"Furta"

Ogłoszenie

Jest to forum powo³aniowe, którego celem jest wspólne d±¿enie do Pana Boga, szukanie Go, odkrywanie swego powo³ania..., a wiêc modlimy siê za siebie :)

1.U¿ywamy tylko jednego konta i nie tworzymy podobnych nicków ani avatarów.
2.Dbamy o jêzyk na forum. Nie u¿ywamy wulgaryzmów.
3.Szanujemy siê wzajemnie. Nie obra¿amy, nie oczerniamy, nie wy¶miewamy innych forumowiczów.
4.U¿ywamy ogólnie przyjêtych zasad kultury.
5.Wszelkie naruszenia regulaminu czy jakie¶ zaistnia³e konflikty powinny byæ zg³oszone administracji.
6 Nie piszemy krótkich postów typu: "ok.", "acha", "super" itd.
7.Nie tworzymy nowych w±tków, je¶li taki temat ju¿ istnieje, szukamy.
8.Kolor czerwony jest przeznaczony tylko dla administratorów i moderatorów forum.
9.Je¶li wklejamy co¶ z jakiego¶ ¼ród³a, wklejamy te¿ link lub piszemy sk±d to wziêli¶my, ¿eby nie naruszaæ praw autorskich.
10. Dbamy o porz±dek na forum. Staramy siê nie pisaæ posta pod postem, u¿ywamy funkcji "edytuj", wyj±tkiem mo¿e byæ od¶wie¿enie tematu.
11. W zwi±zku z przeprowadzanymi na forum porz±dkami, przynajmniej raz na rok trzeba napisaæ chocia¿ jeden post. Osoby nieaktywne bêd± usuwane z forum.

Rangi na forum s± jedynie symboliczne, nie maj± odzwierciedlenia w rzeczywisto¶ci.

#1 2011-04-03 17:01:26

Animado Angel

Gość

LEDNICA

salli napisał:

Niezale¿nie od tego, jaka bêdzie pogoda bez wzglêdu na prognozy zabierz: kurtkê przeciwdeszczow± (nie parasol!), ciep³y sweter, nakrycie g³owy chroni±ce przed s³oñcem, bieliznê i skarpetki na zmianê (zdarza siê ca³kowicie przemokn±æ, a noce, mimo pocz±tku lata, s± nadal ch³odne). Przydatna bêdzie karimata lub ¶piwór (lub cokolwiek, aby na czym¶ usi±¶æ).
Nie zapomnij o jedzonku! Konieczne bêd± porz±dne kanapki (najlepiej z ¿ó³tym serem), owoce, s³odycze, mo¿e byæ termos z gor±c± herbat± oraz koniecznie niegazowana woda do picia (mo¿na j± wtedy tak¿e wykorzystaæ do obmycia twarzy i r±k). Na polu bêdzie równie¿ mo¿liwo¶æ zakupu ciep³ego posi³ku i napojów.
Zabierz swoje zwyk³e, przyjmowane codziennie leki.
Obowi±zkowo zabierz ze sob± odrobinê cierpliwo¶ci, u¶miechu i pogody ducha.

Ostatnio edytowany przez kamcia (2014-01-25 13:01:38)

#2 2011-06-05 18:23:12

sanderka1000

s. Maksymilla

5330629
Call me!
Punktów :   10 

Re: LEDNICA

A jak wra¿enia? Szczególnie tych, którzy byli pierwszy raz

Uwa¿am, ¿e w tym roku by³o bardzo du¿o osób, które tak naprawê nie wiedzia³o po co przyjecha³o. Dziewczyny biegaj±ce na stanikach i ch³opacy na go³ych klatach to nie klimat zesz³ych spotkañ lednickich... Mo¿e to dziwnie zabrzmi, ale by³o du¿o ciszy. Wcze¶niej ca³y czas siê tañczy³o, piosenki Siewców lecia³y nieustannie. Sama jako¶ w tym roku nie mog³am siê jako¶ skupiæ (mo¿e to te¿ wina towarzystwa, które by³o przewspania³e - w tym miejscu pozdrowienia m.in. dla siostry nazaretanki ) jednak dosta³am bardzo wiele znaków, upewni³am siê w pewnych rzeczach i bardzo mocno prze¿y³am Komuniê podczas Eucharystii.

Tak, tak, Panie, Ty wiesz, ¿e Ciê kocham! Tak, tak, Panie, przecie¿ Ty to wiesz!

Bo On jest dobry, bardzo dobry...

#3 2011-06-06 18:08:41

dzidziu¶

Gość

No tak, ja by³am pierwszy raz, wiêc mogê co¶ z takiego nowicjackiego oka dorzuciæ.

To co napisa³a sanderka- by³o ma³o tañca. Z opowiadañ by³am przygotowana na to, ¿e w³a¶nie ci±gle bêdzie s³ychaæ ¶piewy, ale w sumie poszala³am i tak

A wewnêtrzne prze¿ycia? Chyba potrzeba mi by³a ta Lednica. To spojrzenie, ¿e Jezus chce mojego szczê¶cia i mojej rado¶ci. ¯e On chce mnie, a ja chcê Jego.
Choæ jecha³am z nastawieniem, ¿e bêd± ¶piewy, tañce i ogólne szaleñstwo, to z rado¶ci± bieg³am do kaplicy

I fakt, zdziwi³y mnie nieco widoki roznegli¿owanej m³odzie¿y. No ale có¿, niektórzy jad± tam siê chyba opalaæ...

I dziêkujê wszystkim, których mog³am spotkaæ!

#4 2012-04-12 16:49:09

sanderka1000

s. Maksymilla

5330629
Call me!
Punktów :   10 

Wszystkie info znajdziecie tu: http://www.lednica2000.pl/

Bo On jest dobry, bardzo dobry...

#5 2012-08-18 18:13:44

Hebronka

Za Króla! Za Ojczyznê! Za ile?

#6 2013-04-11 19:49:43

kamcia

Mistrzyni Nowicjatu

28860759
Call me!
Punktów :   14 

piosenka tego roku to Ojciec - Siewcy Lednicy http://www.youtube.com/watch?v=Ju_LQOlOuJU

Nie umiem dziêkowaæ Ci Panie, Bo ma³e s± moje s³owa. Zechciej przyj±æ moje milczenie, I naucz mnie ¿yciem dziêkowaæ.

https://www.facebook.com/ForumFurta

#7 2013-05-11 14:21:25

Hebronka

Za Króla! Za Ojczyznê! Za ile?

[Musisz być zalogowany, aby przeczytać ukrytą wiadomość]

#8 2013-05-13 05:21:22

kamcia

Mistrzyni Nowicjatu

28860759
Call me!

To nie jest spotkanie tylko dla doros³ych, ale dla ka¿dego
je¶li chce siê byæ w jakiej¶ s³u¿bie wtedy trzeba mieæ 18lat lub zgodê rodzica.

Nie umiem dziêkowaæ Ci Panie, Bo ma³e s± moje s³owa. Zechciej przyj±æ moje milczenie, I naucz mnie ¿yciem dziêkowaæ.

#9 2014-05-21 18:20:47

Veronika

Opiekun medyczny

5321338
Punktów :   

Do Lednicy zosta³o raptem 16 dni.
Czy kto¶ siê wybiera?

Twoje s³owo, uczy mnie,
Twoje s³owo, chroni mnie.

#10 2014-05-22 10:42:45

Kasia K

Administrator

4576923
SkÄ…d: Witnica

Ja je¼dzi³am 8 lat pod rz±d, 2 lata by³am w Hiszpanii w tym czasie wiêc teraz nie bra³am tego pod uwagê, szykowa³am siê na Gorzowskie czuwanie przed Zes³aniem Ducha ¦wiêtego ze wspólnot±, a¿ tu zajrza³am na fb i kto¶ akurat wrzuci³ Lednicê, niechc±co przeczyta³am i jakby strza³a pragnienia przeszy³a mi serce , pytam nadal Pana Boga i pragnienie siê utrzymuje, czyli je¶li Pan tak poprowadzi to bêdê i bardzo chcia³abym siê z Wami spotkaæ jak kiedy¶ z Barkowiczami np.przy centrum powo³aniowym, chcia³abym tak¿e by Barka i Furta razem siê spotkali, ale wszystko w rêkach Pana jak poprowadzi. Obecnie z mojej parafii nie ma wyjazdu, dzi¶ zadzwonie do ks.do Gorzowa siê zapytaæ, je¶li nie bêdzie to pozostaje poci±g i ok. 8 km z buta, by doj¶æ na pole   Tak¿e mój przyjazd nie jest taki prosty, ale po pier¶cieñ zarêczynowy warto jechaæ  A wogóle jedzie kto¶ poci±giem lub jecha³ kiedy¶ na Lednicê?

Wpatrywaæ siê Panie, w Twe ¶wiête Cia³o, pragnê do koñca moich dni,
bo me serce Ciebie pokocha³o, ukrytego w bia³ej Hostii.

B±d¼ uwielbiony za dzie³a Twoje, modlitw± uczyñ ¿ycie moje! (30.05.2010)             
mój blog- zapraszam:  http://wszystkozaczynasieodmodlitwy.blogspot.com/

#11 2014-05-22 10:58:43

Veronika

Opiekun medyczny

5321338
Punktów :   

Tak ja Ale z Poznania do Lednogóry.

Twoje s³owo, uczy mnie,

#12 2014-05-22 20:36:41

siostrzyczka

Użytkownik

9926180
Punktów :   18 

A ja... my¶la³am, ¿e w tym roku nie pojadê bo jako¶ tak nie mog³am siê zebraæ i zastanowiæ, czy chcê czy nie... i w koñcu wczoraj napisa³am smsa do siostry, czy ma jeszcze wolne miejsca i okaza³o siê ¿e nie ma... ale w sumie nie mia³am na to jakiego¶ du¿ego parcia, nie ruszy³o mnie to, ¿e nie pojadê. A przed chwil± dosta³am smsa, ¿e jednak miejsce siê zwolni³o i mogê jechaæ wiêc widocznie mia³am pojechaæ ale spotkanie z kimkolwiek z furtowiczów czy barkowiczów pewnie mi siê nie uda, tak jak w zesz³ym roku, bo bêdê tañczyæ, a wtedy trudno cokolwiek zaplanowaæ, bo nigdy nie wiadomo kiedy bêdzie próba... ale ma to te¿ swoje cudowne uroki bycia non stop pod sam± ryb±, przechodzenia przez bramê zaraz chwilê po pó³nocy oj, ju¿ siê cieszê

"Jak¿e jest wa¿ne zdaæ sobie sprawê,
¿e mi³o¶æ, aby by³a prawdziwa, musi boleæ..."
                                               Matka Teresa z Kalkuty

#13 2014-05-23 04:04:03

kamcia

Mistrzyni Nowicjatu

28860759
Call me!

ja te¿ jadê, nic jeszcze nie wiem, nic nie ogarniam, ale ufam!
no i jak zwykle gdzie¶ ...czyli w s³u¿bie

#14 2014-05-28 07:03:11

Kasia K

Administrator

4576923

Gdyby Kto¶ z Was chcia³ (choæ pewnie wiêkszo¶æ jest równie¿ na Barce), to Zapraszam na spotkanie, które odbêdzie siê o godz. 15.45 przy Centrum Powo³aniowym. To chwila poznania siê, spotkania w realu, tak¿e je¶li mo¿ecie i macie chêæ to przyjd¼cie . Transparent zrobiê o nazwie "Barka", ale Furtowicze te¿ mile widziani
Do zobaczenia na polu!

#15 2014-05-28 11:38:40

kamcia

Mistrzyni Nowicjatu

28860759
Call me!

Je¶li siê zd±¿y to ok bo o 15 jest zbiórka s³u¿b

#16 2014-05-30 18:17:39

terestynkaa

Gość

Witajcie! Dzielê siê z Wami moj± rado¶ci±, ¿e te¿ jadê Pierwszy raz
A to takie niespodziewane by³o, bo ju¿ mia³am plany na 7.06 takie, ¿e nie mog³am za nic ich prze³o¿yæ, a¿ tu nagle, co¶ wypad³o pewnej znacz±cej osobie w tych planach i mogê jechaæ Nawet miejsca s± jeszcze w autokarze Tak siê cieszê! Do zobaczenia

#17 2014-05-31 08:51:42

Kasia K

Administrator

4576923

Bogu dziêki! No to Terestynko do zobaczenia

#18 2014-06-06 07:31:54

agaa

Użytkownik

Punktów :   

Czy kto¶ z Was jedzie z Krakowa lub przez Kraków i ma wolne miejsce?

#19 2014-06-06 08:25:45

Veronika

Opiekun medyczny

5321338
Punktów :   

15:45 to taka godzina gdzie zazwyczaj co¶ siê dzieje,ale siê zobaczy byæ mo¿e mi siê uda dotrzeæ

Twoje s³owo, uczy mnie,

#20 2014-06-08 15:19:00

Kasia K

Administrator

4576923

Dziêkujê za spotkanie kto by³
Jak znajdê czas napiszê wiêcej, czy tu, czy w w±tku ¶wiadectwa, bo teraz idê szykowaæ siê do ko¶cio³a, by podziêkowaæ Panu za ogrom ³ask. To co siê wydarzy³o, by³o nie do pomy¶lenia, tak tylko Duch ¦wiêty mo¿e narobiæ , ale to w innym czasie
Pozdrawiam i ¿yczê, by ta rado¶æ wyp³ywaj±ca ze spotkania z Jezusem, ka¿dego dnia wype³nia³a nasze serca
Jak chcecie siê podzieliæ Waszym do¶wiadczeniem Lednicy to piszcie. Ka¿de ¶wiadectwo jest umocnieniem wiary...
Kamcia, mi³o by³o poznaæ w realu

Stopka forum

RSS