"Furta"

Ogłoszenie

Jest to forum powo³aniowe, którego celem jest wspólne d±¿enie do Pana Boga, szukanie Go, odkrywanie swego powo³ania..., a wiêc modlimy siê za siebie :)

1.U¿ywamy tylko jednego konta i nie tworzymy podobnych nicków ani avatarów.
2.Dbamy o jêzyk na forum. Nie u¿ywamy wulgaryzmów.
3.Szanujemy siê wzajemnie. Nie obra¿amy, nie oczerniamy, nie wy¶miewamy innych forumowiczów.
4.U¿ywamy ogólnie przyjêtych zasad kultury.
5.Wszelkie naruszenia regulaminu czy jakie¶ zaistnia³e konflikty powinny byæ zg³oszone administracji.
6 Nie piszemy krótkich postów typu: "ok.", "acha", "super" itd.
7.Nie tworzymy nowych w±tków, je¶li taki temat ju¿ istnieje, szukamy.
8.Kolor czerwony jest przeznaczony tylko dla administratorów i moderatorów forum.
9.Je¶li wklejamy co¶ z jakiego¶ ¼ród³a, wklejamy te¿ link lub piszemy sk±d to wziêli¶my, ¿eby nie naruszaæ praw autorskich.
10. Dbamy o porz±dek na forum. Staramy siê nie pisaæ posta pod postem, u¿ywamy funkcji "edytuj", wyj±tkiem mo¿e byæ od¶wie¿enie tematu.
11. W zwi±zku z przeprowadzanymi na forum porz±dkami, przynajmniej raz na rok trzeba napisaæ chocia¿ jeden post. Osoby nieaktywne bêd± usuwane z forum.

Rangi na forum s± jedynie symboliczne, nie maj± odzwierciedlenia w rzeczywisto¶ci.

#1 2013-10-11 16:24:29

Shikani

Anio³

Punktów :   

Moje ma³e spotknie.

Moi drodzy ogólnie rzadko kiedy mówiê o sobie. Ale czuje, ¿e muszê siê z wami podzieliæ.Mo¿e powiem tak ¿e ten nasz pan Bóg to szalony cz³owiek w pozytywnym sensie. Po prostu brak mi s³ów. W ka¿dym razie  bêd±c w szpitalu w przedostatni dzieñ mojego pobytu, dok³adnie w ostatni± noc. By³o ju¿ za oknami bardzo ciemno, jak to o tej porze jest. No ale w sali roznosi³a mnie energia, wiêc stwierdzi³am ¿e muszê i¶æ pochodziæ  po korytarzu a potem do jadalni, gdzie równie¿ mo¿na ogl±daæ telewizor. A tam równie¿ siedzia³a starsza pani, której siê nie spodziewa³am, no i przysiad³am siê do niej. Rozmawiali¶my ze sob± do¶æ d³ugo No i kogo dziêki niej pozna³am? ¦w. Tereskê od dzieci±tka Jezus. Nawet mi to nie przysz³o na my¶l, ¿e mogê j± poznaæ, i otrzyma³am nowennê do niej i dowiedzia³am siê, ¿e zawsze mogê j± prosiæ o wszystko i na pewno zostanê wys³uchana. I doszli¶my do wniosku, ¿e mo¿e to sam pan Bóg i ¶w. Tereska chcieli ¿eby w³a¶nie tak by³o. ¯e w³a¶nie tak mia³o byæ. W ka¿dym razie tak zacz±³ siê moje spotkanie z ¶w. Teresk± od dzieci±tka Jezus. A¿ nawet pisz±c do oczów nasuwaj± mi siê ³zy. Bo kochaj O. Pio i teraz na mojej drodze równie¿ pojawi³a siê ¶w. Tereska. Mogê powiedzieæ tyle, ¿e chwalmy pana bo wielkie s± jego dzie³a, nie wa¿ne jakim drogami nasz prowadzi.
Pisz±c to i dziel±c siê tym ¶wiadectwem nie robiê to dla siebie lecz na chwa³ê najwy¿szego i ku zbawieniu dusz =)

#2 2013-10-11 17:01:19

Wirydiana

- moderator

7551960
SkÄ…d: Koszalin
Punktów :   

Re: Moje ma³e spotknie.

Piêkne ¶wiadectwo! A co Ty kochana robi³a¶ w szpitalu?

#3 2013-10-11 17:33:02

Shikani

Anio³

Punktów :   

By³am na badaniach kontrolnych. Które nie koniecznie wysz³y korzystnie. Ale co tam,i tak kocham Boga, bo wiem ¿e on jest przy mnie i nie wa¿ne co by siê dzia³o, jak bêdzie chcia³ mnie w zakonie to bêdê. Bo dla niego nie ma rzeczy nie mo¿liwych

#4 2013-10-19 14:53:46

Kasia K

Administrator

4576923
SkÄ…d: Witnica
Punktów :   14 

Dziêki za ¶wiadectwo

Wpatrywaæ siê Panie, w Twe ¶wiête Cia³o, pragnê do koñca moich dni,
bo me serce Ciebie pokocha³o, ukrytego w bia³ej Hostii.

B±d¼ uwielbiony za dzie³a Twoje, modlitw± uczyñ ¿ycie moje! (30.05.2010)             
mój blog- zapraszam:  http://wszystkozaczynasieodmodlitwy.blogspot.com/

#5 2013-10-19 17:37:40

hiacynta

Oazowiczka z powo³aniem zakonnym..?

48250746
Punktów :   

Dziêkujê, ¿e dzielisz siê z nami To jest piêkne, ¿e w takich drobnych, zwyczajnych sytuacjach Pan Bóg daje o sobie poznaæ i pozwala nam siê tym cieszyæ. Wykorzystuj±c okazjê chcia³am napisaæ sytuacjê z wczorajszego poci±gu. Chcia³am dyskretnie pomodliæ siê ró¿aniec. Obok mnie siad³a pani, która po chwili, trochê niepewnie poprosi³a mnie o modlitwê i.. równie¿ zaczê³a siê modliæ. Takie sytuacje naprawdê mnie podnosz± na duchu i daj± mi du¿o rado¶ci. Chwa³a Panu!

''Powierz Panu sw± drogê i zaufaj Mu; On Sam bêdzie dzia³a³!'' Ps37,5

''Wszystkie Dzie³a Bo¿e dokonuj± siê powoli i w bólu, ale potem s± tym trwalsze i owocuj± tym wspanialej'' M.Teresa Gerhardinger- za³o¿ycielka SSND

#6 2013-10-20 11:04:09

Kasia K

Administrator

4576923
SkÄ…d: Witnica
Punktów :   14 

Chwa³a Panu! bo kiedy my przyznajemy siê do Pana Boga, widaæ owoce tego, czasem nie koniecznie od razu, ale one bêd±.

Wpatrywaæ siê Panie, w Twe ¶wiête Cia³o, pragnê do koñca moich dni,
bo me serce Ciebie pokocha³o, ukrytego w bia³ej Hostii.

B±d¼ uwielbiony za dzie³a Twoje, modlitw± uczyñ ¿ycie moje! (30.05.2010)             
mój blog- zapraszam:  http://wszystkozaczynasieodmodlitwy.blogspot.com/

#7 2013-10-20 20:34:39

Kyriaka

Użytkownik

3936762
Punktów :   

Chwa³a Panu
Cieszê siê, ¿e potraficie zauwa¿yæ ³aski, które Bóg nam zsy³a.
Gdy bêdê mia³a trochê wiêcej czasu, równie¿ napiszê swoje ¶wiadectwo o tym jak Bóg pomóg³ mi zdaæ egzaminy.

„Mi³o¶æ jest tajemnic±, która przekszta³ca wszystko, czego siê dotknie, w rzeczy piêkne i mi³e Bogu” (Dz 890)

#8 2013-10-21 21:22:59

Shikani

Anio³

Punktów :   

Ja tylko mu po prostu ufam i kocham

Stopka forum

RSS