie tematu.
11. W zwi±zku z przeprowadzanymi na forum porz±dkami, przynajmniej raz na rok trzeba napisaæ chocia¿ jeden post. Osoby nieaktywne bêd± usuwane z forum.

Rangi na forum s± jedynie symboliczne, nie maj± odzwierciedlenia w rzeczywisto¶ci.

#1 2014-06-13 20:38:49

Kasia K

Administrator

4576923
SkÄ…d: Witnica
Punktów :   14 

¶wiadectwa z Lednicy

Kto by³- dzielmy siê

¦wiadectwo ogólne po 9 latach Lednicy

Po 2 latach przerwy przez pracê w Hiszpanii powróci³am znów nad Lednicê. To by³ mój 9 raz.
Chcia³abym siê podzieliæ z Wami ¶wiadectwem z Lednicy, która wychowa³a mnie na drodze wiary.
Gdy by³am 1-wszy raz w 2004r. dostawali¶my pier¶cieñ z wyryt± ewangeli± wg ¶w. Jana 21,17 kiedy Jezus pyta Szymona Piotra: Czy kochasz Mnie? a on odpowiada: Panie, Ty wszystko wiesz, Ty wiesz, ¿e Ciê kocham. Jezus wtedy zapyta³ o to tak¿e mnie.
Od 1-wszej Lednicy minê³o kilka lat i teraz widzê, ¿e ten czas by³ czasem kszta³towania mojej wierno¶ci Bogu, bo kochaæ Jezusa, to szukaæ Go, poznawaæ i i¶æ za Nim. Pamiêtam do tej pory s³owa ¶w.Jana Paw³a II, które wtedy do nas powiedzia³: "Nie bójcie siê powiedzieæ Chrystusowi "TAK", choæ to mi³o¶æ wymagaj±ca, ale nie bójcie siê kochaæ Chrystusa, On 1-wszy nas umi³owa³ do koñca".
Lednica rozpala³a moj± wiarê, motywowa³a do szukania Jezusa, poprzez rekolekcje, formacjê we wspólnocie, Przystanek Jezus itd.
W tym roku szykowa³am siê na czuwanie przed Zes³aniem Ducha ¦wiêtego ze wspólnot±, nie bra³am Lednicy pod uwagê, a¿ niechc±co zerknê³am na zdjêcie i opis tegorocznego spotkania, bo kto¶ akurat wrzuci³ na fb jak w³±czylam komputer, no i jakby strza³a pragnienia przeszy³a moje serce, to by³o coraz silniejsze.
Teraz wiem dlaczego mia³am tam byæ . W tym roku Lednica mia³a 18-tkê, dostawali¶my lednickie dowody osobiste jako symbol dojrza³o¶ci wiary i pier¶cieñ z napisem: "W Tobie mam upodobanie" symbolizuj±cy przynale¿no¶æ do Boga Ojca. Tak¿e o 15.00 podczas Koronki do MB przed Naj¶w.Sakramentem zdjê³am stary pier¶cieñ, a za³o¿y³am nowy- pier¶cieñ za¶lubin z Panem Jezusem, gdzie odp. Mu "TAK" na pytanie, które otrzyma³am podczas modlitwy Pismem ¶w. (Pwt 30,20) czy wybieram drogê z Nim, mi³uj±c Pana Boga, s³uchaj±c Jego g³osu, lgn±c do Niego, bo to jest to ¿ycie w b³ogos³awieñstwie.

Tegoroczna Lednica

Jeszcze chcia³abym siê podzieliæ tym, jak wa¿ne s± pragnienia, które rodz± siê w naszych sercach.
Wiedzia³am tylko, ¿e chcê jechaæ, szuka³am w Gorzowie, ale nie by³o akurat z tych parafii wyjazdu wiêc ostatnia opcja- poci±g. Zapisa³am siê indywidualnie, z sekretariatu Lednicy udzielili mi informacji, tak¿e ju¿ wszystko wiedzia³am. Jak ju¿ mia³am wszystko za³atwione, dowiedzia³am siê od kole¿anki, ¿e jest wyjazd z 1 parafii w Gorzowie, gdzie nie szuka³am, ale kierowa³am siê my¶l±, ¿e Pan Bóg jest tam, gdzie porz±dek, wiêc skoro ju¿ wiem co i jak, nie bêdê kombinowaæ. Jak jecha³am razem z kole¿ank± do Gorzowa- ona na wyjazd autobusem, a ja dalej poci±giem, to mia³am my¶li czy ja dobrze rozezna³am, bo oni bêd± na polu po 10.00, a ja o 11.08 w Lednogórze, a jeszcze ok. 8km pieszo, ale odrzuci³am te my¶li, bo przypomnia³o mi siê, ¿e ¶w. Franciszek czêsto przestrzega³ przed zmian± zdania.
W Poznaniu do³±czy³a do mnie dziewczyna, która te¿ jecha³a sama, tak¿e 8km szybko nam zlecia³o
Na miejscu okaza³o siê, ¿e Gorzów mia³ awariê i jeszcze jest w trasie, czyli to, ¿e jecha³am poci±giem to by³ najlepszy wybór, a z powrotem dziêki Panu Bogu, który pos³u¿y³ siê kole¿ank± wróci³am z Gorzowem, a nawet Agatê (poznan± w poci±gu) nasz kierowca podwióz³ do Poznania.
Wniosek: Je¶li czujesz dobre pragnienie w sercu- id¼ za nim i nie martw siê o nic. Zaufaj Temu, który rozpala Twoje serce. Ty tylko zrób krok, a On zajmie siê reszt±. Ta Lednica nauczy³a nas tego, bo dziêki Bogu nie musia³y¶my i¶æ pieszo w nocy, czekaæ na poci±g i zasn±æ w nim, bo do domu daleko.

To by³ czas ³ask:
-podczas spowiedzi ¶w.- namaszczenie olejem mocy i rado¶ci pob³ogos³awionym przez Papie¿a Franciszka
-1-wszy raz sz³am w procesji Lednickiej
-spotkanie "Barki- pomocy powo³aniowej"-  by³o wspaniale!
-Msza ¶w.
-odnowienie przyrzeczeñ chrzcielnych
-po¶wiêcenie pier¶cieni
-Adoracja NS, pokój serca i ta cisza... Ten, dla Którego jeste¶my, jest po¶ród nas
-Wybór Chrystusa
i wiele innych rzeczy.
O 24.45- przej¶cie przez Rybê i wyj¶cie do autobusu.

Bogu niech bêd± dziêki!!!

A teraz w niedzielê czeka mnie zadanie, opowiedzieæ o Lednicy zamiast kazania na Mszy ¶w. m³odzie¿owej.
Proszê, pomódlcie siê za mnie, by to, co powiem trafi³o do ludzkich serc i zachêci³o m³odych na kolejne spotkanie, byæ mo¿e ju¿ z mojej parafii

Wpatrywaæ siê Panie, w Twe ¶wiête Cia³o, pragnê do koñca moich dni,
bo me serce Ciebie pokocha³o, ukrytego w bia³ej Hostii.

B±d¼ uwielbiony za dzie³a Twoje, modlitw± uczyñ ¿ycie moje! (30.05.2010)             
mój blog- zapraszam:  http://wszystkozaczynasieodmodlitwy.blogspot.com/

#2 2014-06-14 08:15:12

kamisia

Użytkownik

Punktów :   

Re: ¶wiadectwa z Lednicy

Ka¶ka jestem z Tob±,
a tak przy okazji Ty nic nie musia³aby¶ mówiæ wystarcz± twoje oczy, u¶miech i postawa - to przemawia.
A modlitwê masz za³atwion±.
Pozdrawiam

Pe³niæ wolê Pana!

#3 2014-06-14 08:37:50

Kasia K

Administrator

4576923

kamisia, ale mnie roz¶mieszy³a¶, dziêki i oczywi¶cie dziêki za modlitwê, to bardzo wa¿ne, bo wczoraj rozmawia³am z ksiêdzem i pyta³am ile to ma trwaæ, pow.¿e ok.15min nawet do 30 mo¿e byæ, wolê 1wsz± wersjê Kilka razy mówi³am ¶wiadectwa, ale to bêdzie moje 1wsze kazanie

#4 2014-06-14 11:38:35

Marzenak

wierna Panu- moderator

SkÄ…d: Dolny Slask,Ateny
Punktów :   17 

Kasiu niech Duch Swiety Cie prowadzi.No i daj znac jak Ci poszlo

BOGU MEMU UFAM ON PROWADZI MNIE

Na¶laduj Chrystusa-kochaj i s³u¿

#5 2014-06-15 18:23:30

Kasia K

Administrator

4576923

Ju¿ po wszystkim Kiedy stanê³am przy mikrofonie, Pan Jezus zabra³ ca³y strach, mówi³am na luzie, a kole¿anki ze wspólnoty powiedzia³y, ¿e mówi³am same najwa¿niejsze rzeczy a na koniec poprowadzi³am m³odych do modlitwy wyboru Chrystusa. Bardzo ci±gnie mnie do takiego przemawiania, zupe³ne przeciwieñstwo do tego, co by³o kiedy¶, a najlepsze, ¿e Pan daje moc i si³ê, zabiera to, co przeszkadza³oby w mówieniu. Chwa³a Panu!

#6 2014-06-15 22:40:58

biedronka

Użytkownik

Punktów :   

Kasiu, chcialam podziekowaæ za Twoje ¶wiadectwo o Lednicy teraz wiem, ¿e w przyszlym roku muszê tam pojechaæ w³a¶nie z powodu obaw, ¿e bêde musiala jechaæ tam sama zrezygnowa³am ale dobrze ze sa takie osoby jak Ty ktore pokazuja swoja historia i wlasna odwaga ze warto zaufac Panu, u mnie jak widac z tym zaufaniem ró¿nie bywa

Stopka forum

RSS