"Furta"

Ogłoszenie

Jest to forum powo³aniowe, którego celem jest wspólne d±¿enie do Pana Boga, szukanie Go, odkrywanie swego powo³ania..., a wiêc modlimy siê za siebie :)

1.U¿ywamy tylko jednego konta i nie tworzymy podobnych nicków ani avatarów.
2.Dbamy o jêzyk na forum. Nie u¿ywamy wulgaryzmów.
3.Szanujemy siê wzajemnie. Nie obra¿amy, nie oczerniamy, nie wy¶miewamy innych forumowiczów.
4.U¿ywamy ogólnie przyjêtych zasad kultury.
5.Wszelkie naruszenia regulaminu czy jakie¶ zaistnia³e konflikty powinny byæ zg³oszone administracji.
6 Nie piszemy krótkich postów typu: "ok.", "acha", "super" itd.
7.Nie tworzymy nowych w±tków, je¶li taki temat ju¿ istnieje, szukamy.
8.Kolor czerwony jest przeznaczony tylko dla administratorów i moderatorów forum.
9.Je¶li wklejamy co¶ z jakiego¶ ¼ród³a, wklejamy te¿ link lub piszemy sk±d to wziêli¶my, ¿eby nie naruszaæ praw autorskich.
10. Dbamy o porz±dek na forum. Staramy siê nie pisaæ posta pod postem, u¿ywamy funkcji "edytuj", wyj±tkiem mo¿e byæ od¶wie¿enie tematu.
11. W zwi±zku z przeprowadzanymi na forum porz±dkami, przynajmniej raz na rok trzeba napisaæ chocia¿ jeden post. Osoby nieaktywne bêd± usuwane z forum.

Rangi na forum s± jedynie symboliczne, nie maj± odzwierciedlenia w rzeczywisto¶ci.

#21 2014-03-31 18:15:50

Katrine20.05

Użytkownik

Punktów :   

Re: Wasze najpiêkniejsze sny

kolejny sen, który sprawi³, ¿e moje my¶li kr±¿± wokó³ niego...

¶ni³ mi siê Ko¶ció³ w którym by³o w miarê du¿o osób... nagle wesz³am ja... wszyscy w tym momencie odwrócili siê i patrzyli jak idê przez ¶rodek ko¶cio³a a¿ do samego O³tarza... nagle wyszed³ ks. i zada³ mi pytanie, które s³yszeli wszyscy....: "Czy jeste¶ tego pewna? Czy powierzasz swoje ¿ycie tylko Jemu?"- i zapad³a cisza....
obejrza³am siê za siebie, spogl±daj±c na wszystkich ludzi, którzy patrzyli siê w moj± stronê..., po chwili odwróci³am siê do ksiêdza który sta³ przede mn±, a za chwilê spojrza³am na krzy¿... 
w pewnym momencie ze ³zami w oczach i wielk± rado¶ci± w sercu pad³am na kolana...  ks. podszed³ wtedy z mikrofonem i zada³ ostatnie pytanie: "Jaka jest twoja ostateczna decyzja? "
Po krótkiej chwili odpowiedzia³am: "Powierzam..." "Tak jestem tego pewna.. powierzam swoje ¿ycie Jezusowi" 

no i sen siê jak zwykle urwa³ bo zadzwoni³ budzik

#22 2014-04-27 16:21:33

Katrine20.05

Użytkownik

Punktów :   

ku mojemu zdziwieniu, przy¶ni³ mi siê ¶w. Franciszek z Asy¿u <3  przez d³u¿szy czas przygl±da³ mi siê... na koniec siê u¶miechn±³ i wyci±gn±³ swoj± rêkê ku mnie... ja oczywi¶cie chwyci³am jego d³oñ i niespodziewanie zaczê³am wypowiadaæ s³owa z piosenki: "Ja nie chce byæ dziewczyn± smutnych dni. Chcê daæ Bogu siebie dzi¶ jak chleb i dobr± byæ. Ja nie chcê mieæ gór z³ota, pere³ te¿. We¼ proszê wszystko - mnie, ubóstwem otul mnie." po tych s³owach sen siê zakoñczy³...

przedostatni sen jaki mia³am by³ bardzo nie zrozumia³y... dlatego, ¿e jedyne co mi zosta³o w pamiêci po nim, to postaæ kilkuletniego ch³opca, który po prostu sobie biega³, natomiast pó¼niej przez ca³y czas mi siê przygl±da³... po przebudzeniu mia³am ca³y czas go w my¶lach, jednak a¿ pó¼niej siê dowiedzia³am kto to by³.... okaza³o siê, ¿e to by³ Stanis³aw Kostka... by³o to wielkie zaskoczenie dla mnie, bo raczej nigdy o nim nie my¶la³am i nie interesowa³am siê jego ¿yciorysem...

no i ostatni sen to: t³um ludzi, czekaj±cych na kanonizacjê Jana Paw³a II

jestem ciekawa.. co jeszcze mi siê mo¿e przy¶niæ...

#23 2014-04-27 21:38:22

siostrzyczka

Użytkownik

9926180
Punktów :   18 

ja mia³am piêkny sen we wrze¶niu, kiedy pojecha³am pierwszy raz na rekolekcje do mojego potencjalnie, je¶li Bóg pozwoli przysz³ego klasztorku salezjanki zawsze mi mówi³y, ¿e pierwszy sen na nowym miejscu jest wa¿ny i trzeba go zapamiêtaæ... wiêc zapamiêta³am, oj bardzo wtedy jeszcze mia³am w planie, ¿e po studiach wrócê do salezjanek. No i ¶ni³o mi siê, ¿e jestem z powrotem w formacji, w domu aspirantatu w Dzier¿oniowie i co¶ sprz±tam. I po skoñczonym sprz±taniu odnosi³am ró¿ne rzeczy (szmaty, ¶rodki czysto¶ci itp.) na miejsce. I o czym¶ zapomnia³am (zostawi³am tam na korytarzu) i posz³am do kolejnych zajêæ. I wtedy przysz³a s.Dyrektorka i zaczê³a na mnie krzyczeæ, ¿e ja zawsze robiê co¶ nie tak, ¿e dopiero co wróci³am, a ona ju¿ ma mnie serdecznie do¶æ i ¿e ona mnie tu nie chce, mam sobie szukaæ innego Zgromadzenia... no i nastêpna scena w tym ¶nie to ju¿ by³am ja jako siostra w Karmelu w którym wtedy by³am na rekolekcjach... najbardziej niezwyk³e w tym ¶nie by³o to, ¿e dwa dni pó¼niej rzeczywi¶cie zaczyna³am coraz bardziej siê przekonywaæ, ¿e salezjanki nie s± moim miejscem, ale w³a¶nie ten Karmel nie wiem co z tego dalej bêdzie, czas poka¿e jaka jest wola Bo¿a, ale mo¿e i ten sen oka¿e siê proroczy

"Jak¿e jest wa¿ne zdaæ sobie sprawê,
¿e mi³o¶æ, aby by³a prawdziwa, musi boleæ..."
                                               Matka Teresa z Kalkuty

#24 2014-04-28 13:30:49

Kasia K

Administrator

4576923
SkÄ…d: Witnica
Punktów :   14 

Siostrzyczka, pokój i rado¶æ ze snu wiele mówi

Ja mia³am wiele takich snów, które pó¼niej siê wype³nia³y... ale podzielê siê z Wami dwoma.

- Rok temu, kiedy z kole¿ank± po 2 nocach w autobusie dojecha³y¶my do Hiszpanii, 1wszej nocy ju¿ na miejscu mia³am sen, w którym stojê z s.Mistrzyni±, ona trzyma otwarte Pismo ¶w., a ja mam rêkê na nim i powtarzam za ni± s³owa: "I poproszê o przyjêcie do zgromadzenia". Po tych s³owach wybudzi³am siê z takim g³êbokim pokojem serca i radocha, ¿e hej .

- Mo¿e ze 2 lata temu ¶ni³o mi siê, ¿e jestem w pokoju pe³nym pajêczyn, ba³aganu i przechodzê do pokoju kole¿anki, gdzie jest czysto. Ostatnio jak by³am na rekol.lectio divina ¶ni³o mi siê, ¿e obmiatam swój pokój z pajêczyn i robiê porz±dki i od razu w tym ¶nie mia³am odniesienie do ¿ycia duchowego. I zrozumienie, ¿e Pan Bóg robi porz±dki w moim ¿yciu duchowym Podzieli³am siê tym z kierown.duchowym, i kier.pow. "oj robi robi"

Teraz widzê jak sny siê wype³niaj±, a ten 1wszy mówi³ o tym, ¿e Pan od tego czasu zacznie mnie przygotowywaæ do poproszenia o wst±pienie, bym by³a gotowa i tak siê przez ten rok dzia³o, moje serce jest zupe³nie inne, inne my¶lenie, i na prawdê ta formacja w ko¶ciele wiele daje. Chwa³a Panu!

Wpatrywaæ siê Panie, w Twe ¶wiête Cia³o, pragnê do koñca moich dni,
bo me serce Ciebie pokocha³o, ukrytego w bia³ej Hostii.

B±d¼ uwielbiony za dzie³a Twoje, modlitw± uczyñ ¿ycie moje! (30.05.2010)             
mój blog- zapraszam:  http://wszystkozaczynasieodmodlitwy.blogspot.com/

#25 2014-04-28 18:39:49

weraikon

Użytkownik

Punktów :   

oj, tak Kasiu, to prawda, ¿e Pan nas przygotowuje, w moim ¿yciu wiele siê tak¿e zmieni³o, tylko te dziwne sny- ¶lub - nie ¶lub i kwiaty wrêczam Matce Mistrzyni...

„Da³em ci poznaæ ca³± tw± nêdzê, aby¶ ca³a opar³a siê na Mnie… Ile Mi zaufasz, tyle ci pomogê”.

#26 2014-04-28 19:21:56

Marzenak

wierna Panu- moderator

SkÄ…d: Dolny Slask,Ateny
Punktów :   17 

Weraikon ulubienica Siostry Mistrzyni Dziewczyny piekne te Wasze sny i jakie wymowne.Zycze by staly sie rzeczywistoscia,chociaz z pominieciem krzyku Siostry Dyrektorki

BOGU MEMU UFAM ON PROWADZI MNIE

Na¶laduj Chrystusa-kochaj i s³u¿

#27 2014-04-29 09:36:57

weraikon

Użytkownik

Punktów :   

Marzenak napisał:

Weraikon ulubienica Siostry Mistrzyni Dziewczyny piekne te Wasze sny i jakie wymowne.Zycze by staly sie rzeczywistoscia,chociaz z pominieciem krzyku Siostry Dyrektorki

hahahahaha, ja ulubienic±, kurczczki, nigdy bym na to nie wpad³a, interpretowa³am to jako szacunek okazywany  lub dziêkowanie za co¶, ale by byc ulubienic± - to prawdê mówi±c w praktyce oznacza konflikty i same problemy w grupie Siostrzyczek, ech buziaki dl aCiebie

„Da³em ci poznaæ ca³± tw± nêdzê, aby¶ ca³a opar³a siê na Mnie… Ile Mi zaufasz, tyle ci pomogê”.

#28 2014-04-29 11:45:10

siostrzyczka

Użytkownik

9926180
Punktów :   18 

Marzenak napisał:

dla takiego piêknego zakoñczenia to nawet krzyki s.Dyrektorki mo¿na z rado¶ci± znosiæ

"Jak¿e jest wa¿ne zdaæ sobie sprawê,
¿e mi³o¶æ, aby by³a prawdziwa, musi boleæ..."
                                               Matka Teresa z Kalkuty

#29 2014-11-23 21:26:15

Katrine20.05

Użytkownik

Punktów :   

Dawno nie pisa³am w tym w±tku, bo co¶ s³abo z moj± pamiêci± do snów   
No ale.. podzielê siê z wami tym, co zapamiêta³am..

By³am ostatnio w klasztorze na kilka dni.. w sumie jestem tam co jakie¶ 3 tygodnie...
do do¶æ pó¼niej godziny siedzia³am z dwiema siostrami i oczywi¶cie ¶mia³y¶my siê same nie wiemy nawet z czego   
po³o¿y³am siê po pó³nocy.. i jedna z sióstr dostarczy³a mi lekcjonarz bym mog³a przygotowaæ siê do Mszy ¦wiêtej na nastêpny dzieñ...
no i gdy zasnê³am, rozpocz±³ siê sen... . ¿e normalnie rano wsta³am tak jak siostry, (by³o to chyba w niedzielê) czyli o 06:15 bo w zwyk³y dzieñ o 05:15... wsta³am, przygotowa³am siê do wyj¶cia i posz³am do ko¶cio³a. Wesz³am, by³o ju¿ do¶æ du¿o ludzi... i po chwili zaczê³a siê Msza ¦wiêta.. wyszed³ o. Franciszek , ks. wikary i 3 ministrantów, jeden z nich wysoki który mia³ ¶redniej d³ugo¶ci w³osy blond i dwóch ni¿szych od niego brunetów. No i odby³a siê Msza.. itd..
Nagle obudzi³ mnie rozbrzmiewaj±cy w klasztorze dzwonek... Po chwili sobie my¶lê.. jejku przecie¿ dopiero by³am na Mszy ¶wiêtej, to dlaczego ja siê budzê dopiero.. (sen tak bardzo wygl±da³ na prawdziwy)
Sen mo¿e z pozoru wydawaæ siê normalny.. ale tak naprawdê taki nie by³...
Gdy wsta³am i po jakim¶ czasie posz³am do ko¶cio³a wszystko by³o tak samo jak we ¶nie...
wyszed³ o. Franciszek, ks. wikary i 3 ministrantów których widzia³am pierwszy raz na oczy, bo nigdy wcze¶niej na mszach których by³am nie by³o ministrantów..
i by³am tak zszokowana gdy spojrza³am na nich, byli to dok³adnie ci sami ministranci, którzy byli w moim ¶nie.. 
wszystko by³o takie same jak we ¶nie.. tacy sami ludzie, tacy sami ministranci.. kompletnie wszystko.. tak wiêc.. moje sny czasami s± naprawdê dziwne...
Przez ca³± noc siê krêci³am i nie mog³am zasn±æ.. dopiero oko³o godziny 01:00 uda³o mi siê...
Rano zawsze mam ustawione kilka budzików: 05:15, 05:20, 05:30, 05:40 i 05:50... no i:
dzwoni pierwszy budzik 05:15.. a ja przez sen mówiê: aa jeszcze wcze¶nie... teraz biskup wstaje on wszystko przygotuje.. a ja wstanê pó¼niej.. i wy³±czy³am budzik nie pamiêtam jak i kiedy i spa³am dalej..
dzwoni kolejny budzik 05:20... te¿ nie¶wiadomie patrzê na zegar: 05:20... po³o¿y³am g³owê na poduszkê.. nagle..: ooo nie!!! za¶piê na swoje ¶luby zakonne... !! i szybko zerwa³am siê z ³ó¿ka i zaczê³am siê ubieraæ..
po chwili: oo Bo¿e co ja robiê, co siê ze mn± dzieje hahaha
no ale dziêki temu nie zaspa³am i z rado¶ci± przywita³am dzieñ

Stopka forum

RSS