"Furta"

Ogłoszenie

Jest to forum powo³aniowe, którego celem jest wspólne d±¿enie do Pana Boga, szukanie Go, odkrywanie swego powo³ania..., a wiêc modlimy siê za siebie :)

1.U¿ywamy tylko jednego konta i nie tworzymy podobnych nicków ani avatarów.
2.Dbamy o jêzyk na forum. Nie u¿ywamy wulgaryzmów.
3.Szanujemy siê wzajemnie. Nie obra¿amy, nie oczerniamy, nie wy¶miewamy innych forumowiczów.
4.U¿ywamy ogólnie przyjêtych zasad kultury.
5.Wszelkie naruszenia regulaminu czy jakie¶ zaistnia³e konflikty powinny byæ zg³oszone administracji.
6 Nie piszemy krótkich postów typu: "ok.", "acha", "super" itd.
7.Nie tworzymy nowych w±tków, je¶li taki temat ju¿ istnieje, szukamy.
8.Kolor czerwony jest przeznaczony tylko dla administratorów i moderatorów forum.
9.Je¶li wklejamy co¶ z jakiego¶ ¼ród³a, wklejamy te¿ link lub piszemy sk±d to wziêli¶my, ¿eby nie naruszaæ praw autorskich.
10. Dbamy o porz±dek na forum. Staramy siê nie pisaæ posta pod postem, u¿ywamy funkcji "edytuj", wyj±tkiem mo¿e byæ od¶wie¿enie tematu.
11. W zwi±zku z przeprowadzanymi na forum porz±dkami, przynajmniej raz na rok trzeba napisaæ chocia¿ jeden post. Osoby nieaktywne bêd± usuwane z forum.

Rangi na forum s± jedynie symboliczne, nie maj± odzwierciedlenia w rzeczywisto¶ci.

#1 2014-01-21 22:28:31

Katrine20.05

Użytkownik

Punktów :   

A wy, têsknicie za Msz± ¦wiêt±?

Ja osobi¶cie bardzo têsknie za Msz± ¶wiêt±.. <3
Chrystus, nasz Odkupiciel i Arcykap³an, kontynuuje w swoim Ko¶ciele, z Ko¶cio³em i przez Ko¶ció³ dzie³o naszego odkupienia. Uczestnictwo w Mszy ¶wiêtej pozwala w najpe³niejszy sposób przybli¿yæ siê do Jezusa, a tak¿e wej¶æ w ¿ycie samego Boga, do¶wiadczenie mi³o¶ci, któr± On pragnie siê dzieliæ.
Pozostawiony nam przez Jezusa "pokarm na ¿ycie wieczne", to sam Jezus Chrystus, który za ka¿dym razem, podczas Mszy ¶wiêtej ofiarowuje siê za nas.
Dlatego staram siê, aby zawsze przystêpowaæ do tego sakramentu, bo dziêki niemu jednoczê siê z Panem i Jego Ko¶cio³em. Sakrament ten, umacnia w mi³o¶ci, oczyszcza z grzechów powszednich i chroni od przysz³ych grzechów ¶miertelnych. To w³a¶nie ten sakrament budzi pragnienie dobrego postêpowania, pragnienie osi±gniêcia ¶wiêto¶ci i ¿ycia wiecznego.

Pokój i dobro

za: http://parafialesna.diecezja.legnica.pl … t-liturgia
http://www.katolik.pl/index1.php?st=artykuly&id=1368

Proszê o podawanie ¼róde³! Rita

Ostatnio edytowany przez Rita (2014-06-21 07:40:36)

#2 2014-01-21 22:39:39

siostrzyczka

Użytkownik

9926180
Punktów :   18 

Re: A wy, têsknicie za Msz± ¦wiêt±?

ja te¿ bardzo têskniê... jak jest dzieñ kiedy nie mogê i¶æ, np. jak by³am ostatnio w szpitalu i nie mia³am takiej mo¿liwo¶ci, to jest to dla mnie trudne... ale wtedy pomaga duchowa Komunia, chocia¿ trochê zaspokaja pragnienie... ale najbardziej niesamowite jest dla mnie gdy tak jak dzisiaj mia³am rano i¶æ na Eucharystiê, ale zaspa³am, a potem mia³am zajêcia do 18,45, a ostatnia Msza ¦wiêta w mie¶cie jest o 19,00 i ¿eby na ni± dojechaæ potrzebujê ok. pó³ godziny... i my¶la³am sobie, ¿e to takie smutne, ¿e nie bêdê mog³a przyj±æ dzisiaj Chrystusa do swojego serca, ale odda³am to Jemu, powiedzia³am Mu, ¿e Mu ufam i wiem, ¿e je¶li bêdzie tego chcia³ to co¶ wymy¶li... i rzeczywi¶cie, skróci³ mi zajêcia, sprawi³, ¿e tramwaj przyjecha³ natychmiast, jecha³ szybciej ni¿ zwykle i w rezultacie 5 minut przed czasem by³am ju¿ w Ko¶ciele... to takie niesamowite jak On potrafi wype³niaæ to pragnienie...

"Jak¿e jest wa¿ne zdaæ sobie sprawê,
¿e mi³o¶æ, aby by³a prawdziwa, musi boleæ..."
                                               Matka Teresa z Kalkuty

#3 2014-01-21 22:44:29

Katrine20.05

Użytkownik

Punktów :   

to niesamowite, jakie On ma sposoby.. jak to mawia³a M. Magdalena Damen: "Bóg jest Dobry, tak bardzo Dobry, On siê zatroszczy"- i z tym jak najbardziej siê zgadzam.

#4 2014-01-22 11:54:35

hiacynta

Oazowiczka z powo³aniem zakonnym..?

48250746
Punktów :   

Tak! Ja te¿ ju¿ nieraz baardzo têskni³am za Eucharysti±, a gdy ju¿ siê jej doczeka³am, to czu³am, jakby spe³ni³o siê moje najwiêksze marzenie..

''Powierz Panu sw± drogê i zaufaj Mu; On Sam bêdzie dzia³a³!'' Ps37,5

''Wszystkie Dzie³a Bo¿e dokonuj± siê powoli i w bólu, ale potem s± tym trwalsze i owocuj± tym wspanialej'' M.Teresa Gerhardinger- za³o¿ycielka SSND

#5 2014-01-22 17:26:05

Katrine20.05

Użytkownik

Punktów :   

To jest niesamowite uczucie..
przyjmuj±c komuniê ¶w. zawsze czujê tak blisk± obecno¶æ Pana przy mnie, Jego wielk± mi³o¶æ... jestem wtedy tak szczê¶liwa, ¿e zawsze ³zy nap³ywaj± mi do oczu.. On jest taki kochany <3

Ostatnio edytowany przez Katrine20.05 (2014-01-22 17:27:05)

#6 2014-01-22 18:32:01

hiacynta

Oazowiczka z powo³aniem zakonnym..?

48250746
Punktów :   

I to jest dla mnie najwiêkszym dowodem na istnienie Boga i moim wewnêtrznym nawróceniem na nowo.. przyjmowania Boga do serca nie da siê porównaæ z niczym innym, bo nic Mu siê nie równa..

''Powierz Panu sw± drogê i zaufaj Mu; On Sam bêdzie dzia³a³!'' Ps37,5

''Wszystkie Dzie³a Bo¿e dokonuj± siê powoli i w bólu, ale potem s± tym trwalsze i owocuj± tym wspanialej'' M.Teresa Gerhardinger- za³o¿ycielka SSND

#7 2014-01-22 20:53:33

Katrine20.05

Użytkownik

Punktów :   

oj tak.. to prawda..

#8 2014-01-22 21:27:31

Bo¿a owieczka

Florystka

Punktów :   

Heh to teraz nie wiem czy ze mn± mo¿e co¶ nie tak? Bo ja, ¿eby za Msz± têskniæ musia³abym chodziæ na ni± raz do roku. No bo nie rozumiem, jak mo¿na têskniæ, za czym¶ czy za kim¶, Kim¶? kogo mo¿na mieæ na co dzieñ?

Ostatnio edytowany przez kamcia (2014-01-23 08:14:05)

#9 2014-01-22 21:36:48

Katrine20.05

Użytkownik

Punktów :   

Bo¿a Owieczko.. na pewno jest wszystko ok
Ja jednak têskniê za Msz± ¶w. bo nie mogê uczestniczyæ w niej na co dzieñ.. tak samo z przyjêciem komunii ¶w.

#10 2014-01-22 21:43:23

siostrzyczka

Użytkownik

9926180
Punktów :   18 

tak, mo¿na Boga mieæ na codzieñ, On jest non stop, nie ma momentu bez Niego... ale cokolwiek by¶my robili na ziemi, nie mo¿emy zjednoczyæ siê z Nim ca³kowicie, to zawsze bêdzie tylko namiastka... a kiedy cz³owiek kogo¶ bardzo kocha, to pragnie ca³± sob±, by byæ z nim jedno¶ci±. Wydaje mi siê ¿e to tak, jak kobieta kocha mê¿czyznê i nie wystarcza jej, ¿e rozmawiaj± codziennie przez telefon, chcia³aby byæ na wy³±czno¶æ jego i ¿eby on by³ jej, by by³ jej mê¿em, by ¿yli ze sob±, wype³niali swoj± codzienno¶æ... I nasze ¿ycie z Bogiem tutaj te¿ jest takimi rozmowami telefonicznymi i ja mogê rozmawiaæ z Nim non stop, wci±¿ o Nim my¶leæ, byæ ca³a nape³niona Jego obecno¶ci±, ale to wci±¿ rodzi g³ód, to wci±¿ jest za ma³o... I tak naprawdê tym pragnieniem, które wype³nia serce jest Niebo, jest bycie z Nim ca³kowicie, bez kompromisów... ale póki siê tego nie da, to namiastk± tego jest w³a¶nie zjednoczenie z Nim w Eucharystii, dlatego to pragnienie Mszy ¦wiêtej jest takie wielkie...

"Jak¿e jest wa¿ne zdaæ sobie sprawê,
¿e mi³o¶æ, aby by³a prawdziwa, musi boleæ..."
                                               Matka Teresa z Kalkuty

#11 2014-01-22 21:50:36

Katrine20.05

Użytkownik

Punktów :   

dok³adnie tak.. zgodzê siê z tym.. to jest ci±g³e pragnienie, którego nie da siê zaspokoiæ..

#12 2015-05-19 20:21:07

Kartka

Wsp.Przymierza im bl. Boles³awy Lament / Florystka/

Punktów :   

choæ w trakcie mszy zauwazam ostatnio ..ze mam spore rozproszenia i walkê duchow± to staram sie to powierzaæ ... i byæ mimo wszystko..
tak têskniê ..

#13 2015-09-05 21:01:52

Kasia K

Administrator

4576923
SkÄ…d: Witnica
Punktów :   14 

Staram siê byæ na Eucharystii codziennie ale kiedy nie mogê byæ to równie¿ têskniê. Gdy by³am w Hiszpanii sz³y¶my na Mszê ¶w. hiszpañsk±, nie w ka¿d± niedzielê by³a (chyba ¿e w innych godzinach, o których nie wiedzia³y¶my), wtedy wraca³y¶my spod ko¶cio³a z tak± têsknot±...

Wpatrywaæ siê Panie, w Twe ¶wiête Cia³o, pragnê do koñca moich dni,
bo me serce Ciebie pokocha³o, ukrytego w bia³ej Hostii.

B±d¼ uwielbiony za dzie³a Twoje, modlitw± uczyñ ¿ycie moje! (30.05.2010)             
mój blog- zapraszam:  http://wszystkozaczynasieodmodlitwy.blogspot.com/

#14 2015-09-08 09:05:22

ministrantka

Użytkownik

Punktów :   

Pewnie, ¿e têskniê! Nieraz nie planujê i¶æ na Mszê, ale pod wieczór jako¶ tak zerkam na zegarek, widzê, ¿e zd±¿ê i zaraz pêdzê na spotkanie

Stopka forum

RSS