"Furta"

Ogłoszenie

Jest to forum powo³aniowe, którego celem jest wspólne d±¿enie do Pana Boga, szukanie Go, odkrywanie swego powo³ania..., a wiêc modlimy siê za siebie :)

1.U¿ywamy tylko jednego konta i nie tworzymy podobnych nicków ani avatarów.
2.Dbamy o jêzyk na forum. Nie u¿ywamy wulgaryzmów.
3.Szanujemy siê wzajemnie. Nie obra¿amy, nie oczerniamy, nie wy¶miewamy innych forumowiczów.
4.U¿ywamy ogólnie przyjêtych zasad kultury.
5.Wszelkie naruszenia regulaminu czy jakie¶ zaistnia³e konflikty powinny byæ zg³oszone administracji.
6 Nie piszemy krótkich postów typu: "ok.", "acha", "super" itd.
7.Nie tworzymy nowych w±tków, je¶li taki temat ju¿ istnieje, szukamy.
8.Kolor czerwony jest przeznaczony tylko dla administratorów i moderatorów forum.
9.Je¶li wklejamy co¶ z jakiego¶ ¼ród³a, wklejamy te¿ link lub piszemy sk±d to wziêli¶my, ¿eby nie naruszaæ praw autorskich.
10. Dbamy o porz±dek na forum. Staramy siê nie pisaæ posta pod postem, u¿ywamy funkcji "edytuj", wyj±tkiem mo¿e byæ od¶wie¿enie tematu.
11. W zwi±zku z przeprowadzanymi na forum porz±dkami, przynajmniej raz na rok trzeba napisaæ chocia¿ jeden post. Osoby nieaktywne bêd± usuwane z forum.

Rangi na forum s± jedynie symboliczne, nie maj± odzwierciedlenia w rzeczywisto¶ci.

#1 2013-12-09 15:38:19

terestynkaa

Gość

Konkurs biblijny

Kochani, czy kto¶ z Wam startuje b±d¼ te¿ startowa³ w konkursie biblijnym?
okwb.pl

#2 2013-12-09 16:10:03

Rita

Gość

Re: Konkurs biblijny

Kiedy¶ próbowa³am swoich si³, warto wzi±æ udzia³, choæby po to, ¿eby sobie trochê ogarn±æ w³asn± wiedze w tym zakresie, mi sporo zosta³o w g³owie...

#3 2013-12-09 16:21:41

terestynkaa

Gość

A faktycznie taki trudny, czy to tylko "plotki" ?

#4 2013-12-09 17:27:13

Rita

Gość

Hmm... no to zale¿y, co dla kogo znaczy ,,trudny". Ja szczerze powiedziawszy niespecjalnie siê przyk³ada³am, ale pytania nie by³y jakie¶ trudne, przynajmniej w mojej ocenie. Daleko nie zasz³am, bo tylko do diecezjalnego etapu, ale fajnie wspominam.
Na pewno trzeba zwróciæ uwagê na liczby, (ile by³o czego i kogo) oraz miary odleg³o¶ci z miasta do miasta, o ile takie rzeczy s± w ksiêgach, które obejmuje konkurs, osoby, symbole i generalnie szczegó³y, na które nikt nie zwraca uwagi Warto czytaæ egzegezy wszelkie, bo sporo wyja¶niaj±.
Je¶li masz mo¿liwo¶æ, to poszukaj sobie pytañ z poprzednich lat, wtedy zobaczysz sobie poziom pytañ.

#5 2013-12-10 16:42:53

terestynkaa

Gość

Szuka³a na necie starszych pytañ, ale w³a¶nie nic nie znalaz³am
Teraz jest 1 i 2 Królewska i Ew. Marka Na szczê¶cie mam jeszcze duu¿o czasu

#6 2013-12-10 18:11:27

kamcia

Mistrzyni Nowicjatu

28860759
Call me!
Punktów :   14 

konkurs biblijny w porównaniu z olimpiad± teologiczn± to jest nic!!! Ju¿ wiele razy startowa³am w biblijnym i faktycznie przygotowuj±c siê dzieñ przed dochodzi³am do diecezjalnego, a pó¼niej sa ju¿ ludzie gdzie maj± 90/90 punktów
teraz jestem na olimpiadzie teologicznej w marcu II etap...zdecydowanie trudniej ni¿ konkurs biblijny. Na pewno s± pytania otwarte, a w biblijnym jest tylko kilka pytañ otwartych, reszta A,B,C. Rok temu by³ podany fragment Pisma Sw. i trzeba by³o zaznaczyæ kto do kogo jest mówi. W drugim przypadku by³y inne s³owa i by³o zaznaczyæ kto o kim je mówi. Pamiêtam te¿ pytanie o to ile czego dosta³ jeden cz³owiek od drugiego. (piszê cz³owiek bo nie pamiêtam imion i kontekstu) Chodzi³o o jaki¶ p³aszcz, buty i pier¶cienie.
I etap jest po to, aby wyeliminowaæ tych którzy zapisali siê dla 5 z religii, II to ju¿ konkretne pytania, szczegó³owe, mniej A,B,C i tutaj sa juz osoby które na 90pkt maja 90 z nich wybiera siê kilku najlepszych, a je¶li maja tak± sam± liczbê punktów to jest ustna dogrywka. (jako¶ tak) i pó¼niej kolejny etap.

Nie umiem dziêkowaæ Ci Panie, Bo ma³e s± moje s³owa. Zechciej przyj±æ moje milczenie, I naucz mnie ¿yciem dziêkowaæ.

https://www.facebook.com/ForumFurta

#7 2013-12-11 16:24:04

terestynkaa

Gość

Na OTK by³am ju¿ 2 razy za ka¿dym razem do diecezjalnego Bardzo j± lubiê i ¿yczê Ci powodzenia, a zatem biorê siê za Pismo a ty czytaj te artyku³y o mêczennikach i przechod¼ do ogólnopolskiego )

#8 2013-12-15 12:48:00

kamcia

Mistrzyni Nowicjatu

28860759
Call me!
Punktów :   14 

inaczej byæ nie mo¿e!! Pisze, z Bo¿± pomoc± przechodzê dalej i jadê na KUL?!! hahaha B³. ks. Jerzy Popie³uszko módl siê za nami!!

Nie umiem dziêkowaæ Ci Panie, Bo ma³e s± moje s³owa. Zechciej przyj±æ moje milczenie, I naucz mnie ¿yciem dziêkowaæ.

https://www.facebook.com/ForumFurta

#9 2013-12-15 13:34:34

terestynkaa

Gość

I tego Ci ¿yczê
Ja w³a¶nie czytam Ewangeliê Marka, a Ksi±g Królewskich siê bojê, bo nie fascynuje mnie Stary Testament

Stopka forum

RSS