Poprawi³em projekt nag³ówka zgodnie z waszymi pomys³ami. Po³±czenie poprzedniego stylu z nowymi strza³kami - jest równie¿ strza³ka "Instytuty ¶wieckich".
oto nag³ówek:
Nie zapominajmy, ¿e szata graficzna jest przygotowywana szczególnie z my¶l± o nowych u¿ytkownikach oraz o tych którzy nie potrafi± zmieniæ szablonu we w³asnych ustawieniach. Nie bêd±c zalogowanym i tak wy¶wietla siê standardowy styl ustawiony przez administracjê forum.
Ostatnio edytowany przez Marcin (2015-01-12 14:47:00)
Dziêkujê Ci, ale pozostaje "drobiazg". W praktyce i w prawie Ko¶cio³a na pewno nie istnieje co¶ takiego jak instytuty ¶wieckICH. S± natomiast INSTYTUTY ¦WIECKIE. Niby nic, a jednak zdradza, jak bardzo trzeba dbaæ o precyzjê. Mogê liczyæ jeszcze i na tê poprawkê?
S³uszna uwaga, wprowadzê j± w ostatecznym projekcie. Bardzo dobrze, ¿e zauwa¿y³a¶ t± jêzykow± pomy³kê. Liczymy na jak najwiêcej uwag, pomys³ów, ka¿de spostrze¿enie jest cenne i wa¿ne.
Ja siê jednak uprê tego koloru forum i wed³ug mnie ten b³êkitny w projekcie jest zbyt blady. Ustawi³abym mo¿e jaki¶ troszkê ciemniejszy, albo w³a¶nie zielony. Je¶li w ogóle kolor forum bêdzie brany pod uwagê
A odno¶nie "Forum Powo³aniowe" mo¿e daæ nazwê "Furta - pomoc w rozeznaniu" albo co¶ podobnego. S³owo "powo³aniowe" mo¿e odstraszaæ. To taka moja wizja, nie wiem jak Wy my¶licie.
Kamciu, te forum ma pewne ograniczenia konfiguracyjne. Kolor t³a zale¿y te¿ wiele od ustawieñ monitora, trzeba go skalibrowaæ aby kolory by³y bardziej rzeczywiste.
Dziêkujê za wszystkie uwagi do projektu. Kasia, opiekun forum, opieraj±c siê na Waszych sugestiach ostatecznie wybra³a z po¶ród ró¿nych pomys³ów - kolorystykê, logo, nag³ówek oraz inne funkcje.
Gdyby co¶ nie dzia³a³o - proszê ¶mia³o pisaæ.
Jeszcze jeden szczegó³, skoro przebudowujecie forum:
ulokowanie instytutów ¶wieckich (ich w±tku) w dziale "Powo³anie do zakonu" jest po prostu zasadniczym b³êdem merytorycznym. Powo³anie do instytutu nie jest w ¿adnym wypadku powo³aniem zakonnym. Pomieszanie z popl±taniem:)
Proszê przemy¶leæ ten k³opot.
Nie wiem, jak to rozegraæ, nie widzê na razie tu odpowiedniej "szufladki".
Mog³yby byæ np. "inne formy konsekracji", wesz³yby tam te¿ ze swoimi w±tkami np. dziewice konsekrowane i wdowy konsekrowane.
Berberys s³uszna uwaga, poprawi³am.
Je¶li zauwa¿ycie jeszcze co¶ to piszcie
Użytkownik
je¶li chodzi o nowy wygl±d forum, jak dla mnie super, mam tylko jeden ma³y minusik - przy obecnych ustawieniach t³a, nowe posty pojawiaj±ce siê na forum s± s³abo widoczne... oczywi¶cie ka¿dy mo¿e sobie ustawiæ wg w³asnych preferencji (i ja pewnie tak zrobiê ), ale brakuje tej przejrzysto¶ci...
mogê ustawiæ ciemniejsza czcionkê. To jest do wykonania.