"Furta"

Ogłoszenie

Jest to forum powo³aniowe, którego celem jest wspólne d±¿enie do Pana Boga, szukanie Go, odkrywanie swego powo³ania..., a wiêc modlimy siê za siebie :)

1.U¿ywamy tylko jednego konta i nie tworzymy podobnych nicków ani avatarów.
2.Dbamy o jêzyk na forum. Nie u¿ywamy wulgaryzmów.
3.Szanujemy siê wzajemnie. Nie obra¿amy, nie oczerniamy, nie wy¶miewamy innych forumowiczów.
4.U¿ywamy ogólnie przyjêtych zasad kultury.
5.Wszelkie naruszenia regulaminu czy jakie¶ zaistnia³e konflikty powinny byæ zg³oszone administracji.
6 Nie piszemy krótkich postów typu: "ok.", "acha", "super" itd.
7.Nie tworzymy nowych w±tków, je¶li taki temat ju¿ istnieje, szukamy.
8.Kolor czerwony jest przeznaczony tylko dla administratorów i moderatorów forum.
9.Je¶li wklejamy co¶ z jakiego¶ ¼ród³a, wklejamy te¿ link lub piszemy sk±d to wziêli¶my, ¿eby nie naruszaæ praw autorskich.
10. Dbamy o porz±dek na forum. Staramy siê nie pisaæ posta pod postem, u¿ywamy funkcji "edytuj", wyj±tkiem mo¿e byæ od¶wie¿enie tematu.
11. W zwi±zku z przeprowadzanymi na forum porz±dkami, przynajmniej raz na rok trzeba napisaæ chocia¿ jeden post. Osoby nieaktywne bêd± usuwane z forum.

Rangi na forum s± jedynie symboliczne, nie maj± odzwierciedlenia w rzeczywisto¶ci.

#21 2015-01-09 14:28:09

Marcin

Użytkownik

36638314
Punktów :   

Re: Nowy wygl±d i funkcjonalno¶æ forum

Poprawi³em projekt nag³ówka zgodnie z waszymi pomys³ami. Po³±czenie poprzedniego stylu z nowymi strza³kami - jest równie¿ strza³ka "Instytuty ¶wieckich".
oto nag³ówek:
http://marcinkaczmar.pl/baner/headerfz5.jpg

Nie zapominajmy, ¿e szata graficzna jest przygotowywana szczególnie z my¶l± o nowych u¿ytkownikach oraz o tych którzy nie potrafi± zmieniæ szablonu we w³asnych ustawieniach. Nie bêd±c zalogowanym i tak wy¶wietla siê standardowy styl ustawiony przez administracjê forum.

Ostatnio edytowany przez Marcin (2015-01-12 14:47:00)

Panie Jezu, swoj± przesz³o¶æ powierzam Twojemu mi³osierdziu, swoj± tera¼niejszo¶æ Twej mi³o¶ci, a swoj± przysz³o¶æ Twej opatrzno¶ci. (¶w. o. Pio)

#22 2015-01-09 21:19:38

Berberys

Użytkownik

Punktów :   

Dziêkujê Ci, ale pozostaje "drobiazg". W  praktyce i w prawie Ko¶cio³a na pewno nie istnieje co¶ takiego jak instytuty ¶wieckICH. S± natomiast INSTYTUTY ¦WIECKIE. Niby nic, a jednak zdradza, jak bardzo trzeba dbaæ o precyzjê. Mogê liczyæ jeszcze i na tê poprawkê?

#23 2015-01-10 09:20:14

Marcin

Użytkownik

36638314
Punktów :   

S³uszna uwaga, wprowadzê j± w ostatecznym projekcie. Bardzo dobrze, ¿e zauwa¿y³a¶ t± jêzykow± pomy³kê. Liczymy na jak najwiêcej uwag, pomys³ów, ka¿de spostrze¿enie jest cenne i wa¿ne.

Panie Jezu, swoj± przesz³o¶æ powierzam Twojemu mi³osierdziu, swoj± tera¼niejszo¶æ Twej mi³o¶ci, a swoj± przysz³o¶æ Twej opatrzno¶ci. (¶w. o. Pio)

#24 2015-01-10 17:13:13

kamcia

Mistrzyni Nowicjatu

28860759
Call me!
Punktów :   14 

Ja siê jednak uprê tego koloru forum i wed³ug mnie ten b³êkitny w projekcie jest zbyt blady. Ustawi³abym mo¿e jaki¶ troszkê ciemniejszy, albo w³a¶nie zielony. Je¶li w ogóle kolor forum bêdzie brany pod uwagê
A odno¶nie "Forum Powo³aniowe" mo¿e daæ nazwê "Furta - pomoc w rozeznaniu" albo co¶ podobnego. S³owo "powo³aniowe" mo¿e odstraszaæ. To taka moja wizja, nie wiem jak Wy my¶licie.

Nie umiem dziêkowaæ Ci Panie, Bo ma³e s± moje s³owa. Zechciej przyj±æ moje milczenie, I naucz mnie ¿yciem dziêkowaæ.

https://www.facebook.com/ForumFurta

#25 2015-01-12 14:46:22

Marcin

Użytkownik

36638314
Punktów :   

Kamciu, te forum ma pewne ograniczenia konfiguracyjne. Kolor t³a zale¿y te¿ wiele od ustawieñ monitora, trzeba go skalibrowaæ aby kolory by³y bardziej rzeczywiste.

Dziêkujê za wszystkie uwagi do projektu. Kasia, opiekun forum, opieraj±c siê na Waszych sugestiach ostatecznie wybra³a z po¶ród ró¿nych pomys³ów - kolorystykê, logo, nag³ówek oraz inne funkcje.

Gdyby co¶ nie dzia³a³o - proszê ¶mia³o pisaæ.

#26 2015-01-12 20:36:17

Berberys

Użytkownik

Punktów :   

Jeszcze jeden szczegó³, skoro przebudowujecie forum:
ulokowanie instytutów ¶wieckich (ich w±tku) w dziale "Powo³anie do zakonu" jest po prostu zasadniczym b³êdem merytorycznym. Powo³anie do instytutu nie jest w ¿adnym wypadku powo³aniem zakonnym. Pomieszanie z popl±taniem:)
Proszê przemy¶leæ ten k³opot.

Nie wiem, jak to rozegraæ, nie widzê na razie tu odpowiedniej "szufladki".
Mog³yby byæ np. "inne formy konsekracji", wesz³yby tam te¿ ze swoimi w±tkami np. dziewice konsekrowane i wdowy konsekrowane.

#27 2015-01-13 09:28:30

Kasia K

Administrator

4576923
SkÄ…d: Witnica
Punktów :   14 

Berberys s³uszna uwaga, poprawi³am.
Je¶li zauwa¿ycie jeszcze co¶ to piszcie

Wpatrywaæ siê Panie, w Twe ¶wiête Cia³o, pragnê do koñca moich dni,
bo me serce Ciebie pokocha³o, ukrytego w bia³ej Hostii.

B±d¼ uwielbiony za dzie³a Twoje, modlitw± uczyñ ¿ycie moje! (30.05.2010)             
mój blog- zapraszam:  http://wszystkozaczynasieodmodlitwy.blogspot.com/

#28 2015-01-13 15:39:26

Veronika

Opiekun medyczny

5321338
Punktów :   

Mnie siê bardzo podoba!

Twoje s³owo, uczy mnie,
Twoje s³owo, chroni mnie.

#29 2015-01-13 17:58:10

siostrzyczka

Użytkownik

9926180
Punktów :   18 

je¶li chodzi o nowy wygl±d forum, jak dla mnie super, mam tylko jeden ma³y minusik - przy obecnych ustawieniach t³a, nowe posty pojawiaj±ce siê na forum s± s³abo widoczne... oczywi¶cie ka¿dy mo¿e sobie ustawiæ wg w³asnych preferencji (i ja pewnie tak zrobiê ), ale brakuje tej przejrzysto¶ci...

"Jak¿e jest wa¿ne zdaæ sobie sprawê,
¿e mi³o¶æ, aby by³a prawdziwa, musi boleæ..."
                                               Matka Teresa z Kalkuty

#30 2015-01-13 18:09:30

Marcin

Użytkownik

36638314
Punktów :   

mogê ustawiæ ciemniejsza czcionkê. To jest do wykonania.

Stopka forum

RSS