"Furta"

Ogłoszenie

Jest to forum powo³aniowe, którego celem jest wspólne d±¿enie do Pana Boga, szukanie Go, odkrywanie swego powo³ania..., a wiêc modlimy siê za siebie :)

1.U¿ywamy tylko jednego konta i nie tworzymy podobnych nicków ani avatarów.
2.Dbamy o jêzyk na forum. Nie u¿ywamy wulgaryzmów.
3.Szanujemy siê wzajemnie. Nie obra¿amy, nie oczerniamy, nie wy¶miewamy innych forumowiczów.
4.U¿ywamy ogólnie przyjêtych zasad kultury.
5.Wszelkie naruszenia regulaminu czy jakie¶ zaistnia³e konflikty powinny byæ zg³oszone administracji.
6 Nie piszemy krótkich postów typu: "ok.", "acha", "super" itd.
7.Nie tworzymy nowych w±tków, je¶li taki temat ju¿ istnieje, szukamy.
8.Kolor czerwony jest przeznaczony tylko dla administratorów i moderatorów forum.
9.Je¶li wklejamy co¶ z jakiego¶ ¼ród³a, wklejamy te¿ link lub piszemy sk±d to wziêli¶my, ¿eby nie naruszaæ praw autorskich.
10. Dbamy o porz±dek na forum. Staramy siê nie pisaæ posta pod postem, u¿ywamy funkcji "edytuj", wyj±tkiem mo¿e byæ od¶wie¿enie tematu.
11. W zwi±zku z przeprowadzanymi na forum porz±dkami, przynajmniej raz na rok trzeba napisaæ chocia¿ jeden post. Osoby nieaktywne bêd± usuwane z forum.

Rangi na forum s± jedynie symboliczne, nie maj± odzwierciedlenia w rzeczywisto¶ci.

#1 2014-01-23 22:02:32

¶nie¿ynka

Gość

po¿egnanie

Proszê o usuniêcie mojego konta .

#2 2014-01-24 08:29:04

kamcia

Mistrzyni Nowicjatu

28860759
Call me!
Punktów :   14 

Re: po¿egnanie

¶nie¿ynka napisał:

Proszê o usuniêcie mojego konta .

d³ugo z nami nie poby³a¶ ¶nie¿ynko - szkoda
¯yczymy wszystkiego dobrego
Twoje konto niebawem zostanie usuniête

Nie umiem dziêkowaæ Ci Panie, Bo ma³e s± moje s³owa. Zechciej przyj±æ moje milczenie, I naucz mnie ¿yciem dziêkowaæ.

https://www.facebook.com/ForumFurta

#3 2014-01-24 11:30:27

hiacynta

Oazowiczka z powo³aniem zakonnym..?

48250746
Punktów :   

Szkoda ¿e nas opuszczasz, bêdê pamiêtaæ  o Tobie w modlitwie

''Powierz Panu sw± drogê i zaufaj Mu; On Sam bêdzie dzia³a³!'' Ps37,5

''Wszystkie Dzie³a Bo¿e dokonuj± siê powoli i w bólu, ale potem s± tym trwalsze i owocuj± tym wspanialej'' M.Teresa Gerhardinger- za³o¿ycielka SSND

#4 2014-01-26 16:22:37

siostrzyczka

Użytkownik

9926180
Punktów :   18 

Dobrze mi tu z wami... I chyba w³a¶nie dlatego my¶lê ¿e powinnam was na jaki¶ czas opu¶ciæ... Ostatnio du¿o dzieje siê w moim ¿yciu, Bóg dokonuje wielu piêknych rzeczy i najchêtniej bym non stop o tym opowiada³a i wys³awia³a Boga za to... Ale w³a¶nie mam wra¿enie ¿e za du¿o mówiê i ¿e nie s³u¿y to mojemu ¿yciu duchowemu... Dlatego ¿ebym potrafi³a wreszcie siê zamkn±æ i uczyæ siê jak Maryja "rozwa¿aæ wszystko w swoim sercu", potrzebujê siê na trochê usun±æ... Polecam siê waszej modlitwie! Trzymajcie siê mocno! Jezusa oczywi¶cie! :-D

"Jak¿e jest wa¿ne zdaæ sobie sprawê,
¿e mi³o¶æ, aby by³a prawdziwa, musi boleæ..."
                                               Matka Teresa z Kalkuty

#5 2014-01-27 10:49:15

Marzenak

wierna Panu- moderator

SkÄ…d: Dolny Slask,Ateny
Punktów :   17 

Aniu wspieram modlitwa :-) wzrastaj duchowo.Wracaj do nas zawsze :-) Niech Pan Ci blogoslawi :-)

BOGU MEMU UFAM ON PROWADZI MNIE

Na¶laduj Chrystusa-kochaj i s³u¿

#6 2014-01-27 17:41:46

hiacynta

Oazowiczka z powo³aniem zakonnym..?

48250746
Punktów :   

Pamiêtaj kochana, ¿e zawsze mo¿esz wróciæ- przyjmujemy z otwartymi ramionami Czasem taki czas jest rzeczywi¶cie potrzebny, wspieram modlitw±

''Powierz Panu sw± drogê i zaufaj Mu; On Sam bêdzie dzia³a³!'' Ps37,5

''Wszystkie Dzie³a Bo¿e dokonuj± siê powoli i w bólu, ale potem s± tym trwalsze i owocuj± tym wspanialej'' M.Teresa Gerhardinger- za³o¿ycielka SSND

#7 2015-01-01 17:49:47

Ró¿a

Gość

Mia³am tu kiedy¶ konto jako ¶nie¿ynka ale wtedy by³am daleko od Boga i wydawa³o mi siê to forum strasznie nudne , wiele siê zmieni³o od tamtej pory w moim ¿yciu dlatego wróci³am i podoba mi sie tutaj , mo¿e to dlatego ,¿e inaczej teraz na wszystko patrze , innymi oczami , dziêkuje ,¿e po takim czasie znowu tutaj trafi³am

#8 2015-01-01 20:05:28

Wirydiana

- moderator

7551960
SkÄ…d: Koszalin
Punktów :   

Witaj, cieszymy siê, ¿e znów do³±czy³a¶

#9 2015-05-12 09:47:31

lenka16

Gość

Kochani chcia³abym siê z Wami po¿egnaæ.

Mia³am 16 lat kiedy za³o¿y³am tutaj konto i to forum towarzyszy³o mi w ¿yciu.
Pocz±tkowo siê udziela³am, pó¼niej ju¿ nie, ale zawsze wraca³am, gdy¿ rozeznawa³am swoje powo³anie.

Teraz mam 21 lat, sporo czasu minê³o i stojê przed decyzj±. Zaczyna siê moje rozeznawanie co do konkretnego zgromadzenia. My¶lê, ¿e to dobry czas ¿eby zakoñczyæ przygodê z Furt±. Jest to potrzebne forum. Rozmowa z drugim cz³owiekiem du¿o daje.
Jednak przychodzi moment, ¿e ju¿ nie mo¿esz d³u¿ej czekaæ, nie mo¿esz w nieskoñczono¶æ odk³adaæ podjêcia decyzji na pó¼niej. Trzeba skoczyæ na g³êbok± wodê. Jezus zabiera lêk i przynosi w sercu pokój. Czeka na nasz krok. Nie zrobi tego za nas, gdy¿ Jego Mi³o¶æ jest doskona³a, daje nam wolno¶æ wyboru. ¯yczê Wam wiele ufno¶ci w Jego moc.

(Ps 138, 8a)

Proszê o usuniêcie mojego konta.

Bêdê pamiêtaæ o Was w modlitwie.
Pozdrawiam ciep³o.

#10 2015-05-12 16:57:55

Ania

...

Punktów :   

Lenko, pamiêtam Ciê z forum bardzo dobrze. Dzisiaj zalogowa³am siê po naprawdê d³ugim czasie i pierwsze, na co trafi³am to Twój post. Jak bardzo ogrza³o mi siê serduszko, gdy go przeczyta³am. Zarejestrowa³y¶my siê tutaj w podobnym czasie, jeste¶my w podobnym wieku. To cudowne, ¿e Twoja podró¿ p³ynie w piêkn± stronê ¿ycia konsekrowanego. Mój statek p³ynie obecnie w inn± stronê, ale jaki¶ element - to forum - by³ wspólny i nie bez znaczenia. ¦ciskam Ciê bardzo gor±co, niech Pan Ciê prowadzi ku Piêknie i Dobru.

"Wierzyæ - to znaczy nawet siê nie pytaæ,
jak d³ugo jeszcze mamy i¶æ po ciemku."

ks. Jan Twardowski

#11 2016-07-25 20:36:28

Ró¿a

Gość

Proszê o usuniêcie mojego konta i tak tutaj nie bywam prawie wogóle . Dziekuje jednak za ten sporadyczny pobyt.

Stopka forum

RSS