Gość
Macie jakieś godne polecenia książki?
Ja polecam wam dzisiaj "Zranionego Pasterza"
Gość
Oczywiście "Dzienniczek".... ale chyba nie muszę go polecać...świetna książka,a można nawet rzec przewodnik duchowy Czyta się go jednym tchem....
Ja polecam "Rozwazania o wierze" Autorstwa Ks. Tadeusza Dejczera
Rowniez "Dzieje duszy"
A co do bardziej swieckich ksiazek to Madame
Gość
A ja polecam "Kobieta, kapłaństwo serca" Jo Croissant oraz "Mała Arabka" - o bł. Mariam Baouardy, karmelitance bosej
Gość
Polecam Dzieła Elżbiety Od Trójcy Przenajświętszej i Urzekającą- ale tu trzeba zwróci uwagę na to, że Ci ałtorzy są ewangelikami i niektóre sprawy poruszają sprzecznie z Kościołem Katolickim.
Gość
Ja dorzucę ,,Jedenaście klęczników", ,,Obcując ze świętymi. Franciszka Siedliska", ,,Wyznania" św. Augustyna i książki Paulo Coelho
Użytkownik
ja polecam 3 książki z tego co już zostało polecone czyli konkretnie zraniony pasterz, dzieje duszy i Dzienniczek, a dodatkowo paschalny deszcz, zaryzykować życie, spełniony sen (o x.Bosco) i wschód słońca (o św.M.D.Mazzarello). jak mi coś przyjdzie do głowy jeszcze (a pewnie tak będzie jak tylko wyłączę komputer) to napiszę... o już mi się jeszce dwie przypomniały "urzekająca" i "dzikie serce"... ale i tak jeszcze coś wymyślę
Moderator!
Ja polecam "Adoracje" ks. Edward Staniek i książkę, którą ostatnio przeczytałam "Trafiona przez piorun" świadectwo pani Glori Polo
Gość
Ktoś wymieniał nazaretańskie książki, to ja jeszcze dorzucę "Dzieje duszy Franciszki Siedliskiej" Marii Winowskiej, "Fortepian Pana Boga" (o Matuchnie) i "Gniazdo aniołów" (o bł. Męczenniczkach z Nowogródka)
dwie ostatnie są autorstwa s. Noeli Wojtatowicz, która ma genialny styl
Gość
Caritas- poszukam tych książek Bo tamte naprawdę mnie zachwyciły
Dzięki
Gość
a ja bym poszukała też jednej z tych, co wymieniałaś, bo nawet nie wiedziałam, że istnieje
Ja rowniez polecam krotkie opowiadania dla ducha szczegolnie autorstwa Bruna Ferrero np." Zna to tylko wiatr" "CZasem wystarczy promyk slonca" "Wazna roza" itp..
Gość
Dorzucę jeszcze ,,Małego Księcia", ,,Tryptyk rzymski", zbiorki poezji ks. Jana Twardowskiego i Kazimierza Przerwy-Tetmajera (a szczególnie wiersz ,,Zmartwychwstały").
Caritas- szukajcie, a znajdziecie
Gość
Rita, pisałaś o książkach Paulo Coelho... trochę mnie to zastanawia, bo zaliczany jest do pisarzy New Age... od jakiegoś czasu unikam go, choć niektóre teksty ma mądre...
Gość
Ja czytałam jedna książke Paulo Coelho,ale nie pamiętam tytułu...coś z rzeką.... ale bardzo mądra ksiązka i to pod względem religijnym
Gość
myślę, że powinniśmy się przyjże książkom Paula- sam je kiedyś czytałam, ale jeden jezuita otworzył mi oczy, że autor niby ciągle porusza sfery ducha, ale tak naprawdę nigdy nie nazywa rzeczy po imieniu, że chodzi mu o Boga a to dlatego by książka pasowała szerszej publice i tym co wyznają Boga jak i tym co szukają filozofi życia, powiedział mi też gdy broniłam Paula słowami Boga: Strzeżcie się wszystkiego co ma chocby pozór zła.
Gość
Ja się tam nie znam, ale bardzo podobają mi się jego książki, fakt, że w niektórych momentach wydają mi się co najmniej dziwne. ale zawierają w sobie trochę prawd uniwersalnych i za to go lubię
a czytaliscie albo ogladaliscie Umberto Eco Imie rozy z inkwizycja troche "barwnie" ukazana...
Gość
ja czytałam i podobała mi się ta książka wogóle ja jestem molem książkowym
a to raczej odwrotnosc mnie bo ja czytam jak juz faktycznie czy spodoba mi sie film czy ksiazka wydaje sie dosyc interesujaca tak to nie ma szans zebym czytala chocby lektury szkolne