"Furta"

• Nie jesteÅ› zalogowany.
  • Polecamy: Gry

Ogłoszenie

Jest to forum powo³aniowe, którego celem jest wspólne d±¿enie do Pana Boga, szukanie Go, odkrywanie swego powo³ania..., a wiêc modlimy siê za siebie :)

1.U¿ywamy tylko jednego konta i nie tworzymy podobnych nicków ani avatarów.
2.Dbamy o jêzyk na forum. Nie u¿ywamy wulgaryzmów.
3.Szanujemy siê wzajemnie. Nie obra¿amy, nie oczerniamy, nie wy¶miewamy innych forumowiczów.
4.U¿ywamy ogólnie przyjêtych zasad kultury.
5.Wszelkie naruszenia regulaminu czy jakie¶ zaistnia³e konflikty powinny byæ zg³oszone administracji.
6 Nie piszemy krótkich postów typu: "ok.", "acha", "super" itd.
7.Nie tworzymy nowych w±tków, je¶li taki temat ju¿ istnieje, szukamy.
8.Kolor czerwony jest przeznaczony tylko dla administratorów i moderatorów forum.
9.Je¶li wklejamy co¶ z jakiego¶ ¼ród³a, wklejamy te¿ link lub piszemy sk±d to wziêli¶my, ¿eby nie naruszaæ praw autorskich.
10. Dbamy o porz±dek na forum. Staramy siê nie pisaæ posta pod postem, u¿ywamy funkcji "edytuj", wyj±tkiem mo¿e byæ od¶wie¿enie tematu.
11. W zwi±zku z przeprowadzanymi na forum porz±dkami, przynajmniej raz na rok trzeba napisaæ chocia¿ jeden post. Osoby nieaktywne bêd± usuwane z forum.

Rangi na forum s± jedynie symboliczne, nie maj± odzwierciedlenia w rzeczywisto¶ci.

#1 2014-03-13 21:18:52

wikimiki1609taleja

Użytkownik

Punktów :   

ADRES

Witam proszê o pomoc jest mi potrzebny adres ¿eby wys³aæ list do Papie¿a .
I pewnie gdzie¶ ju¿ to by³o ale proszê pomó¿cie .
Z góry dziêkuje

ZOSTAWIAJ¡C WSZYSTKO DLA BOGA WSZYSTKO ZYSKUJESZ

#2 2014-03-14 18:42:39

Siasia

Kochaj±ca Pana ♥

Punktów :   

Re: ADRES

His Holiness, Pope Francis PP.
00120 Via del Pellegrino
Citta del Vaticano

Taki znalaz³am

Kochaj i rób, co chcesz

¶w. Augustyn

#3 2014-03-14 22:45:54

wikimiki1609taleja

Użytkownik

Punktów :   

Dzieje ja szuka³am i nie widzia³am . To ¼le szuka³am

#4 2014-03-14 23:35:25

Hebronka

Za Króla! Za Ojczyznê! Za ile?

Haha, ale pocieszny temat

wikimiki - co napisa³e¶/³a¶ w li¶cie?

#5 2014-03-15 23:17:36

wikimiki1609taleja

Użytkownik

Punktów :   

List oficjalny po³±czony z pro¼b± . Bo z tego co wiem to tylko Papie¿ ma tak± moc. A ja nie potrafiê czekaæ . Bycie tak o na spotkania mi nie odpowiada . Chce ten etap ¿ycia skoñczyæ a zacz±æ konsekrowany. Bo jak to mi rodzina powiedzia³a jestem jedn± na milion ,która w tak m³odym wieku chce . I nie chce skosztowaæ tego ¿ycia w rodzinie . Ale jestem pewna ¿e moje miejsce jest w zakonie . Chce s³u¿yæ  cz³owiekom . Pomagaæ na wiêksz± skalê ni¿ m±¿ i dzieci .

#6 2014-03-16 12:16:23

kamieñ

Gość

wikimiki Jedna uwaga, s± ró¿ne drogi ¿ycia, ka¿dy dosta³ inne powo³anie ale jedno nie jest gorsze czy lepsze od innego!!!!!!! One s± ró¿ne!!!!! Troszkê niepokoj±ce jest to co piszesz i jeszcze jest co¶ takiego jak pokora Poczytaj trochê o ró¿nych ¶wiêtych, polecam drogê ¦w. Kamila za jego przyk³adem poszli inni. Nt. powo³ania pisa³am pracê mgr Fajnie o powo³aniu pisa³ papiez Grzegorz Wielki polecam, a potem podyskutujemy . A tak poza tym zapyta³am prawnika, (prawo kanoniczne) czy papie¿ mo¿e wyraziæ zgodê i pos³ucha³am krótkiego wyk³adu.

#7 2014-03-16 13:21:32

ministrantka

Użytkownik

Punktów :   

Poza tym oficjalnie pro¶by sk³ada siê chyba za po¶rednictwem kurii?

#8 2014-03-16 17:45:38

kamisia

Użytkownik

Punktów :   

No, no wikimiki ta determinacja robi wra¿enie. Podziwiam i ¿yczê powodzenia.

Pe³niæ wolê Pana!

#9 2014-03-16 18:24:08

wikimiki1609taleja

Użytkownik

Punktów :   

kamisia napisał:

No, no wikimiki ta determinacja robi wra¿enie. Podziwiam i ¿yczê powodzenia.

Dziêkuje za s³owa otuchy . Bêdê walczyæ zrobiê wszystko co w mojej nocy je¶li dostane odnowê mówi siê trudno .
Gdy za trudno powiedzieæ trudno . Nie mów zmu¶ Serce do bicia to stanie siê moim motto

#10 2014-03-16 19:15:30

siostrzyczka

Użytkownik

9926180
Punktów :   18 

te¿ tak kiedy¶ chcia³am zrobiæ... tzn. pój¶æ do papie¿a z tak± pro¶b±... uciek³am z domu, by to zrobiæ, ale duszpasterz powo³añ mnie cofn±³... mia³am wtedy 13 lat, pragnienie by³o wielkie, dzisiaj jest nadal, ale ju¿ inaczej na to patrzê, my¶lê, ¿e czekanie te¿ jest pewnego rodzaju powo³aniem, które jest mi³e Jezusowi, im bardziej jest bolesne, tym lepiej... ale przyk³ad ma³ej Tereski poci±ga do takich zdecydowanych kroków

"Jak¿e jest wa¿ne zdaæ sobie sprawê,
¿e mi³o¶æ, aby by³a prawdziwa, musi boleæ..."
                                               Matka Teresa z Kalkuty

#11 2014-03-16 20:01:19

wikimiki1609taleja

Użytkownik

Punktów :   

To siê pojawi³o w 2011 roku . Od tak mia³am i tu bez obrazy z jak±¶ karmelitank± rozmawiaæ ona co¶ tam mia³a mi wyt³umaczyæ . Jednak ja by³am na nie ze wszystkim i uciek³am z rozmowy . Nawet nie dosz³o do naszego spotkania . I gdy tak szuka³am czego¶ . Chodzi³am po Kaliszu wpad³am a raczej Bóg da³ Siostrê i dziwny g³os bêdziesz taka jak ona . A janic o niej nie wiedzia³am kto to , z jakiego zgromadzenia i najwa¿niejsze to jak±¶ kpina ja do klasztoru . D³ugo po tym spotkaniu my¶la³am . I tak jako¶ by³a ta my¶l , ale nie bra³am jej pod uwagê . A¿ do 2012 gdy na wakacje pojecha³am do Pary¿a . Mija³amtam grupy Zakonnic ,ale to nie by³o to . I znowu Bóg da³ tym razem nowicjuszke ten sam g³os <Bêdziesz taka jak ona >i te same w±tpliwo¶ci . Dlaczego ? I od nowa my¶li a mo¿e jednak tym razem my¶li zosta³y i zaczê³am poszukiwania tam jej Siostry z Kalisza . Jednak na marne. Da³am sobie spokój ,ale ten g³os nie ! I dopiero w tym roku wiem kim by³y z jakiego zgromadzenia . 12 stycznia do mojej miejscowo¶ci zawita³y SIOSTry Nazaretanki . Postanowi³am zapytaæ i tak samo Silne przeczucie jak to pierwsze w Kaliszu . I tak od s³owa do s³owa i posz³o . Wiem gdzie mnie pan powo³uje i odpowiedzia³am na jego zaproszenie .

#12 2014-03-17 14:37:29

Hebronka

Za Króla! Za Ojczyznê! Za ile?

Generalnie z tego co widaæ z boku naprawdê wynika, ¿e nie jeste¶ do koñca dojrza³a spójrz z dystansem na swoje posty i tak jak kto¶ napisa³ - wiêcej pokory...
To wspania³e, ¿e jak sama piszesz chcesz odpowiedzieæ na jego zaproszenie, ale najpierw poczytaj, przemy¶l, PRZEMÓDL, nie rób niczego pochopnie, dokszta³æ siê trochê i najpierw porusz ni¿sze instancje, a nie od razu do papie¿a...

#13 2014-03-18 16:42:33

kasia55

Gość

A ile masz lat ?

#14 2014-03-24 20:27:52

wikimiki1609taleja

Użytkownik

Punktów :   

kasia55 napisał:

A ile masz lat ?

Mam 16lat . Pisze dopiero teraz , poniewa¿ nie by³o mnie w kraju . A tam mia³am wiele spraw do za³atwienia i czasu tak jako¶ nie zbyt du¿o mia³am

Pan jest zawsze blisko Ciebie

Stopka forum

RSS