"Furta"

• Nie jesteÅ› zalogowany.
  • Polecamy: Komputery

Ogłoszenie

Jest to forum powo³aniowe, którego celem jest wspólne d±¿enie do Pana Boga, szukanie Go, odkrywanie swego powo³ania..., a wiêc modlimy siê za siebie :)

1.U¿ywamy tylko jednego konta i nie tworzymy podobnych nicków ani avatarów.
2.Dbamy o jêzyk na forum. Nie u¿ywamy wulgaryzmów.
3.Szanujemy siê wzajemnie. Nie obra¿amy, nie oczerniamy, nie wy¶miewamy innych forumowiczów.
4.U¿ywamy ogólnie przyjêtych zasad kultury.
5.Wszelkie naruszenia regulaminu czy jakie¶ zaistnia³e konflikty powinny byæ zg³oszone administracji.
6 Nie piszemy krótkich postów typu: "ok.", "acha", "super" itd.
7.Nie tworzymy nowych w±tków, je¶li taki temat ju¿ istnieje, szukamy.
8.Kolor czerwony jest przeznaczony tylko dla administratorów i moderatorów forum.
9.Je¶li wklejamy co¶ z jakiego¶ ¼ród³a, wklejamy te¿ link lub piszemy sk±d to wziêli¶my, ¿eby nie naruszaæ praw autorskich.
10. Dbamy o porz±dek na forum. Staramy siê nie pisaæ posta pod postem, u¿ywamy funkcji "edytuj", wyj±tkiem mo¿e byæ od¶wie¿enie tematu.
11. W zwi±zku z przeprowadzanymi na forum porz±dkami, przynajmniej raz na rok trzeba napisaæ chocia¿ jeden post. Osoby nieaktywne bêd± usuwane z forum.

Rangi na forum s± jedynie symboliczne, nie maj± odzwierciedlenia w rzeczywisto¶ci.

#1 2008-09-22 06:23:46

Tereska

Matka Generalna

4150737
Punktów :   

Opowiadania

Proponuje taka zabawê w tworzenie naszego opowiadania to znaczy kto¶ zaczyna opowiadanie a potem dopisujemy po nastêpnym zdaniu . A wiec pozwolê sobie zacz±æ. "Za morzem i siedmioma lasami mieszka³ pewien cz³owiek." i teraz kto¶ daje ci±g dalszy i tak dalej i tak dalej

"Nie ma nas, jestem ja i nabita lufka.
I spust daj do g³owy albo daj spust emocjom
w sumie obydwie opcje mnie wykoñcz±.
Jestem sama i starczy bo tylko bóg wie ¿e sama w sobie przeprowadzam najwiêksze k³ótnie.
Dla ciebie okej, ale nie jestem kim¶ kogo widzisz.
Na twarzy zero zmartwieñ, w ¶rodku kawa³ zimnej bry³y."

#2 2008-09-22 14:14:19

Caritas

Gość

Re: Opowiadania

Ten cz³owiek by³ bardzo brzydki, ale mia³ dobry charakter

#3 2008-09-22 16:37:29

Rita

Gość

Za morzem i siedmioma lasami mieszka³ pewien cz³owiek. Ten cz³owiek by³ bardzo brzydki, ale mia³ dobry charakter. Pracowa³ solidnie i uczciwe i mimo zewnêtrznej brzydoty by³ szanowanym cz³owiekiem.

#4 2008-09-22 18:11:14

¦liwka

Gość

Za morzem i siedmioma lasami mieszka³ pewien cz³owiek. Ten cz³owiek by³ bardzo brzydki, ale mia³ dobry charakter. Pracowa³ solidnie i uczciwe i mimo zewnêtrznej brzydoty by³ szanowanym cz³owiekiem. By³ niestety tak¿e ubogi, bo mia³ do utrzymania czterdzie¶cioro swoich dzieci.

#5 2008-09-22 18:33:22

Caritas

Gość

Za morzem i siedmioma lasami mieszka³ pewien cz³owiek. Ten cz³owiek by³ bardzo brzydki, ale mia³ dobry charakter. Pracowa³ solidnie i uczciwe i mimo zewnêtrznej brzydoty by³ szanowanym cz³owiekiem. By³ niestety tak¿e ubogi, bo mia³ do utrzymania czterdzie¶cioro swoich dzieci. Niestety musi utrzymaæ tych "czterdziestu rozbójników" sam, bo jego ¿ona w³a¶nie zostawi³a go dla m³odszego.

(trochê to drastyczne, ale co tam... )

#6 2008-09-22 18:37:58

¦liwka

Gość

Za morzem i siedmioma lasami mieszka³ pewien cz³owiek. Ten cz³owiek by³ bardzo brzydki, ale mia³ dobry charakter. Pracowa³ solidnie i uczciwe i mimo zewnêtrznej brzydoty by³ szanowanym cz³owiekiem. By³ niestety tak¿e ubogi, bo mia³ do utrzymania czterdzie¶cioro swoich dzieci. Niestety musi utrzymaæ tych "czterdziestu rozbójników" sam, bo jego ¿ona w³a¶nie zostawi³a go dla m³odszego. Ale ¿eby sprawiedliwo¶ci sta³o siê zado¶æ, m³odszy kochane ¿ony brzydkiego cz³owieka, z dnia na dzieñ kurczy³ siê, wiêc ostatecznie niewierna ¿ona zosta³a z niczym. ()

#7 2008-09-22 18:45:22

Caritas

Gość

Za morzem i siedmioma lasami mieszka³ pewien cz³owiek. Ten cz³owiek by³ bardzo brzydki, ale mia³ dobry charakter. Pracowa³ solidnie i uczciwe i mimo zewnêtrznej brzydoty by³ szanowanym cz³owiekiem. By³ niestety tak¿e ubogi, bo mia³ do utrzymania czterdzie¶cioro swoich dzieci. Niestety musi utrzymaæ tych "czterdziestu rozbójników" sam, bo jego ¿ona w³a¶nie zostawi³a go dla m³odszego. Ale ¿eby sprawiedliwo¶ci sta³o siê zado¶æ, m³odszy kochane ¿ony brzydkiego cz³owieka, z dnia na dzieñ kurczy³ siê, wiêc ostatecznie niewierna ¿ona zosta³a z niczym. Chcia³a wiêc wróciæ do pozostawionej rodziny, ale niestety brzydki dobry cz³owiek nie chcia³ jej przyj±æ, bo...

#8 2008-09-22 18:52:55

Rita

Gość

Za morzem i siedmioma lasami mieszka³ pewien cz³owiek. Ten cz³owiek by³ bardzo brzydki, ale mia³ dobry charakter. Pracowa³ solidnie i uczciwe i mimo zewnêtrznej brzydoty by³ szanowanym cz³owiekiem. By³ niestety tak¿e ubogi, bo mia³ do utrzymania czterdzie¶cioro swoich dzieci. Niestety musi utrzymaæ tych "czterdziestu rozbójników" sam, bo jego ¿ona w³a¶nie zostawi³a go dla m³odszego. Ale ¿eby sprawiedliwo¶ci sta³o siê zado¶æ, m³odszy kochane ¿ony brzydkiego cz³owieka, z dnia na dzieñ kurczy³ siê, wiêc ostatecznie niewierna ¿ona zosta³a z niczym. Chcia³a wiêc wróciæ do pozostawionej rodziny, ale niestety brzydki dobry cz³owiek nie chcia³ jej przyj±æ, bo nie potrafi³ jej ponownie zaufaæ.

#9 2008-09-22 18:59:12

Caritas

Gość

Za morzem i siedmioma lasami mieszka³ pewien cz³owiek. Ten cz³owiek by³ bardzo brzydki, ale mia³ dobry charakter. Pracowa³ solidnie i uczciwe i mimo zewnêtrznej brzydoty by³ szanowanym cz³owiekiem. By³ niestety tak¿e ubogi, bo mia³ do utrzymania czterdzie¶cioro swoich dzieci. Niestety musi utrzymaæ tych "czterdziestu rozbójników" sam, bo jego ¿ona w³a¶nie zostawi³a go dla m³odszego. Ale ¿eby sprawiedliwo¶ci sta³o siê zado¶æ, m³odszy kochane ¿ony brzydkiego cz³owieka, z dnia na dzieñ kurczy³ siê, wiêc ostatecznie niewierna ¿ona zosta³a z niczym. Chcia³a wiêc wróciæ do pozostawionej rodziny, ale niestety brzydki dobry cz³owiek nie chcia³ jej przyj±æ, bo nie potrafi³ jej ponownie zaufaæ. I mia³ racjê. W tym czasie ca³a czterdziestka, z których wielu by³o ju¿ niem³odych, trafi³a na spotkanie ludzi zwi±zanych z...

#10 2008-09-22 19:11:12

Rita

Gość

Za morzem i siedmioma lasami mieszka³ pewien cz³owiek. Ten cz³owiek by³ bardzo brzydki, ale mia³ dobry charakter. Pracowa³ solidnie i uczciwe i mimo zewnêtrznej brzydoty by³ szanowanym cz³owiekiem. By³ niestety tak¿e ubogi, bo mia³ do utrzymania czterdzie¶cioro swoich dzieci. Niestety musi utrzymaæ tych "czterdziestu rozbójników" sam, bo jego ¿ona w³a¶nie zostawi³a go dla m³odszego. Ale ¿eby sprawiedliwo¶ci sta³o siê zado¶æ, m³odszy kochane ¿ony brzydkiego cz³owieka, z dnia na dzieñ kurczy³ siê, wiêc ostatecznie niewierna ¿ona zosta³a z niczym. Chcia³a wiêc wróciæ do pozostawionej rodziny, ale niestety brzydki dobry cz³owiek nie chcia³ jej przyj±æ, bo nie potrafi³ jej ponownie zaufaæ. I mia³ racjê. W tym czasie ca³a czterdziestka, z których wielu by³o ju¿ niem³odych, trafi³a na spotkanie ludzi zwi±zanych z produkcj± czechos³owackich filmów animowanych. Przypadkowo dowiedzieli siê ¿e....

#11 2008-09-22 19:21:42

Caritas

Gość

Za morzem i siedmioma lasami mieszka³ pewien cz³owiek. Ten cz³owiek by³ bardzo brzydki, ale mia³ dobry charakter. Pracowa³ solidnie i uczciwe i mimo zewnêtrznej brzydoty by³ szanowanym cz³owiekiem. By³ niestety tak¿e ubogi, bo mia³ do utrzymania czterdzie¶cioro swoich dzieci. Niestety musi utrzymaæ tych "czterdziestu rozbójników" sam, bo jego ¿ona w³a¶nie zostawi³a go dla m³odszego. Ale ¿eby sprawiedliwo¶ci sta³o siê zado¶æ, m³odszy kochane ¿ony brzydkiego cz³owieka, z dnia na dzieñ kurczy³ siê, wiêc ostatecznie niewierna ¿ona zosta³a z niczym. Chcia³a wiêc wróciæ do pozostawionej rodziny, ale niestety brzydki dobry cz³owiek nie chcia³ jej przyj±æ, bo nie potrafi³ jej ponownie zaufaæ. I mia³ racjê. W tym czasie ca³a czterdziestka, z których wielu by³o ju¿ niem³odych, trafi³a na spotkanie ludzi zwi±zanych z produkcj± czechos³owackich filmów animowanych. Przypadkowo dowiedzieli siê, ¿e Czechos³owacja ju¿ nie jest Czechos³owacj±, ale Czechami i S³owacj±. Wywo³a³o to u nich ogromne zdziwienie i postanowili...

#12 2008-09-23 17:20:06

Tereska

Matka Generalna

4150737
Punktów :   

Za morzem i siedmioma lasami mieszka³ pewien cz³owiek. Ten cz³owiek by³ bardzo brzydki, ale mia³ dobry charakter. Pracowa³ solidnie i uczciwe i mimo zewnêtrznej brzydoty by³ szanowanym cz³owiekiem. By³ niestety tak¿e ubogi, bo mia³ do utrzymania czterdzie¶cioro swoich dzieci. Niestety musi utrzymaæ tych "czterdziestu rozbójników" sam, bo jego ¿ona w³a¶nie zostawi³a go dla m³odszego. Ale ¿eby sprawiedliwo¶ci sta³o siê zado¶æ, m³odszy kochane ¿ony brzydkiego cz³owieka, z dnia na dzieñ kurczy³ siê, wiêc ostatecznie niewierna ¿ona zosta³a z niczym. Chcia³a wiêc wróciæ do pozostawionej rodziny, ale niestety brzydki dobry cz³owiek nie chcia³ jej przyj±æ, bo nie potrafi³ jej ponownie zaufaæ. I mia³ racjê. W tym czasie ca³a czterdziestka, z których wielu by³o ju¿ niem³odych, trafi³a na spotkanie ludzi zwi±zanych z produkcj± czechos³owackich filmów animowanych. Przypadkowo dowiedzieli siê, ¿e Czechos³owacja ju¿ nie jest Czechos³owacj±, ale Czechami i S³owacj±. Wywo³a³o to u nich ogromne zdziwienie i postanowili ze znajda sobie ¿onê w Czechach. Pojechali tam a na miejscu zastali...

Jestem sama i starczy bo tylko bóg wie ¿e sama w sobie przeprowadzam najwiêksze k³ótnie.

#13 2008-09-23 17:28:45

Caritas

Gość

Za morzem i siedmioma lasami mieszka³ pewien cz³owiek. Ten cz³owiek by³ bardzo brzydki, ale mia³ dobry charakter. Pracowa³ solidnie i uczciwe i mimo zewnêtrznej brzydoty by³ szanowanym cz³owiekiem. By³ niestety tak¿e ubogi, bo mia³ do utrzymania czterdzie¶cioro swoich dzieci. Niestety musi utrzymaæ tych "czterdziestu rozbójników" sam, bo jego ¿ona w³a¶nie zostawi³a go dla m³odszego. Ale ¿eby sprawiedliwo¶ci sta³o siê zado¶æ, m³odszy kochane ¿ony brzydkiego cz³owieka, z dnia na dzieñ kurczy³ siê, wiêc ostatecznie niewierna ¿ona zosta³a z niczym. Chcia³a wiêc wróciæ do pozostawionej rodziny, ale niestety brzydki dobry cz³owiek nie chcia³ jej przyj±æ, bo nie potrafi³ jej ponownie zaufaæ. I mia³ racjê. W tym czasie ca³a czterdziestka, z których wielu by³o ju¿ niem³odych, trafi³a na spotkanie ludzi zwi±zanych z produkcj± czechos³owackich filmów animowanych. Przypadkowo dowiedzieli siê, ¿e Czechos³owacja ju¿ nie jest Czechos³owacj±, ale Czechami i S³owacj±. Wywo³a³o to u nich ogromne zdziwienie i postanowili ze znajda sobie ¿onê w Czechach. Pojechali tam a na miejscu zastali spo³eczeñstwo z³o¿one z samych facetów. Pocz±tkowo nieco ich to przygnêbi³o, ale pó¼niej...

#14 2008-09-24 13:59:26

Tereska

Matka Generalna

4150737
Punktów :   

Za morzem i siedmioma lasami mieszka³ pewien cz³owiek. Ten cz³owiek by³ bardzo brzydki, ale mia³ dobry charakter. Pracowa³ solidnie i uczciwe i mimo zewnêtrznej brzydoty by³ szanowanym cz³owiekiem. By³ niestety tak¿e ubogi, bo mia³ do utrzymania czterdzie¶cioro swoich dzieci. Niestety musi utrzymaæ tych "czterdziestu rozbójników" sam, bo jego ¿ona w³a¶nie zostawi³a go dla m³odszego. Ale ¿eby sprawiedliwo¶ci sta³o siê zado¶æ, m³odszy kochane ¿ony brzydkiego cz³owieka, z dnia na dzieñ kurczy³ siê, wiêc ostatecznie niewierna ¿ona zosta³a z niczym. Chcia³a wiêc wróciæ do pozostawionej rodziny, ale niestety brzydki dobry cz³owiek nie chcia³ jej przyj±æ, bo nie potrafi³ jej ponownie zaufaæ. I mia³ racjê. W tym czasie ca³a czterdziestka, z których wielu by³o ju¿ niem³odych, trafi³a na spotkanie ludzi zwi±zanych z produkcj± czechos³owackich filmów animowanych. Przypadkowo dowiedzieli siê, ¿e Czechos³owacja ju¿ nie jest Czechos³owacj±, ale Czechami i S³owacj±. Wywo³a³o to u nich ogromne zdziwienie i postanowili ze znajda sobie ¿onê w Czechach. Pojechali tam a na miejscu zastali spo³eczeñstwo z³o¿one z samych facetów. Pocz±tkowo nieco ich to przygnêbi³o, ale pó¼niej zorientowali siê ze maja sporo nie zamê¿nych kuzynek postanowili wiêc

#15 2008-09-24 14:14:45

Caritas

Gość

Za morzem i siedmioma lasami mieszka³ pewien cz³owiek. Ten cz³owiek by³ bardzo brzydki, ale mia³ dobry charakter. Pracowa³ solidnie i uczciwe i mimo zewnêtrznej brzydoty by³ szanowanym cz³owiekiem. By³ niestety tak¿e ubogi, bo mia³ do utrzymania czterdzie¶cioro swoich dzieci. Niestety musi utrzymaæ tych "czterdziestu rozbójników" sam, bo jego ¿ona w³a¶nie zostawi³a go dla m³odszego. Ale ¿eby sprawiedliwo¶ci sta³o siê zado¶æ, m³odszy kochane ¿ony brzydkiego cz³owieka, z dnia na dzieñ kurczy³ siê, wiêc ostatecznie niewierna ¿ona zosta³a z niczym. Chcia³a wiêc wróciæ do pozostawionej rodziny, ale niestety brzydki dobry cz³owiek nie chcia³ jej przyj±æ, bo nie potrafi³ jej ponownie zaufaæ. I mia³ racjê. W tym czasie ca³a czterdziestka, z których wielu by³o ju¿ niem³odych, trafi³a na spotkanie ludzi zwi±zanych z produkcj± czechos³owackich filmów animowanych. Przypadkowo dowiedzieli siê, ¿e Czechos³owacja ju¿ nie jest Czechos³owacj±, ale Czechami i S³owacj±. Wywo³a³o to u nich ogromne zdziwienie i postanowili ze znajda sobie ¿onê w Czechach. Pojechali tam a na miejscu zastali spo³eczeñstwo z³o¿one z samych facetów. Pocz±tkowo nieco ich to przygnêbi³o, ale pó¼niej zorientowali siê ze maja sporo niezamê¿nych kuzynek postanowili wiêc wróciæ do swojego miasteczka i wypytaæ swojego ojca o kontakty do nich. Ojciec powiedzia³, ¿e...

#16 2009-01-10 17:09:06

Tereska

Matka Generalna

4150737
Punktów :   

Za morzem i siedmioma lasami mieszka³ pewien cz³owiek. Ten cz³owiek by³ bardzo brzydki, ale mia³ dobry charakter. Pracowa³ solidnie i uczciwe i mimo zewnêtrznej brzydoty by³ szanowanym cz³owiekiem. By³ niestety tak¿e ubogi, bo mia³ do utrzymania czterdzie¶cioro swoich dzieci. Niestety musi utrzymaæ tych "czterdziestu rozbójników" sam, bo jego ¿ona w³a¶nie zostawi³a go dla m³odszego. Ale ¿eby sprawiedliwo¶ci sta³o siê zado¶æ, m³odszy kochane ¿ony brzydkiego cz³owieka, z dnia na dzieñ kurczy³ siê, wiêc ostatecznie niewierna ¿ona zosta³a z niczym. Chcia³a wiêc wróciæ do pozostawionej rodziny, ale niestety brzydki dobry cz³owiek nie chcia³ jej przyj±æ, bo nie potrafi³ jej ponownie zaufaæ. I mia³ racjê. W tym czasie ca³a czterdziestka, z których wielu by³o ju¿ niem³odych, trafi³a na spotkanie ludzi zwi±zanych z produkcj± czechos³owackich filmów animowanych. Przypadkowo dowiedzieli siê, ¿e Czechos³owacja ju¿ nie jest Czechos³owacj±, ale Czechami i S³owacj±. Wywo³a³o to u nich ogromne zdziwienie i postanowili ze znajda sobie ¿onê w Czechach. Pojechali tam a na miejscu zastali spo³eczeñstwo z³o¿one z samych facetów. Pocz±tkowo nieco ich to przygnêbi³o, ale pó¼niej zorientowali siê ze maja sporo niezamê¿nych kuzynek postanowili wiêc wróciæ do swojego miasteczka i wypytaæ swojego ojca o kontakty do nich. Ojciec powiedzia³, ¿e kuzynki te wlasnie przyjechaly do nich w odwiedziny i widzac ich ....

#17 2009-01-10 17:27:13

Rita

Gość

Za morzem i siedmioma lasami mieszka³ pewien cz³owiek. Ten cz³owiek by³ bardzo brzydki, ale mia³ dobry charakter. Pracowa³ solidnie i uczciwe i mimo zewnêtrznej brzydoty by³ szanowanym cz³owiekiem. By³ niestety tak¿e ubogi, bo mia³ do utrzymania czterdzie¶cioro swoich dzieci. Niestety musi utrzymaæ tych "czterdziestu rozbójników" sam, bo jego ¿ona w³a¶nie zostawi³a go dla m³odszego. Ale ¿eby sprawiedliwo¶ci sta³o siê zado¶æ, m³odszy kochane ¿ony brzydkiego cz³owieka, z dnia na dzieñ kurczy³ siê, wiêc ostatecznie niewierna ¿ona zosta³a z niczym. Chcia³a wiêc wróciæ do pozostawionej rodziny, ale niestety brzydki dobry cz³owiek nie chcia³ jej przyj±æ, bo nie potrafi³ jej ponownie zaufaæ. I mia³ racjê. W tym czasie ca³a czterdziestka, z których wielu by³o ju¿ niem³odych, trafi³a na spotkanie ludzi zwi±zanych z produkcj± czechos³owackich filmów animowanych. Przypadkowo dowiedzieli siê, ¿e Czechos³owacja ju¿ nie jest Czechos³owacj±, ale Czechami i S³owacj±. Wywo³a³o to u nich ogromne zdziwienie i postanowili ze znajda sobie ¿onê w Czechach. Pojechali tam a na miejscu zastali spo³eczeñstwo z³o¿one z samych facetów. Pocz±tkowo nieco ich to przygnêbi³o, ale pó¼niej zorientowali siê ze maja sporo niezamê¿nych kuzynek postanowili wiêc wróciæ do swojego miasteczka i wypytaæ swojego ojca o kontakty do nich. Ojciec powiedzia³, ¿e kuzynki te wlasnie przyjechaly do nich w odwiedziny i widzac ich wywo³a³o to u nich szok.

#18 2009-01-10 17:34:41

Tereska

Matka Generalna

4150737
Punktów :   

Za morzem i siedmioma lasami mieszka³ pewien cz³owiek. Ten cz³owiek by³ bardzo brzydki, ale mia³ dobry charakter. Pracowa³ solidnie i uczciwe i mimo zewnêtrznej brzydoty by³ szanowanym cz³owiekiem. By³ niestety tak¿e ubogi, bo mia³ do utrzymania czterdzie¶cioro swoich dzieci. Niestety musi utrzymaæ tych "czterdziestu rozbójników" sam, bo jego ¿ona w³a¶nie zostawi³a go dla m³odszego. Ale ¿eby sprawiedliwo¶ci sta³o siê zado¶æ, m³odszy kochane ¿ony brzydkiego cz³owieka, z dnia na dzieñ kurczy³ siê, wiêc ostatecznie niewierna ¿ona zosta³a z niczym. Chcia³a wiêc wróciæ do pozostawionej rodziny, ale niestety brzydki dobry cz³owiek nie chcia³ jej przyj±æ, bo nie potrafi³ jej ponownie zaufaæ. I mia³ racjê. W tym czasie ca³a czterdziestka, z których wielu by³o ju¿ niem³odych, trafi³a na spotkanie ludzi zwi±zanych z produkcj± czechos³owackich filmów animowanych. Przypadkowo dowiedzieli siê, ¿e Czechos³owacja ju¿ nie jest Czechos³owacj±, ale Czechami i S³owacj±. Wywo³a³o to u nich ogromne zdziwienie i postanowili ze znajda sobie ¿onê w Czechach. Pojechali tam a na miejscu zastali spo³eczeñstwo z³o¿one z samych facetów. Pocz±tkowo nieco ich to przygnêbi³o, ale pó¼niej zorientowali siê ze maja sporo niezamê¿nych kuzynek postanowili wiêc wróciæ do swojego miasteczka i wypytaæ swojego ojca o kontakty do nich. Ojciec powiedzia³, ¿e kuzynki te wlasnie przyjechaly do nich w odwiedziny i widzac ich wywo³a³o to u nich szok poniewaz nigdy nie widzialy tylu mezczyzn naraz. Postanowily poprosic ich...

#19 2009-01-11 12:55:18

Caritas

Gość

Za morzem i siedmioma lasami mieszka³ pewien cz³owiek. Ten cz³owiek by³ bardzo brzydki, ale mia³ dobry charakter. Pracowa³ solidnie i uczciwe i mimo zewnêtrznej brzydoty by³ szanowanym cz³owiekiem. By³ niestety tak¿e ubogi, bo mia³ do utrzymania czterdzie¶cioro swoich dzieci. Niestety musi utrzymaæ tych "czterdziestu rozbójników" sam, bo jego ¿ona w³a¶nie zostawi³a go dla m³odszego. Ale ¿eby sprawiedliwo¶ci sta³o siê zado¶æ, m³odszy kochane ¿ony brzydkiego cz³owieka, z dnia na dzieñ kurczy³ siê, wiêc ostatecznie niewierna ¿ona zosta³a z niczym. Chcia³a wiêc wróciæ do pozostawionej rodziny, ale niestety brzydki dobry cz³owiek nie chcia³ jej przyj±æ, bo nie potrafi³ jej ponownie zaufaæ. I mia³ racjê. W tym czasie ca³a czterdziestka, z których wielu by³o ju¿ niem³odych, trafi³a na spotkanie ludzi zwi±zanych z produkcj± czechos³owackich filmów animowanych. Przypadkowo dowiedzieli siê, ¿e Czechos³owacja ju¿ nie jest Czechos³owacj±, ale Czechami i S³owacj±. Wywo³a³o to u nich ogromne zdziwienie i postanowili ze znajda sobie ¿onê w Czechach. Pojechali tam a na miejscu zastali spo³eczeñstwo z³o¿one z samych facetów. Pocz±tkowo nieco ich to przygnêbi³o, ale pó¼niej zorientowali siê ze maja sporo niezamê¿nych kuzynek postanowili wiêc wróciæ do swojego miasteczka i wypytaæ swojego ojca o kontakty do nich. Ojciec powiedzia³, ¿e kuzynki te w³a¶nie przyjecha³y do nich w odwiedziny i widz±c ich wywo³a³o to u nich szok poniewa¿ nigdy nie widzia³y tylu mê¿czyzn naraz. Postanowi³y poprosiæ ich o zorganizowanie losowania, która dla kogo. Wysz³o na to, ¿e jedna z dziewcz±t...

#20 2009-01-11 13:01:37

fado

Gość

z ca³ym szacunkiem ale waszych 40facetów z  niezameznymi kuzynkami chcecie wyswataæ? kuzyn i kuzynka? rozumiem ze to opowiadanie na granicy fantastyki ale bez przesady

Ostatnio edytowany przez fado (2009-01-11 13:04:03)

Stopka forum

RSS