Gość
salli napisał:
Niezale¿nie od tego, jaka bêdzie pogoda bez wzglêdu na prognozy zabierz: kurtkê przeciwdeszczow± (nie parasol!), ciep³y sweter, nakrycie g³owy chroni±ce przed s³oñcem, bieliznê i skarpetki na zmianê (zdarza siê ca³kowicie przemokn±æ, a noce, mimo pocz±tku lata, s± nadal ch³odne). Przydatna bêdzie karimata lub ¶piwór (lub cokolwiek, aby na czym¶ usi±¶æ).
Nie zapomnij o jedzonku! Konieczne bêd± porz±dne kanapki (najlepiej z ¿ó³tym serem), owoce, s³odycze, mo¿e byæ termos z gor±c± herbat± oraz koniecznie niegazowana woda do picia (mo¿na j± wtedy tak¿e wykorzystaæ do obmycia twarzy i r±k). Na polu bêdzie równie¿ mo¿liwo¶æ zakupu ciep³ego posi³ku i napojów.
Zabierz swoje zwyk³e, przyjmowane codziennie leki.
Obowi±zkowo zabierz ze sob± odrobinê cierpliwo¶ci, u¶miechu i pogody ducha.
Ostatnio edytowany przez kamcia (2014-01-25 13:01:38)
s. Maksymilla
A jak wra¿enia? Szczególnie tych, którzy byli pierwszy raz
Uwa¿am, ¿e w tym roku by³o bardzo du¿o osób, które tak naprawê nie wiedzia³o po co przyjecha³o. Dziewczyny biegaj±ce na stanikach i ch³opacy na go³ych klatach to nie klimat zesz³ych spotkañ lednickich... Mo¿e to dziwnie zabrzmi, ale by³o du¿o ciszy. Wcze¶niej ca³y czas siê tañczy³o, piosenki Siewców lecia³y nieustannie. Sama jako¶ w tym roku nie mog³am siê jako¶ skupiæ (mo¿e to te¿ wina towarzystwa, które by³o przewspania³e - w tym miejscu pozdrowienia m.in. dla siostry nazaretanki ) jednak dosta³am bardzo wiele znaków, upewni³am siê w pewnych rzeczach i bardzo mocno prze¿y³am Komuniê podczas Eucharystii.
Tak, tak, Panie, Ty wiesz, ¿e Ciê kocham! Tak, tak, Panie, przecie¿ Ty to wiesz!
Bo On jest dobry, bardzo dobry...
Gość
No tak, ja by³am pierwszy raz, wiêc mogê co¶ z takiego nowicjackiego oka dorzuciæ.
To co napisa³a sanderka- by³o ma³o tañca. Z opowiadañ by³am przygotowana na to, ¿e w³a¶nie ci±gle bêdzie s³ychaæ ¶piewy, ale w sumie poszala³am i tak
A wewnêtrzne prze¿ycia? Chyba potrzeba mi by³a ta Lednica. To spojrzenie, ¿e Jezus chce mojego szczê¶cia i mojej rado¶ci. ¯e On chce mnie, a ja chcê Jego.
Choæ jecha³am z nastawieniem, ¿e bêd± ¶piewy, tañce i ogólne szaleñstwo, to z rado¶ci± bieg³am do kaplicy
I fakt, zdziwi³y mnie nieco widoki roznegli¿owanej m³odzie¿y. No ale có¿, niektórzy jad± tam siê chyba opalaæ...
I dziêkujê wszystkim, których mog³am spotkaæ!
s. Maksymilla
Wszystkie info znajdziecie tu: http://www.lednica2000.pl/
Bo On jest dobry, bardzo dobry...
piosenka tego roku to Ojciec - Siewcy Lednicy http://www.youtube.com/watch?v=Ju_LQOlOuJU
Za Króla! Za Ojczyznê! Za ile?
[Musisz być zalogowany, aby przeczytać ukrytą wiadomość]
To nie jest spotkanie tylko dla doros³ych, ale dla ka¿dego
je¶li chce siê byæ w jakiej¶ s³u¿bie wtedy trzeba mieæ 18lat lub zgodê rodzica.
Ja je¼dzi³am 8 lat pod rz±d, 2 lata by³am w Hiszpanii w tym czasie wiêc teraz nie bra³am tego pod uwagê, szykowa³am siê na Gorzowskie czuwanie przed Zes³aniem Ducha ¦wiêtego ze wspólnot±, a¿ tu zajrza³am na fb i kto¶ akurat wrzuci³ Lednicê, niechc±co przeczyta³am i jakby strza³a pragnienia przeszy³a mi serce , pytam nadal Pana Boga i pragnienie siê utrzymuje, czyli je¶li Pan tak poprowadzi to bêdê i bardzo chcia³abym siê z Wami spotkaæ jak kiedy¶ z Barkowiczami np.przy centrum powo³aniowym, chcia³abym tak¿e by Barka i Furta razem siê spotkali, ale wszystko w rêkach Pana jak poprowadzi. Obecnie z mojej parafii nie ma wyjazdu, dzi¶ zadzwonie do ks.do Gorzowa siê zapytaæ, je¶li nie bêdzie to pozostaje poci±g i ok. 8 km z buta, by doj¶æ na pole Tak¿e mój przyjazd nie jest taki prosty, ale po pier¶cieñ zarêczynowy warto jechaæ A wogóle jedzie kto¶ poci±giem lub jecha³ kiedy¶ na Lednicê?
Użytkownik
A ja... my¶la³am, ¿e w tym roku nie pojadê bo jako¶ tak nie mog³am siê zebraæ i zastanowiæ, czy chcê czy nie... i w koñcu wczoraj napisa³am smsa do siostry, czy ma jeszcze wolne miejsca i okaza³o siê ¿e nie ma... ale w sumie nie mia³am na to jakiego¶ du¿ego parcia, nie ruszy³o mnie to, ¿e nie pojadê. A przed chwil± dosta³am smsa, ¿e jednak miejsce siê zwolni³o i mogê jechaæ wiêc widocznie mia³am pojechaæ ale spotkanie z kimkolwiek z furtowiczów czy barkowiczów pewnie mi siê nie uda, tak jak w zesz³ym roku, bo bêdê tañczyæ, a wtedy trudno cokolwiek zaplanowaæ, bo nigdy nie wiadomo kiedy bêdzie próba... ale ma to te¿ swoje cudowne uroki bycia non stop pod sam± ryb±, przechodzenia przez bramê zaraz chwilê po pó³nocy oj, ju¿ siê cieszê
ja te¿ jadê, nic jeszcze nie wiem, nic nie ogarniam, ale ufam!
no i jak zwykle gdzie¶ ...czyli w s³u¿bie
Gdyby Kto¶ z Was chcia³ (choæ pewnie wiêkszo¶æ jest równie¿ na Barce), to Zapraszam na spotkanie, które odbêdzie siê o godz. 15.45 przy Centrum Powo³aniowym. To chwila poznania siê, spotkania w realu, tak¿e je¶li mo¿ecie i macie chêæ to przyjd¼cie . Transparent zrobiê o nazwie "Barka", ale Furtowicze te¿ mile widziani
Do zobaczenia na polu!
Je¶li siê zd±¿y to ok bo o 15 jest zbiórka s³u¿b
Gość
Witajcie! Dzielê siê z Wami moj± rado¶ci±, ¿e te¿ jadê Pierwszy raz
A to takie niespodziewane by³o, bo ju¿ mia³am plany na 7.06 takie, ¿e nie mog³am za nic ich prze³o¿yæ, a¿ tu nagle, co¶ wypad³o pewnej znacz±cej osobie w tych planach i mogê jechaæ Nawet miejsca s± jeszcze w autokarze Tak siê cieszê! Do zobaczenia
Bogu dziêki! No to Terestynko do zobaczenia
Dziêkujê za spotkanie kto by³
Jak znajdê czas napiszê wiêcej, czy tu, czy w w±tku ¶wiadectwa, bo teraz idê szykowaæ siê do ko¶cio³a, by podziêkowaæ Panu za ogrom ³ask. To co siê wydarzy³o, by³o nie do pomy¶lenia, tak tylko Duch ¦wiêty mo¿e narobiæ , ale to w innym czasie
Pozdrawiam i ¿yczê, by ta rado¶æ wyp³ywaj±ca ze spotkania z Jezusem, ka¿dego dnia wype³nia³a nasze serca
Jak chcecie siê podzieliæ Waszym do¶wiadczeniem Lednicy to piszcie. Ka¿de ¶wiadectwo jest umocnieniem wiary...
Kamcia, mi³o by³o poznaæ w realu