Poprawiłem projekt nagłówka zgodnie z waszymi pomysłami. Połączenie poprzedniego stylu z nowymi strzałkami - jest również strzałka "Instytuty świeckich".
oto nagłówek:
Nie zapominajmy, że szata graficzna jest przygotowywana szczególnie z myślą o nowych użytkownikach oraz o tych którzy nie potrafią zmienić szablonu we własnych ustawieniach. Nie będąc zalogowanym i tak wyświetla się standardowy styl ustawiony przez administrację forum.
Ostatnio edytowany przez Marcin (2015-01-12 14:47:00)
Dziękuję Ci, ale pozostaje "drobiazg". W praktyce i w prawie Kościoła na pewno nie istnieje coś takiego jak instytuty świeckICH. Są natomiast INSTYTUTY ŚWIECKIE. Niby nic, a jednak zdradza, jak bardzo trzeba dbać o precyzję. Mogę liczyć jeszcze i na tę poprawkę?
Słuszna uwaga, wprowadzę ją w ostatecznym projekcie. Bardzo dobrze, że zauważyłaś tą językową pomyłkę. Liczymy na jak najwięcej uwag, pomysłów, każde spostrzeżenie jest cenne i ważne.
Ja się jednak uprę tego koloru forum i według mnie ten błękitny w projekcie jest zbyt blady. Ustawiłabym może jakiś troszkę ciemniejszy, albo właśnie zielony. Jeśli w ogóle kolor forum będzie brany pod uwagę
A odnośnie "Forum Powołaniowe" może dać nazwę "Furta - pomoc w rozeznaniu" albo coś podobnego. Słowo "powołaniowe" może odstraszać. To taka moja wizja, nie wiem jak Wy myślicie.
Kamciu, te forum ma pewne ograniczenia konfiguracyjne. Kolor tła zależy też wiele od ustawień monitora, trzeba go skalibrować aby kolory były bardziej rzeczywiste.
Dziękuję za wszystkie uwagi do projektu. Kasia, opiekun forum, opierając się na Waszych sugestiach ostatecznie wybrała z pośród różnych pomysłów - kolorystykę, logo, nagłówek oraz inne funkcje.
Gdyby coś nie działało - proszę śmiało pisać.
Jeszcze jeden szczegół, skoro przebudowujecie forum:
ulokowanie instytutów świeckich (ich wątku) w dziale "Powołanie do zakonu" jest po prostu zasadniczym błędem merytorycznym. Powołanie do instytutu nie jest w żadnym wypadku powołaniem zakonnym. Pomieszanie z poplątaniem:)
Proszę przemyśleć ten kłopot.
Nie wiem, jak to rozegrać, nie widzę na razie tu odpowiedniej "szufladki".
Mogłyby być np. "inne formy konsekracji", weszłyby tam też ze swoimi wątkami np. dziewice konsekrowane i wdowy konsekrowane.
Berberys słuszna uwaga, poprawiłam.
Jeśli zauważycie jeszcze coś to piszcie
Użytkownik
jeśli chodzi o nowy wygląd forum, jak dla mnie super, mam tylko jeden mały minusik - przy obecnych ustawieniach tła, nowe posty pojawiające się na forum są słabo widoczne... oczywiście każdy może sobie ustawić wg własnych preferencji (i ja pewnie tak zrobię ), ale brakuje tej przejrzystości...
mogę ustawić ciemniejsza czcionkę. To jest do wykonania.