Moi drodzy ogólnie rzadko kiedy mówiê o sobie. Ale czuje, ¿e muszê siê z wami podzieliæ.Mo¿e powiem tak ¿e ten nasz pan Bóg to szalony cz³owiek w pozytywnym sensie. Po prostu brak mi s³ów. W ka¿dym razie bêd±c w szpitalu w przedostatni dzieñ mojego pobytu, dok³adnie w ostatni± noc. By³o ju¿ za oknami bardzo ciemno, jak to o tej porze jest. No ale w sali roznosi³a mnie energia, wiêc stwierdzi³am ¿e muszê i¶æ pochodziæ po korytarzu a potem do jadalni, gdzie równie¿ mo¿na ogl±daæ telewizor. A tam równie¿ siedzia³a starsza pani, której siê nie spodziewa³am, no i przysiad³am siê do niej. Rozmawiali¶my ze sob± do¶æ d³ugo No i kogo dziêki niej pozna³am? ¦w. Tereskê od dzieci±tka Jezus. Nawet mi to nie przysz³o na my¶l, ¿e mogê j± poznaæ, i otrzyma³am nowennê do niej i dowiedzia³am siê, ¿e zawsze mogê j± prosiæ o wszystko i na pewno zostanê wys³uchana. I doszli¶my do wniosku, ¿e mo¿e to sam pan Bóg i ¶w. Tereska chcieli ¿eby w³a¶nie tak by³o. ¯e w³a¶nie tak mia³o byæ. W ka¿dym razie tak zacz±³ siê moje spotkanie z ¶w. Teresk± od dzieci±tka Jezus. A¿ nawet pisz±c do oczów nasuwaj± mi siê ³zy. Bo kochaj O. Pio i teraz na mojej drodze równie¿ pojawi³a siê ¶w. Tereska. Mogê powiedzieæ tyle, ¿e chwalmy pana bo wielkie s± jego dzie³a, nie wa¿ne jakim drogami nasz prowadzi.
Pisz±c to i dziel±c siê tym ¶wiadectwem nie robiê to dla siebie lecz na chwa³ê najwy¿szego i ku zbawieniu dusz =)
Piêkne ¶wiadectwo! A co Ty kochana robi³a¶ w szpitalu?
By³am na badaniach kontrolnych. Które nie koniecznie wysz³y korzystnie. Ale co tam,i tak kocham Boga, bo wiem ¿e on jest przy mnie i nie wa¿ne co by siê dzia³o, jak bêdzie chcia³ mnie w zakonie to bêdê. Bo dla niego nie ma rzeczy nie mo¿liwych
Dziêki za ¶wiadectwo
Dziêkujê, ¿e dzielisz siê z nami To jest piêkne, ¿e w takich drobnych, zwyczajnych sytuacjach Pan Bóg daje o sobie poznaæ i pozwala nam siê tym cieszyæ. Wykorzystuj±c okazjê chcia³am napisaæ sytuacjê z wczorajszego poci±gu. Chcia³am dyskretnie pomodliæ siê ró¿aniec. Obok mnie siad³a pani, która po chwili, trochê niepewnie poprosi³a mnie o modlitwê i.. równie¿ zaczê³a siê modliæ. Takie sytuacje naprawdê mnie podnosz± na duchu i daj± mi du¿o rado¶ci. Chwa³a Panu!
Chwa³a Panu! bo kiedy my przyznajemy siê do Pana Boga, widaæ owoce tego, czasem nie koniecznie od razu, ale one bêd±.
Chwa³a Panu
Cieszê siê, ¿e potraficie zauwa¿yæ ³aski, które Bóg nam zsy³a.
Gdy bêdê mia³a trochê wiêcej czasu, równie¿ napiszê swoje ¶wiadectwo o tym jak Bóg pomóg³ mi zdaæ egzaminy.