Gość
Pokój i Dobro:)
Witojcie:)
Mam na imię s. Klaudia:) i jestem ze Zgromadzenia Sióstr Franciszkanek Świętej Klary:)
Ktosik, tzn moja droga współsiostra znalazła te forum i stwierdziłam, że może się tu pojawię i zostanę z Wami trochę
Tak na dobry początek to nie wiem co pisac, mam nadzieję, że zaintryguje Was nazwa mojego Zgromadzenia, tak jak to stało się ze mną i że zadacie kilka pytań na które chętnie odpowiem:)
o no właśnie może to dobry pomysł, nie będę za dużo pisac tylko poczekam na pytanka:)
pozdrawiam i dobrej nocki
Witaj Siostro, fajnie, że dołączyłaś do nas. Na pewno w dużym stopniu ubogacisz nasze forum. Jak długo jesteś już w Zgromadzeniu?
Gość
Wirydiana jesteś kandydatką do Pallotynek?? znam te Siostry, np. s. Beatę Matuszewską, Annę Ozon i wiele innych:), jestem z gdańska i kiedyś należałam do wspólnoty którą prowadzono tam...
a ja w Zgromadzeniu jestem 5 lat:) już albo dopiero, czasami wydaje się że to dużo ,a czasami że bardzo malutko.... dziękuję Tobie i Marzenie za ciepłe przywitanie też Was witam:), nom rozejrzę się tu jeszcze i pewnie troszkę się poudzielam:
dobrego dnia
Serdecznie witamy Siostro na forum Duch św.Franciszka, jak miło
s. Maksymilla
Witamy Siostrę
Słyszałam już wcześniej o Waszym Zgromadzeniu, bo właśnie zaintrygowała mnie nazwa Uwielbiam Klarę, więc dlatego jakoś mnie zainteresowałyście
I macie bardzo śliczne habity!
Życzę miłego użytkowania forum
Poz! T
Bo On jest dobry, bardzo dobry...
Gość
Cieszę się, że podoba Ci się nasz habit, mi też się podoba, a najbardziej welon:)
skąd jesteś?? i ile masz lat?? tak z ciekawości:)
Gość
aaa sorry już widzę Lębork:), zapraszam na rekolekcje, jakby co to info jeszcze bedzie:)
A wyżej widzialam kolejne powitanie bardzo mi miło, że mnie tu tak witacie, mam nadzieję, że troszkę będę mogła Was poznac i może w jakiś sposób pomóc...
zdecydowanie DUCH ŚW> FRANCISZKA:) NO I KLARY OCZYWIŚCIE:)
, to taka fajna mieszanka wiecie
z jednej strony wielka radośc i apostolstwo a z drugiej kontemplacja i cichośc
pozdrawiam i dobrego popołudnia
Tak, Siostrę Annę Ozon znam, teraz jest w Koszalinie Proszę, jaki ten świat mały
s. Maksymilla
Tak, jestem z Lęborka I mam 18 lat
Rekolekcje? Może kiedyś skorzystam, ale nie obiecuję
Gość
O witam Siostrę bardzo serdecznie To Franciszek nasz tak zachwycił sobą nas!
Gość
Witam Siostrzyczkę serdecznie
Gość
Witam siostrzyczkę :-)
Gość
a no ja również Was witam bardzo serdecznie i przepraszam za moje milczenie, obiecuję poprawę
pozdrawiam Wam cieepluśko
s. Maksymilla
Z pewnością przy trybie życia jaki siostra prowadzi nie jest łatwo znaleźć czas, żeby posiedzieć troszkę więcej na necie Także spokojnie, wybaczamy
Gość
o dziękuję za wybaczenie, jak widac na załączonym obrazku nie za bardzo się poprawiłam:(, ale wiecie miałam wizytację Kardynała w przedszkolu, więc przygotowania itd, dzisiaj wycieczka z dziecmi, poprostu tyle się dzieje:), ale daje to oprócz zmęczenia wielką radochę a co u Was??
U mnie również pracowicie, mało czasu na cokolwiek, ale podobnie jak u Siostry praca daje mnóstwo radości, poza tym opieka nad 6 tygodniowym siostrzeńcem jest wspaniała...