Ja u sióstr Betanek p³aci³am teraz po 25 z³ za nocleg, za nocleg w 6 osobowym pokoju, polecam, siostry super
bbeata napisał:
nie nie mi bardziej zalezalo na pobycie nie zwiazanym z pielgryzmkami, tlumem.. raczej po30.08 pocz.wrzesnia
Wystarczy zadzwoniæ i zapytaæ, ale robiæ to jak najszybciej poniewa¿ siostry musz± posprz±taæ po tej fali pielgrzymkowej.
Odswiezam temat,gdzie sie udac na tygodniowy pobyt z wyzywieniem( w miare rozsadne ceny),ktos cos w temacie ?
Mo¿e Chrystusowcy? albo s Urszulanki o których wspomina³am,ale nie wiem jak to wygl±da u nich z kwesti± wy¿ywienia.
pod tym linkiem jest lista wszystkich tanich noclegów w Czêstochowie z adresem i telefonem. Mo¿na wybieraæ, przebieraæ:
http://mimj.pl/media/Lista_Domow.pdf
Użytkownik
polecam najlepsze biuro podró¿y - nasz± furtow± Kamciê za³atwi super tanie noclegi w bardzo dobrych warunkach (a w dobrym uk³adzie z siostrami, jak siê okaza³o nawet darmowe), a tak¿e full dodatkowych atrakcji niedostêpnych dla przeciêtnego cz³owieczka, który przyje¿d¿a na Jasn± Górê (je¶li my¶licie, ¿e stra¿ jasnogórska pilnuje miejsc, do których nie powinni¶cie wchodziæ, to z Kamci± zmienicie zdanie) a gratis mo¿ecie oczekiwaæ tournee po wszystkich zakonach Czêstochowy! taka ma³a reklama
Je¶li chodzi o nocleg i mo¿liwo¶æ wracania o której godzinie siê chce np po nocnym czuwaniu to polecam ss. Franciszkanki od Pokuty i Mi³o¶ci Chrze¶cijañskiej. (ok. 3minuty drogi od Jasnej Góry) U Sióstr dostaje siê kluczyk i samemu przychodzi. Nie trzeba biec z wywieszonym jêzykiem od razu po apelu. Chocia¿ z tego co ja siê orientujê to tam bez jedzenia.
S± te¿ ss. zmartwychwstanki, to jakie¶ 10minut drogi z Jasnej Góry w dó³ alejami. Tak jak mówi siostrzyczka czasem warto mnie poprosiæ i jak siê okazuje nocleg staje siê darmowy. Co do obiadów to te¿ trzeba dopytaæ.
Mo¿na te¿ zapytaæ o nocleg u ss. Nazaretanek na ul. 7 Kamienic to jakie¶ 3minuty drogi.
Nocleg przeciêtnie kosztuje 30z³, chyba ¿e s± wyj±tki o których pisze siostrzyczka.
Co do posi³ków to te¿ najlepiej spytaæ, a je¶li wychodzi³oby drogo to u ss. Franciszkanek mo¿na korzystaæ z takiej ma³ej kuchni. Mo¿na sobie i¶æ do sklepu, który jest dos³ownie 100m dalej, kupiæ jaki¶ kawa³ek chleba i samemu zrobiæ ¶niadanie, kolacje, podwieczorek itp.
Obiad w domu pielgrzyma kosztuje ok. 18z³
Jeszcze polecam np. z³apaæ siê na Jasnogórskie Dni Skupienia z modlitw± o uzdrowienie, prowadzone przez Egzorcystê Archidiecezji Czêstochowskiej, uczestnicy maj± obni¿one koszty.
Jak bêdziesz znaæ jaki¶ termin i wiêcej szczegó³ów to s³u¿ê pomoc±